Wpadłem na pomysł aby do gry wprowadzić takie coś że jak chcemy z kimś pogadać na PW to trzeba wejść w wiadomości napisz wiadomość itd. a nie lepiej byłoby, aby zrobić tak że na chacie piszemy tak:
@(nick gracza)(spacja) i piszemy wiadomość , i wtedy prywatne wiadomości pokazywały by się za chacie np. w kolorze pomarańczowym. Co o tym myślicie
Zbędne. Jedynie mogłoby być coś takiego, że np. wysyłamy taką wiadomość na czacie do drużyny, ale z ograniczeniem tak jak teraz ~ 3 pola. Np. stoimy w mieście i chcemy wyjść z teamem równocześnie. I może być opcja, że wysyłamy po kolei pw, a komuś net padnie i zonk, nie wczyta mu się mapka, czy coś w tym stylu... A tak to piszemy na czacie i wszyscy wychodzą
W TODO jest pomysł żeby na polu obok nicków był skrót to wiadomości
Tym postem raczej nic nie wniosłeś do tematu. Napisałeś tylko w skrócie to co ja Conrado.
Nie wiem czy dalej jest sens kontynuowania tego wątku. Bo pomysł zbędny i podobne jest coś na TODO.
O co Ci chodzi? Właśnie wniosłem, ale to, że ktoś się domyślić nie umie to już nie moja wina. Chodziło o to, że pomysł zbędny bo jest coś lepszego w TODO. Już się domyśliłeś? xP
Pomysł częściowo dobry, tzn samo wysyłanie wiadomości przez wpisywanie na chacie @nick tresc wiadomosci. Odbieranie wiadomosci powinno przebiegać jak wcześniej!