Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Kilka propozycji od aNisa
Autor Wiadomość
aNisek 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 08-06-2008, 13:28   Kilka propozycji od aNisa

1. Zastanawia mnie, czy nie mógłby powstać skrypt, który uniemożliwiał by możliwość wystawiania przedmiotów dostępnych w sklepie w danym mieście- sprawa wyglądałaby tak:

1)Eternia - gracz nie może wystawiać itemów z eterni, ale może wystawiać itemy z lange
2)Lange - gracz nie może wystawiać itemów z eterni i lange, ale może wystawiać z urkaden i dalszych miast

itd.

Dotyczyłoby to gemów, przedmiotów i uzbrojenia dostępnych w sklepie.

Działało by to tylko na światach moderowanych i obniżyło by masowo ilość przekazów złota.

2. Wprowadzenie spowrotem znaków do tagów drużynowych @ $ itd, tak jak było dawniej, lub chociażby umożliwienie edycje danych drużynowych oraz opisu, bez zmiany tagu.
Chodzi o to, że m.in moja drużyna jest jeszcze drużyną starej daty, w której tagu jest niedozwolony teraz znak. Co za tym idzie, nie mogę zmienić jej opisu, gdyż musiałbym zmienić również tag...

3. Zniesienie limitu na donosy do GM'ów - przycisk [GM] ma pomagać w karaniu nieuczciwych graczy, więc czemu są na niego limity? Czasami chcąc zgłosić jakiś przekręt lub obrazę na czacie, dowiaduję się, że limit został wyczerpany...

Wprowadziłbym również kary, za nieuzasadnione używanie przyciska [GM]

4. Rozbudowanie listy "przyjaciół" :
a) wprowadzenie podziału na grupy(tworzone indywidualnie)
b) wprowadzenie możliwości zaznaczania większej ilości "przyjaciół" ( np. w celu szybszego usunięcie- gdy ktoś ma ich 100 to trudno się potem usuwa...)
c) przeniesienie osób dostępnych na górę listy

5. Rankingi

Wprowadzenie w tym miejscu pozycji "ranking drużynowy"

6. Wprowadzenie możliwości wstawiania linków do aukcji na targu w prezentacji- nie byłoby spamu linkami, jak również byłby szybszy dostęp do licytacji.

Jak coś wymyślę to dodam :)

Dess 
Użytkownik

Wysłany: 08-06-2008, 13:37   

Cytat:
1. Zastanawia mnie, czy nie mógłby powstać skrypt, który uniemożliwiał by możliwość wystawiania przedmiotów dostępnych w sklepie w danym mieście- sprawa wyglądałaby tak:

1)Eternia - gracz nie może wystawiać itemów z eterni, ale może wystawiać itemy z lange
2)Lange - gracz nie może wystawiać itemów z eterni i lange, ale może wystawiać z urkaden i dalszych miast

itd.

Gemów ? To ja nie mogę wystawić na 5* gemu ziemi W Eterni (bo w Eterni byłaby ziemia).
Pomysł zbędny.
Cytat:
2. Wprowadzenie spowrotem znaków do tagów drużynowych @ $ itd, tak jak było dawniej, lub chociażby umożliwienie edycje danych drużynowych oraz opisu, bez zmiany tagu.

Jestem za - bardzo się przyda.
Cytat:

3. Zniesienie limitu na donosy do GM'ów - przycisk [GM] ma pomagać w karaniu nieuczciwych graczy, więc czemu są na niego limity? Czasami chcąc zgłosić jakiś przekręt lub obrazę na czacie, dowiaduję się, że limit został wyczerpany..

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=19097
Cytat:
b) wprowadzenie możliwości zaznaczania większej ilości "przyjaciół" ( np. w celu szybszego usunięcie- gdy ktoś ma ich 100 to trudno się potem usuwa...)

W TODO jest mowa, że będzie dodana grupa 'Wrogowie' (czy coś). Te przeniesienie na górę listy może być.

Reszta to drobnostki.

aNisek 
Użytkownik

Wysłany: 08-06-2008, 13:40   

masz rację nie pomyślałe, że gemy lvl 5 mogą być... no więc bez gemów

InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 13:49   

aNisek napisał/a:
masz rację nie pomyślałe, że gemy lvl 5 mogą być... no więc bez gemów

chyba, ze tylko gemy na * (zabronione)
reszta na tak
a co do "donosow"-sa limity,bo sa gracze,ktorzy poprostu zasmiecaja takimi rzeczami skrzynke gmow...robia to zeby ich rozzloscic

Skailer 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 08-06-2008, 16:31   

aNisek napisał/a:

itd.

Działało by to tylko na światach moderowanych i obniżyło by masowo ilość przekazów złota.

Gemy odpadają, chyba żeby liczyła się też ilość gwiazdek... Czyli że można sprzedać gem, ale więcej niż * g:>

aNisek napisał/a:
Chodzi o to, że m.in moja drużyna jest jeszcze drużyną starej daty, w której tagu jest niedozwolony teraz znak. Co za tym idzie, nie mogę zmienić jej opisu, gdyż musiałbym zmienić również tag...

Oh tak tak! Tagi drużynowe by wtedy lepiej wyglądały g;)

aNisek napisał/a:
3. Zniesienie limitu na donosy do GM'ów - przycisk [GM] ma pomagać w karaniu nieuczciwych graczy, więc czemu są na niego limity? Czasami chcąc zgłosić jakiś przekręt lub obrazę na czacie, dowiaduję się, że limit został wyczerpany...

Kary są, Limit jest potrzebny... myślisz żeby GMy nadążały z karaniem ludzi za nieuzasadnione zgłoszenia?

aNisek napisał/a:
aNisek napisał/a:

Ehhh bez zbędnych komentarzy bo niewiem co innego napisać.
Pomysł mi się podoba g;)
Cytat:

Emmmm... niestety z tego co wiem jest limit na ilość "przyjaciół", więc 100 na pewno nie będziesz miał g;) Mi się pomysł podoba... przydatny jak się robi porządki na liście (kilka dni temu robiłem porządki ;X z 15 usunąłem)
aNisek napisał/a:

To samo co w a) g:>

Cytat:
5. Rankingi

Wprowadzenie w tym miejscu pozycji "ranking drużynowy"

Raczej mało gram Teamowo, ale przecież masz drużynowy na stronie głównej g:> , ale pomysł sam w sobie nie jest zły g;)

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

Kubi 
Użytkownik

Nick: Sv3et_Girl
Level: 100
Wysłany: 08-06-2008, 20:28   

Według mnie wszystkie propozycje są absurdalne...

Xianianin 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Xianianin
Level: 81
Świat: 3
Wysłany: 08-06-2008, 20:44   

Cytat:

[...]

Według mnie pomysł zbędny i jak ktoś już zwrócił uwagę były by pewne problemy z gemami. A zresztą wątpie żeby przekazywanie złota było aż takim problemem, gdyż multikonta nie mogą sobie go przekazywać [multialarm :twisted: ]. A przekaz między normalnymi graczami, nie rozumiem czemu jest "przestępstwem, po prostu podzielenie ;) .

Cytat:

Nic do zarzucenia zgadzam się...

Cytat:

To są takie limity? Jeśli tak - zgadzam się. A co do tych kar - z czego mi sie wydaje takie kary już istnieją.

Cytat:

Zbędne...

Reszty nie oceniam.

ps. Czytał ktoś z was Eragona ?

AnthraX 
Użytkownik

Wysłany: 08-06-2008, 20:49   

Ze wszystkimi propozycjami się zgadzam tylko jak powiedziano wyżej żeby można było wystawać gemy na więcej niż 1*.

Xianianin napisał/a:
gdyż multikonta nie mogą sobie go przekazywać [multialarm :twisted: ]

Istnieją sposoby na ominięcie multialarmu...

InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 22:28   

"A przekaz między normalnymi graczami, nie rozumiem czemu jest "przestępstwem, po prostu podzielenie ;) ."
zalezy czy stosowne ceny sa...ale wiekszosc osob sobie spokojnie nabija golda na malym lvlu,dzieki temu,ze nikt ich nie zglaszcza...

aNisek 
Użytkownik

Wysłany: 09-06-2008, 16:28   

Skailer napisał/a:

Kary są, Limit jest potrzebny... myślisz żeby GMy nadążały z karaniem ludzi za nieuzasadnione

Emmmm... niestety z tego co wiem jest limit na ilość "przyjaciół", więc 100 na pewno nie będziesz miał g;) Mi się pomysł podoba... przydatny jak się robi porządki na liście (kilka dni temu robiłem porządki ;X z 15 usunąłem)

a) dlatego wprowadziłbym również KARY za nieuzasadnione zgłoszenia...kary więzienia itd.

b) Ciekawe, że istnieje taki limit ,skoro mam ponad 100 "przyjaciół"...

[quite="Kubi"]
Według mnie wszystkie propozycje są absurdalne...
[/quote]

według mnie twoja postawa jest absurdalna i nie nabijaj postów sobie.

Daniero 
Użytkownik

Level: 224
Wysłany: 09-06-2008, 16:39   

piwrwsze 6 propozycji mi sie podoba, czyli wszystkie

ale ma jadno glupie pytanie :
jak ktos bedzie sprzedawal miksy zycia lv1 z lange :wink:

InSaNe
[Usunięty]

Wysłany: 09-06-2008, 22:43   

Daniero napisał/a:
piwrwsze 6 propozycji mi sie podoba, czyli wszystkie

ale ma jadno glupie pytanie :
jak ktos bedzie sprzedawal miksy zycia lv1 z lange :wink:

pierwsze zdanie mnie rozbawilo :D

co w langu chcesz sprzedawac mixy hp/mp lv1?mozna w sklepie kupic

kaliber94 
Użytkownik

Nick: s1 kaliber94/s3 Sick
Level: 142
Wysłany: 10-06-2008, 08:10   

Pierwszy pomysł - hmmm.... moim zdaniem bezsensu, jest niepotrzebny. Drugi - jestem absolutnie za. Szkoda, że nie ma tych znaków. Takie ©,® albo § fajnie wyglądało. Trzeci - myśle, że GM'owie dali limity, by nie było dużo niepotrzebnych spamów. Wyobrażasz sobie gracza, który chce zrobic na złośc GM'om i wysyła im doniesienie z każdej wypowiedzi na czacie. Czwarte - sam nie wiem, moim zdaniem zbędne. Piąte też zbędne. Szóste, mogło by byc.

Skailer 
Użytkownik

Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 10-06-2008, 13:20   

aNisek napisał/a:
a) dlatego wprowadziłbym również KARY za nieuzasadnione zgłoszenia...kary więzienia itd.
Skailer napisał/a:
myślisz żeby GMy nadążałyby z karaniem ludzi za nieuzasadnione zgłoszenia?

aNisek napisał/a:
b) Ciekawe, że istnieje taki limit ,skoro mam ponad 100 "przyjaciół"...
No kiedyś był g:P , ale mogli go zdjąć...

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

dislike 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 10-06-2008, 20:09   

aNisek napisał/a:

itd.

1. Wydaje mi się, że sam fakt możliwości handlu tylko w 3 miastach wstecz, ukróci i tak wiele przekrętów tak samo jak ustalenie maksymalnej ceny i odbieranie automatyczne nadwyżek.. tylko kiedy to będzie :<
2. Tag drużyny: https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15804&postdays=0&postorder=asc&start=0 Był gdzieś temat, w którym ktoś ładnie opisał dlaczego nastąpiła właśnie zmiana w Tagach drużyn.. ale jakoś nie mogę go znależć (a może już go nie ma? :<)... mhm Swoją drogą ja czekam na tzw. "prezentacje drużynową".
3.
aNisek napisał/a:
więc czemu są na niego limity?

Bo gracze wysyłają multum: a) bezpodstawnych zgłoszeń, ubliżając GM w komentarzu. b) bezpodstawnych zgłoszeń za napisanie samego słowa "noob". Albo na s3, za "czyny" niepodlegające ukaraniu np. multikonta, pw odnośnie targu. c) bezpodstawnych zgłoszeń na których jest umieszczony fragment zwyczajnej rozmowy między graczami. d) zgłoszeń zawierających jedną linijkę z I. emotką. II. cenzurą [SPAM] lub III. ze słowem "solo" albo jeszcze IV. z przywitaniem "hey/cześć". e) zabaw w komentarzach zgłoszeń z serii: "co słychać"?, "jak zostałeś GM?" "bo On mnie zabił!" "To noobstat. ZRÓBCIE coś z tym!".... Mhm.. kiedy mają zaś ograniczenie większość graczy stara się korzystać z tej opcji w należyty sposób. Oczywiście rozumiem, że ktoś kiedy zgłaszał przewinienie, mógł przypadkiem zaznaczyć nie tą linijkę co chciał, wręcz omsknąć o tą 1-3 linijki i zgłosił coś bezpodstawnego.... ale jest wiele wiele zgłoszeń, które nie są przypadkowe (świadczy o tym długość zgłoszenia i końcowe umiejscowienie na niej wypowiedzi osoby "oskarżonej/zgłoszonej"). Osobiście chciałabym aby było więcej możliwości zgłoszenia. Ale gdy widze obecną ilość zgłoszeń. Która potrafi wzrosnąć dziennie od 1 zgłoszenia do nawet 200(ostatnio na samym s3), z czego polowe trzeba odrzucić. To ja brzydko mówiąc: dziękuje. Graczy jest wiele, a przynajmniej kont. Więc i zgłoszeń nie mało.
aNisek napisał/a:

Przyjaciele? Okey. Ale ja bym widziała to bardziej jako zakładkę z serii na menu, niż w tej formie co jest obecnie.
Xianianin napisał/a:
jest "przestępstwem, po prostu podzielenie ;) .

MFO są popularyzowane dwie zasady:
a) Zapracuj sam na siebie! Jak nowi gracze, nie posiadający znajomości oraz Ci chcący grać uczciwie, samemu.
b) Równe prawa i szanse na rozwój postaci dla wszystkich.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi