Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Znaczenie rankingu
Autor Wiadomość
InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 20:14   

hmm,wiec mozna by bylo wprowadzic te zroznicowania od jakiegos lvla (np 10)

mnie,niektorzy uwazaja za rankera,w koncu jestem w top 50 na s2...ale nie trzymam jednego lvla,ciagle wbijaj xp na potworkach...jedyna wada dla mnie jest to,ze powoli nie mam z kim walczyc...tak to jest na +100 lvlu

Libero
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Romerozz
Level: 100
Wysłany: 31-05-2008, 23:32   

InSaNe napisał/a:
Daniero, nie,nie uzywaj tutaj czystej matmy,proporcji,tylko schematu,ktory dal Farandil

jesli gracz ma ponizej np 0 pktow,dostaje 95%,a jesli ma 5000 ranka,dostaje np 120% (przyklad)

to by bylo bez sensu, ja zrozumialem to tak ze za grasza ktory ma 5k ranq+ sie dostaje 200%, a nie ze ten co ma 5k ranq+ dostaje:P

Tom1993 
Użytkownik

Nick: Tom1993
Level: 160
Wysłany: 31-05-2008, 23:57   

InSaNe a co ja mam powiedziec na 140 lvl albo kubi :D PS.tez gram na s2

thx Chas3 ;]

InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 07:06   

Tom1993 napisał/a:
InSaNe a co ja mam powiedziec na 140 lvl albo kubi :D PS.tez gram na s2

co masz powiedziec?ale odnosnie czego? tego zebyscie szybciej bili lvl? mowie,przewaga w tym xpieniu miedzy gorszymi a lepszymi graczami,pod wzgledem ranka,powinna wynosic max 5%,byloby w miare sprawiedliwie

aVAlANcHE 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: TwOjKoSzMaR
Level: 189
Wysłany: 01-06-2008, 08:46   

To i tak nie będzie sprawiedliwe :P Ten, kto gra na rank sam sobie taki styl obiera i powinien być świadomy tego, że będzie wolniej wbijał poziomy. i nie rozumiem dlaczego z powodu rankingu ma być dany gracz wyróżniony. Ich ranking, ich problem, proste. Niedługo dojdziemy do sytuacji, gdy będziecie chcieli wyróżnić każdą kategorię medalową.
Każdy gra jak chce, ja na przykład nie gram na rank, tylko sobie wbijam kolejne poziomy i tak od jednego upa, do drugiego, a teraz na odrobienie strat w rankingu (więcej expa) już dla niektórych za późno.

Farandil 
Użytkownik

Level: 125
Wysłany: 01-06-2008, 08:47   

InSaNe, mówisz z sensem ;) Wiem że to trudne, też pisałem o tym. To jaka byłaby różnica też jest do dopracowania, poza tym trochę zbyt łatwo dajecie przykłady 5k ranku ;) Tyle prawie nikt nie ma.

A co do darmowego resetu... kiedyś pewnie jeszcze jakiś będzie, a jeśli nie to w końcu można dać wiadomość że gracze mają xx czasu na przygotowanie się...

A +100 levele pewnie zauważyły że ranking sam rośnie. Najelpeij widać to jeśli się nie walczy.

aVAlANcHE każda zmiana ma swoje plusy i minusy. Jasne że jeżeli jakoś nagrodzimy dobry ranking to bossowcom sie to nie spodoba ale czemu nagle mieliby zmieniać swój styl? Przecież dobry ranking to trudna sprawa i dotyczy tylko dobrych graczy.

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 01-06-2008, 09:59   

Farandil napisał/a:

aVAlANcHE każda zmiana ma swoje plusy i minusy. Jasne że jeżeli jakoś nagrodzimy dobry ranking to bossowcom sie to nie spodoba ale czemu nagle mieliby zmieniać swój styl? Przecież dobry ranking to trudna sprawa i dotyczy tylko dobrych graczy.

I oszustów

Ale tak właściwie komu ty Farandil chcesz tu pomóc:
Bossowcom namieszasz, bo będą gorzej expić

Ranqerom namieszasz, bo ci z kolei nie chcą nabijać wcale lvl'a

Zastanów się nad swoim pomysłem, a z pewnością zauważysz jak wiele ma wad ;)

InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 11:44   

Sosna, nie kazdy ranker nie chce wbijac lvla ( patrz np na mnie...)

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 01-06-2008, 11:47   

Według mnie to całkiem dobry pomysł :)

Jestem na tak.

Woj1910 -4 - Landern

Farandil 
Użytkownik

Level: 125
Wysłany: 01-06-2008, 14:33   

Sosna, skoro nie chcą nabijać levela to nie chcą expić, a skoro nie chcą epić to ich pomysł nie dotyczy i im w niczym nie namiesza ;)

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 01-06-2008, 19:35   

Farandil napisał/a:
Może wreszcie wypowie sie jakims GM/Admin?

Ależ proszę :)

Farandil napisał/a:
Drugi to to, że MF daje przede wszystkim satysfakcję z wygranej z innym graczem i Ci ludzie sami sobie robią krzywdę.

Tak! Powiedzmy im, co ma się im podobać, bo pewnie tego nie wiedzą...

Farandil napisał/a:
MF to gra dla PvP! Dlatego walasnie PvP powinno sie bardziej liczyć!

Cytat:
Naszym celem jest uwolnienie brata z rąk złego Thanarga, a przy okazji (jak to w grach RPG bywa) uratowanie świata przed atakiem złych mocy.

Farandil napisał/a:
NIE MA ŚWIATA NON PVP! CAŁE MF JEST OPARTE NA PVP!

Nie ma też świata bez expienia na potworkach i pokonywania bossów. Całe MF jest oparte na przechodzeniu fabuły?

Farandil napisał/a:
Dałem dosyć argumentów by udowodnić że to tylko w umysłach graczy którzy nie umieją dodawać statów ranking sie nie liczy.

Tak! Z tymi, co nie grają na ranking musi być coś nie tak. W końcu kogo normalnego nie obchodzą walki z graczami? (swoją drogą... co to za argumenty, o których wspominasz?)

Farandil napisał/a:
Przecież My Fantasy to na prawdę gra PvP i chodźby nie wiem co powiedział jakiś 12letni Skailer, który prawdopodobnie nie do końca potrafi rozdać staty to admi sami zdecydowała o tym.

Jak się kończą argumenty, to zaczyna się czepianie wieku... typowe ;p

InSaNe napisał/a:
rank nie swiadczy o graczu,chociaz czesto odzwierciedla jego umijetnosci rozlozenia stat...

Otóż to. W pierwszej kolejności należałoby pomyśleć o takiej modyfikacji systemu rankingowego, żeby punkty wreszcie choć w minimalnym stopniu odzwierciedlały poziom gracza, bo obecnie nie odzwierciedlają zupełnie nic.

Farandil napisał/a:
Przecież dobry ranking to trudna sprawa i dotyczy tylko dobrych graczy.

:lol:

1000 
Użytkownik

Nick: El Supremo
Level: 999
Wysłany: 01-06-2008, 21:52   

Frandil ty czytasz co piszesz? Pomyślałeś o tych co mają naprawdę wysoki lvl? na lvlu 150+ praktycznie nie ma z kim walczyć :???: Ja na s2 i na 165 lvl mam może 5 ewentualnych przeciwników z tego 2 właściwie nie walczy, jeden jest ma 3 miejsce w ranku (i jest magiem a w efekcie na pvp prawie nie idzie go złoić), a reszta (tak jak ja) walczy od natchnienia i tylko dla przyjemności. Nam daje satyswakcję to, że mamy taki wysoki lvl i na ogół jesteśmy w top25 w kasie. I z racji tego, że z czasem się zmieniają cele to mamy być poszkodowani? Większość z nas ma przyzwoity rank na poziomie 2k+ co nam daje pare dodatkowych procent expa ale jak raptem któremuś coś w walkach nie pójdzie i go zdołują o połowę albo i lepiej to co? Raptem zastopuje z expem i zacznie kombinować co tu w statach zmienić. Pomysł równie beznadziejny jak podobny (czyjś inny) który miał na celu zmuszenie graczy do walk przez groźbę wyzerowania ranku :/

na NIE

a jeszcze jedno: pisesz że za 38k ranku ma być +660% expa. To ile by miał(a) dostać Verrine (czy jakoś tak) z s3 jak on(a) ma ponad 200k ranku? z moich obliczeń wynika że + jakieś 4000% xD no to wychodzi że na np. 50 lvl i łażąć pod nordią (zakładam tak bo nie wiem jaki verrine ma lvl) naklepie lvl (ok 400k expa) max. po 30 ruchach O.o
jak mi tak wyszło? Otóż tak:
400 (exp z hopgoblina) * 4000% = 16000 <- -- i tyle będzie z 1 potworka!!!
więc coś mi się zdaje że to kapke przesada zwłaszcza z tym przelicznikiem ilości ranu na dodatkowe % expa. Jakby za 2000 ranka było... no 2% to tak ale przy pierwszym przeliczniku to odpada.

Sosna 
Użytkownik

Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 02-06-2008, 14:26   

Farandil napisał/a:
Sosna, skoro nie chcą nabijać levela to nie chcą expić, a skoro nie chcą epić to ich pomysł nie dotyczy i im w niczym nie namiesza ;)

A jednak :P
Dotyczy, choć fakt, w mniejszym stopniu, taki gracz też musi jakoś przechodzić fabułę, a zresztą czy ktoś narzeka na to jak jest teraz ???
Dobrze jest jak jest a ty po prostu stwierdziłeś, że za wolno wbijasz lvl więc założysz sobie temat, który pomoże ci szybko expić :|

MrSakro 
Użytkownik

Level: 17
Świat: 3
Wysłany: 05-07-2008, 11:54   

niewiem jaki to ma sens, po 1 gra jest na fabułe (pvp to dodatek), a skoro niebedzie tych co NIE grali na ranq, to oznacza, ze wszyscy będą szybciej expic, co powoduje tylko to, ze gra stanie sie łatwa do przejścia. no i wzrosnie liczba anty i hiterów. poza tym ludzie będą przelewać ranq, i wyjdzie jedno wielkie G ;)
stanowczo na nie

geraltt 
Użytkownik

Nick: Thayn
Level: 160
Wysłany: 05-07-2008, 12:35   

Pitazboras napisał/a:
Nie ma też świata bez expienia na potworkach i pokonywania bossów. Całe MF jest oparte na przechodzeniu fabuły?

Buhahaha fabuła jest przynajmniej denna ze wdlg. mnie ratuje ta gre tylko PvP.
Sosna napisał/a:
I oszustów

Mówisz o sobie ?
Libero napisał/a:
InSaNe napisał/a:
Daniero, nie,nie uzywaj tutaj czystej matmy,proporcji,tylko schematu,ktory dal Farandil

jesli gracz ma ponizej np 0 pktow,dostaje 95%,a jesli ma 5000 ranka,dostaje np 120% (przyklad)

to by bylo bez sensu

Bez sensu? Jak ktos jest łajzą, to dlaczego lepsi nie moga miec bonusów? Chociaz np 5k rank-10 120 % 10-20 130% 20-30 140% 40+150 ?

Dlaczego mialoby to byz niesprawiedliwe? Ktos sie meczy zeby ulozyc porzadne staty to ten bonus duzo i tak mu nie da, bo pewnie nie bedzie chcial wbijac wiekszego lvl. Inny lvl inna strategi.....

aVAlANcHE napisał/a:
No to ja mam wysoki poziom, dużo pracy włożyłem w postać, no to idąc tym tropem ja tez powinienem mieć jakieś bonusy ?

Jakiego wysylku wymaga wbicie duzego lvl ? Naciskasz strzalaki i wysylasz sms :mrgreen:

Daniero napisał/a:
to osoba z rankiem (-5000pkt) dostanie 0%

Jak gracz ma 0 pkt to oznacza ze gracz to jego ranking (totalne Zero) :grin:
Od 0 sie nei odejmuje pkt ^^

Sosna napisał/a:
gdybyś choć raz grał na ranqa, tak na serio to byś wiedział, że ci goście z top 100 w ogóle boją się z miasta ruszyć

"Gdybys choć raz gral na ranka" albo znal kogos z top 100, to bys moze pojal jak bardzo sie mylisz...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi