A pracę sprawdzają jacyś poloniści? Bo nie wiem na jakim poziomie literackim pisać;D Bo mam błędy w podmiotach, ale ludzie po studiach polonistycznych ich nie zauważą;D I nie wiem czy je poprawiać, a przy tym pogorszyć jakość, bo słowa nie będą pasować...
Bo nie wiem na jakim poziomie literackim pisać;D Bo mam błędy w podmiotach, ale ludzie po studiach polonistycznych ich nie zauważą;D I nie wiem czy je poprawiać, a przy tym pogorszyć jakość, bo słowa nie będą pasować...
Mam pytanie odnośnie niektórych bossów i questów.
Rozumiem, że walkę z Rapsem czy Serafinem trzeba koniecznie umieścić w opowiadaniu, bo to jest główny wątek fabuły. Ale czy opowiadanie straci na wartości jeżeli pominę np Ferdynanda albo Kwiat Niezapominajki dla kupca w Eterni?
Proszę również o odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Jest na 6 stronie tego tematu, prawie na samej górze, nie będę kopiował
_________________ Heart will die
My soul will fly
And I will live forever
Mam pytanie odnośnie niektórych bossów i questów.
Rozumiem, że walkę z Rapsem czy Serafinem trzeba koniecznie umieścić w opowiadaniu, bo to jest główny wątek fabuły. Ale czy opowiadanie straci na wartości jeżeli pominę np Ferdynanda albo Kwiat Niezapominajki dla kupca w Eterni?
Proszę również o odpowiedź na moje poprzednie pytanie. Jest na 6 stronie tego tematu, prawie na samej górze, nie będę kopiował
Raps i Serafin to główni towarzysze Thanarga,
więc ich zabraknąć nie powinno.
Drobne questy można pominąć.
Odpowiedź na poprzednie pytanie otrzymałeś
prawie na samym dole, nie będę kopiował.
i ja raczej ostatnie pytanie : Jesli nie skoncze pisania i dam na konkurs nie skonczone opowiadnaie to bedzie mnie to odrazu eliminowalo z wygrania ???
No to w takim razie na moim kompie się ona nie wyświetla, bo jej po prostu nie mam Przeczytałem bardzo dokładnie wszystkie późniejsze posty i nie znalazłem
Pytałem jak będzie się odbywać sprawdzanie, czy to będzie jedna osoba, dwie, a może ocenianie publiczne w ankietach (chociaż to by było bez sensu).
Phantom napisał/a:
Cytat:
A pracę sprawdzają jacyś poloniści?
Nie sądzę
Zgadza się, niby coś jest, ale czy to na pewno jest pełna odpowiedź na moje pytanie?
My soul will fly
And I will live forever
No to w takim razie na moim kompie się ona nie wyświetla, bo jej po prostu nie mam Przeczytałem bardzo dokładnie wszystkie późniejsze posty i nie znalazłem
Pytałem jak będzie się odbywać sprawdzanie, czy to będzie jedna osoba, dwie, a może ocenianie publiczne w ankietach (chociaż to by było bez sensu).
Phantom napisał/a:
Cytat:
Nie sądzę
Zgadza się, niby coś jest, ale czy to na pewno jest pełna odpowiedź na moje pytanie?
Pozwolisz że przeanalizuje Twoje zdania:
"No to w takim razie na moim kompie się ona nie wyświetla, bo jej po prostu nie mam "
Komputer nie wyświetla obrazu jest za to odpowiedzialny monitor
Phantom napisał/a:
Cytat:
Nie sądzę
Proponuje słownik:
1. «wydawać sąd, opinię o kimś, o czymś»
2. «żywić przekonanie, przypuszczać»
Odpowiedź brzmiała "Nie sądzę" co stanowi przypuszczenie ze autor tych slów nie rozważał nad odpowiedzią, bądź tez uważa ze odpowiedz na Twoje pytanie brzmi NIE. jest tez przypuszczenie z mojej strony ze nie jest on przekonany do tego aby sprawdzali nasze wypowiedzi poloniści ponieważ nie maja takowych w kadrach forum bądź gry.
Teraz pomyśl ile błędów mogłeś popełnić w swoim opowiadaniu... dalej chcesz żeby sprawdzał Ci je polonista ?
NaPatelniChomik teraz pozwolisz, że ja przeanalizuję Twoje zdania.
Po pierwsze, słowo "komputer", w skróconej formie "komp", w mowie potocznej odnosi się do całego zestawu, czyli komputer + monitor + klawiatura + mysz + co tam jeszcze masz. Jeżeli ktoś się Ciebie pyta czy masz w domu komputer - logiczne jest, że ma on na myśli również monitor itd. Zgadza się, że w fachowym języku sformułowanie to jest raczej niepoprawne, jednakże takie łapanie za słówka to chwyt na poziomie przedszkola - zlituj się.
Po drugie, proponuję dokładnie przeczytać wszystkie posty zanim włączysz się do dyskusji. Bo widzisz, tak się składa, że słowa: "A pracę sprawdzają jacyś poloniści?" nie zostały napisane przez mnie. Moje pytanie brzmiało zupełnie inaczej. Mianowicie, pytałem: "Kto...?", a nie: "Czy poloniści...?". Wobec tego odpowiedź: "Poloniści nie" nie jest odpowiedzią na moje pytanie.
Po trzecie, a propos Twoich:
NaPatelniChomik napisał/a:
1. «wydawać sąd, opinię o kimś, o czymś»
2. «żywić przekonanie, przypuszczać»
Żywię przekonanie (tudzież: przypuszczam), że na Twojej klawiaturze brakuje klawisza "Alt", albo jesteś tak leniwy, że nie chce Ci się go użyć, by napisać polskie litery. Wydaję sąd, że podobnie rzecz ma się z klawiszem "Shift", odpowiedzialnym za duże litery, zaś wydając opinię o Tobie, mogę stwierdzić, że interpunkcja jest Ci obca.
jest tez przypuszczenie z mojej strony ze nie jest on przekonany do tego aby
Proponuje słownik
Po czwarte, czytam dużo książek, potrafię właściwie dobierać słownictwo, więc z częścią leksykalno-gramatyczną opowiadania problemów mieć nie będę, zaś ewentualne błędy ortograficzne czy interpunkcyjne z łatwością zostaną wyłapane przez Worda, a co za tym idzie, nie obawiam się sprawdzania mojej pracy przez polonistów.
A wracając do tematu:
Crypton napisał/a:
Nie mogę znaleźć tej odpowiedzi mimo wszystko, wobec tego proszę jednak o jej skopiowanie
Pozdrawiam
My soul will fly
And I will live forever