Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Zmiana w tekście
Autor Wiadomość
Singami 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 25-03-2008, 17:13   Zmiana w tekście

Początkujący gracz może być zdezorientowany widząc że na każde pytanie Solidius odpowiada "Wszystkie informacje znajdziesz w FAQ"... nie ładniej by było, gdyby powiedział: "Jestem już stary i nie pamiętam wszystkiego. Wszystkie informacje możesz znaleźć w FAQ lub poradnikach"

Wiem że zmiana mała i kosmetyczna, ale ja mogę nawet do każdego "Zapytania" Solidiusa dopisać krótką i zwięzłą odpowiedź:
O ekwipunku - W ekwipunku są przechowywane wszystkie przedmioty które posiadasz. Zbroje, bronie, mikstury, gemy i wiele innych.
O przedmiotach - Przedmioty dzielą się na zwykłe i kluczowe. Te zwykłe mogą być miksturami lub mogą być przedmiotem twojego zadania. Te kluczowe dostajesz popychając fabułę do przodu i nie możesz ich stracić.
O inteligencji - Inteligencja jest bardzo rozbudowanym działem. Dzięki niej twoja postać potrafi taktycznie poruszać się w walkach automatycznych. Więcej o działaniu inteligencji dowiesz się z poradników.
O magii - Atakowanie magią różni się od walki na broń dwoma rzeczami: po pierwsze musisz posiadać gem odpowiedniego czaru. Po drugie czar zabiera ci manę. Gdy skończy się mana, musisz ją odnowić by móc dalej czarować.
O statystykach - Na każdy poziom masz do rozdania 10 punktów w 10 statystyk. Najedź kursorem na statystykę by dowiedzieć się co da ci zainwestowanie w nią.

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 25-03-2008, 17:17   

Kozak, superaski pomysł szczególnie jak ktoś gra pierszy raz w tą gre, bo starym wyjadaczom sie to nie przyda. ;) To znacznie ułatwiło by wprowadzenie sie do klimatu gry i zapoznaniem sie ze wszystkim. Mysle, że takie cos by sie bardzo przydało :-P

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 25-03-2008, 17:35   

W sumie faktycznie to troche dziwne, chociaż myślący gracz [których mało] sam powinien zajrzeć do FAQ) ;) wydaje sie że zbędne, ale w przyszłości może sie przydać xD

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 26-03-2008, 19:34   

Mi to lotto ;>
Zawsze można coś takiego wprowadzić,
chociaż gracz może sobie sprawdzić w FAQ.
Bo w końcu od tego on jest.A jak mu się nie chce czytać to jego sprawa...

PS.Jeśli sądzisz,że w dobie komputerów sztuka czytania zanika
to niezawodny znak,że jesteś mugolem ><

Sosna 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 28-03-2008, 18:18   

Jak dla mnie to może to wejść w życie, bo to jest trochę żałosne z tym odsyłaniem do FAQ

Mariko 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 169
Wysłany: 30-03-2008, 09:34   

Pomysł świetny...jak ja zaczynałam grać to trochę byłam zaskoczona, że "Wszystkie informacje znajdziesz w FAQ" no, bo jak wszystko jest w FAQ to nie mogło pisać "Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć to zajrzyj do FAQ" lub coś w ten deseń xD

Jestem na tak i uważam, że pomysł powinien przejść :)

"Aa~ Kami-sama, onegai,
Futari dake no Dream Time kudasai☆
Oki ni iri no Usa-chan daite konya mo oyasumi♪"

Szczurek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Szczurek20
Level: 172
Wysłany: 27-04-2008, 08:22   

Pomysł spoko :-) :-) :-) . To by ułatwiło gre początkującym :smile: . Szczególnie tym, którzy jeszcze nie wiedzą co to FAQ :566: :566: :566: .

kiriki-kun 
Użytkownik

Level: 43
Wysłany: 27-04-2008, 17:31   

nie trudny do wykonania a klimatyczny. Jestem za!!

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 27-04-2008, 18:18   

Szczurek po co odświeżasz?
Za coś takiego jest ostr...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi