Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Może Loteria??

Czy chcecie aby pomysł wszedł??
Tak
75%
 75%  [ 132 ]
Nie
24%
 24%  [ 42 ]
Głosowań: 174
Wszystkich Głosów: 174

Autor Wiadomość
Regul
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Regul
Level: 134
Wysłany: 02-03-2007, 21:14   

Gdyby tu Tomi zajrzał to by było dobrze...

®egul

Killer
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2007, 21:46   

loteria to dobry pomysł ale można zrobic coś takiego że płaci sie 100000złota i 100 osób dziennie wygrywa ileś tam kasy , gemy albo bronie a co tydzień jest wielkie losowanie i kto wygra dostanie 50 MF :D

SaPeRe AuDe 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 1
Wysłany: 02-03-2007, 21:48   

Napisze własny temat o swojej propozycji większość z was komentuje tylko tą Regul'a, a na temat swojej dostałem pare dobrych opini więc myśle że powinno się o niej napisać osobny temat ;)
oto link do tematu:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=159769#159769

TheQuestion 
Użytkownik

Level: -7
Wysłany: 02-03-2007, 22:09   

zly pomysl :-P zalezy od tego jakie przedmioty i cos mi sie zdaje ze to nie bedzie dzialac poprawnie

Yo3r 
Użytkownik

Level: 17
Wysłany: 03-03-2007, 13:23   

Kawu_ napisał/a:
Yo3r napisał/a:
Jestem stanowcz na nie pomysł jest do bani, poprostu ni podoba mi się pomysł i tyle(jak ktoś gra w Conquera to wie o co mi chodzi). Mam szczerą nadzieje, że to nie wejdzie.

Moze powiesz wszystkim o co ci chodzi... Nie jestes tu sam :-| i nie kazdy gra w 'Conquera'...

W conquerze też weszła taka loteria za pkt które można wykupić na stronce gry i popsuła całą rozgrywkę, teraz nikt w to nie gra bo wymiatać zaczęły noobki, które robią w pare minut takie eq(za real kase) jakie wcześniej trzebabyło robić miesiącami.

Ta... wiem ,że chcecie wprowadzić jakieś ograniczenia (że co tydzień i coś tam)ale i tak mi się nie podoba ta loteria bo jak narazie to wysłałem tylko jednego smsa na mf i nie mam kasy zamiaru wysyłać więcej, wiec jestem stanowczo na nie.

Kulawe ale własne :]

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 03-03-2007, 14:18   

Yo3r napisał/a:
ale i tak mi się nie podoba ta loteria bo jak narazie to wysłałem tylko jednego smsa na mf i nie mam kasy zamiaru wysyłać więcej, wiec jestem stanowczo na nie.

To, że nie wysyłasz smsów chyba nie jest argumentem, nie sądzisz?

Jeśli loteria przyniosłaby korzyści finansowe twórcom (które to mogliby przeznaczyć na rozwój gry (ale jestem naiwny :-P )), a przy okazji zapewniałaby niezłą zabawę, to myślę, że jest to propozycja jak najbardziej warta przemyślenia.

czakos 
Użytkownik

Level: 133
Wysłany: 03-03-2007, 17:35   

uwazam pomysl za zbedny i bezsensowy
za latwa by byla gra jak by to weszlo albo np taki koles na 1 lvl zagral by i co by dostal ogrza zbroje ktora jest teraz najlepsza ??

luke
Użytkownik

Level: 63
Wysłany: 03-03-2007, 17:39   

wbrew więkrzości uważam że pomysł jest zbędny głupi do chrzanu...
czakos tak i tak by nie mógł jej założyć... ale mógłby sprzedać i miałby kupe kasy... przy takiej rewolucji loteriowej wartośc wszystkich przedmiotów by spadła ze względu na ich ilość

best pkt:8973
best rank: 2 (na początku 2wersji, trzymałem sie w 10 przez około 2 tyg.)
teraz mało :( jakies 4k :D

Regul
Użytkownik

Wysłany: 03-03-2007, 17:57   

czakos napisał/a:
uwazam pomysl za zbedny i bezsensowy
za latwa by byla gra jak by to weszlo albo np taki koles na 1 lvl zagral by i co by dostal ogrza zbroje ktora jest teraz najlepsza ??

O to chodzi ga bedzie zarabniac... gosciu zapisze sei do loterii bo jest ciekaw, wygra ogrzą zborje i se ja sprzeda bo zbaczy iel jest wartai dostanie połowe wartosci lub!! wystawi na targ...to uprzyjemni rozgrywke...A poza tym kazdy neio bedzie wygrywał...

®egul

luke
Użytkownik

Level: 63
Wysłany: 03-03-2007, 17:59   

regul gra stanie sieza łatwa już widze 1lv z 1000000kasy :/

best pkt:8973
best rank: 2 (na początku 2wersji, trzymałem sie w 10 przez około 2 tyg.)
teraz mało :( jakies 4k :D

czakos 
Użytkownik

Level: 133
Wysłany: 03-03-2007, 18:03   

regul luke dobrze mowi :P ja jak zaczynalem grac to nie bylo takich udogoniej ale mniejsza z tym a poza tym nie moim problemem jest ile gra zarabia to znaczy zalozyciel gry bo nie gra :P wydaje mi sie ze i tak duzo zarabia! ja bym powiedzial ze bardzo duzo

maciula 
Użytkownik

Nick: rilian
Wysłany: 04-03-2007, 18:03   

gra moze stracic przez to sens ale jestem na tak :mrgreen:

Regul
Użytkownik

Wysłany: 04-03-2007, 21:05   

cóż jak to mówią "młodzi zdolni" ale chodzi o to ze nie kazdy by miał te 1000000G!!

®egul

Kawu_ 
Użytkownik

Nick: KaWu
Level: 109
Wysłany: 06-03-2007, 06:53   

Dokladnie, przeciez nie kazdy by wygrywal... Caly czas jestes za :D

Gofrus 
Użytkownik

Level: 204
Wysłany: 24-06-2008, 21:29   

Podobno
ADIHC1 napisał/a:
archeolodzy nie wnoszą nic nowego do odkopywanych tematów..

Więc postanowiłem tutaj to napisać, bo coś wnoszę :>

Jak dla mnie to to powinno wyglądać tak:
Idziemy do karczmy, w której stoi jakiś koleś.
Możemy u niego kupić los, bez możliwości ingerencji w liczbę jaka się na nim znajduje, za z góry ustaloną cenę.
Raz w tygodniu np. w niedzielę odbywało by się losowanie - wyniki na jakiejś tablicy w Karczmie.
Zależnie od miasta, cena oraz wysokość wygranej byłaby inna.
W czasie jednej loterii można wziąść udział w każdym mieście
I np. kupując w Eterni los za załóżmy 10G można by wygrać 5000 G, dodatkowo stracić pokaźną sumkę, kupując losy we wszystkich miastach. Czyli nie bardzo by się to opłacało :]
Dla uzasadnienia takiego przelicznika [x500(5000G / 10G)] podam swój własny pomysł, zamieszczony w innym temacie :>
Gofrus napisał/a:
Pomyślmy logicznie. 1 Level zaczyna grę, daje 10 G na loterii. Zaczyna grę załóżmy w środę. W niedziele jest losowanie. Do tego czasu nabija bez problemów level 10+, i przybycie 50G lub 500G będzie dla niego nie odczuwalne.

Cytat:

dodatkowo stracić pokaźną sumkę, kupując losy we wszystkich miastach.

Pisząc to miałem na myśli coś takiego: Załóżmy, jeśli los w Langeburgu kosztuje 1k G, a w Urkaden np. 6k G, w Eliar np. 25k G, w Devos 95k G, w Nordii 145k G, w Azarad 200k G, w Scythe 280k G, w Kurthus 300k G, w Oasis 520k G, w Folhord 900k G, a w Ballis z 1,5 kk G, to wygrywając 5k w Eternii, ale kupując losy w innych miastach, można na tym sporo tracić :]

Zrozumiałe jest, że w późniejszych miastach przelicznik wygranej przez cenę byłby wielokrotnie mniejszy, np. zakładając, że los w Ballis rzeczywiście kosztowałby 1,5 kk G, to wygrana mogła by wynieść maks około 10 kk G, ewentualnie 15 kk G, tak żebyś odczuł, że miałeś farta i wygrałeś znaczą sumkę (tak jak w realu, wygrywasz chociażby 1 mln zł i czujesz to, że wygrałeś :> ).

Po za tym to nie służyłoby do wzbogacania się (przynajmniej nie w stały sposób) - raz masz farta i wygrasz np. w Nordii, a później przez miesiąc ciągle tracisz - to może to być sposób na rozładowanie poziomu złota w grze :]

Oprócz tego żeby nie było za wesoło, żeby odebrać nagrodę trzeba by samemu po nią przyjechać. Tzn. jesteś w Folhord, ale wyników nie znasz (o ile ktoś nie podał) i musisz objeździć wszystkie miasta, w których kupowałeś los, żeby się dowiedzieć jakie są wyniki i odebrać nagrodę rozmawiając z kolesiem z miasta, w którym wygrałeś :]

To, by było na tyle z mojej strony... Thx ><
Ostatnio zmieniony przez Gofrus 26-06-2008, 13:10, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi