3.wprowadzenie takiego zarobku spowodowało by nagle bardzo wysokie ceny na tagu,a co za tym idzie twoja główna myśl tematu upada bo nadal nie miał byś kasy na zakup eq (rzadko kiedy ktoś ma cale eq najlepsze na swój lv, zazwyczaj ma tylko kilka rzeczy)
nawet mfo ma swoja gospodarke
ADIHC1 napisał/a:
Ukryty_Samuraj napisał/a:
Nabijać gemy... Ciekawe jak to zrobić nie zdobywając doświadczenia ;> CZZ...
Idę do barmana. Klikam na "Praca". Wybieram czas ile chce pracować (powiedzmy 1 do 10h, ale możemy wybrać tylko pełne godziny czyli 1,2,3,4,5,6,7,8,9 i 10). Teraz zaczynam pracę, powiedzmy 9h. Podczas pracy nic nie mogę robić na mapie (mogę pisać wiadomości, wystawiać rzeczy na targu itp, bez chodzenia po mapie. Postać stałaby w miejscu, mógłbym gadać z innymi pracującymi w tym miejscu. Mam też opcję "Przerwij pracę". Jeśli ją przerwę, nie dostanę za nią żadnego wynagrodzenia, czy przerwałem po 1 minucie, czy po 8h. Nieważne. Byłby to po prostu sposób na odrobienia dołku finansowego bez konieczności nabijania leveli. Ilość kasy jaką dostajemy byłaby uzależniona od naszego levelu i ceny w karczmie. Wzór:
(MójLevel / 100 + 1) * CenaPracyWKarczmie
np.
Level 100, cena w karczmie Ballis: 15000
(100 / 100 + 1) * 200 = 2 * 15000 = 30000
ADIHC1 napisał/a:
Co to za praca, jak nic nie robisz tylko czekasz, aż upłynie odpowiedni czas? Postać to nie bot..
Tak naprawde to przeciez mozesz tak robic. Zgadzam sie z ADIHC1, ze postac to nie bot, ale poza tym to wlasnie idziesz do miasta, patrzysz na targ co po ile jest, idziesz do drugiego miasta, patrzysz co po ile jest... itd. potem kupujesz w jednym miescie i sprzedajesz w drugim. Mowie glownie o targu, ale takze o kupowaniu w sklepie w "wyzszym" miescie i sprzedawaniu w "nizszym". Jest to dokladnia taka praca, o jakiej piszesz. Zawsze mozesz ja przerwac, zawsze mozesz pogadac z innymi osobami, ktore w podobny sposob "pracuja". Nie musisz nabijac poziomu. A ilosc kasy zalezy nie od poziomu, tylko od Twojej inteligencji, spostrzegawczosci i/lub refleksu.
Bylem jedna z pierwszych osob porzadnie handlujacych zarowno sprzetem, jak i gemami i przez bardzo dlugi okres mialem najwiecej kasy ze wszystkich graczy - wiem co mowie.
_________________ Zdarza się, że chorąży wieje w przeciwną stronę niż sztandar S. Lec