Wysłany: 14-06-2008, 13:53 Targ - Ignorowanie rzeczy które posiadam.
Jak szukamy na targu, to czasem kupimy jakąś rzecz i potem okazuje się że ją mamy w plecaku/depozycie.
Według mnie powinna być opcja "Ignoruj posiadane" (Domyślnie zaznaczana, ale można ją odznaczyć) lub coś w tym stylu, wtedy nie będą się pokazywały aukcje z rzeczami które już mamy.
Jak szukamy na targu, to czasem kupimy jakąś rzecz i potem okazuje się że ją mamy w plecaku/depozycie.
Jak szukamy to chyba wiemy co? Jeśli chodzi o eq itd.
Zawsze możemy kupiony przedmiot sprzedać 2x drożej i zarobić na tym
Ja i tak już nie gram ... więc ani nie jestem za ani przeciw.
nie powinno to dotyczyć przedmiotów takich jak misktury, kawałki kaktusa itd.
Jak już miało by być coś takiego to właśnie żeby nie pokazywało miksów,
bo przeglądając "cały" targ jest strasznie dużo miksów i czasami to denerwuje.
Ogólnie pomysł mi się podoba. Zaszkodzić nie powinien więc w swoim czasie(po ukończeniu gry na 100%) może wejść :>
NiebiesKa_eRka [Usunięty]
Wysłany: 15-06-2008, 18:31
no pomysl na TaK ja tak pare razy zrobilem z lustrzana zbroje mialem ja w depo i ja kupilem i jakies 7 mln poszlo .... raczej takie cos by sie przydalo
Widze, ze w wiele gier gracie....
Osobiscie uwazam, ze pomysl jest nie dokonca przemyslany - po co kolejny opis przedmiotow czy czegokolwiek - nie macie czego czytac? Zaraz pojawia sie pomysly, zeby opis uwunac, bo "zanieczyszcza" widok.
Moim zdaniem jesli juz w ogole, to inny kolor podswietlenia przedmiotu, ktory juz jest uzywany. Niestety oba te rozwiazania wymagaja pewnych mechanizmow przeszukiwania baz danych graczy, ktore niekoniecznie musza byc latwe do wprowadzenia. Ale moze sa latwe - to juz musi powiedziec programista - admin czy ktos wiedzacy.
Przyjmijcie wstepnie, ze moze to zamulic gre. O to chodzi w tym ulatwieniu? Chyba nie.
Przeciez nie jestescie az tak leniwi, zeby nie moc kliknac w plecak/depozyt i sprawdzic, czy aktualnie widziany na targu przedmiot nie znajduje sie przypadkiem w Waszym posiadaniu.
A moze jestescie... To moze gra niech sama gra za siebie, po co grze gracze?
_________________ Zdarza się, że chorąży wieje w przeciwną stronę niż sztandar S. Lec