Było by to coś takiego jak punkty ap. To mogło by mieć skrót WP, co oznacza Weapon Points(Pl. Punkty broni). Za każdą walkę z graczem,potworem i bossem dostawało by się je jak punkty ap. Oczywiście mniej za magów,więcej za wojowników, i na odwrót w przypadku magów.
A po co to w ogóle ma być? Oto jest pytanie.
Każda broń mogła by mieć w nawiasie coś takiego jak mają gemy. Za każdym razem jak już się przeleci przez tą wymaganą ilość punktów WP broń awansuje i dodaje więcej ataku. W przypadku magów - ataku magicznego.
Co o tym sądzicie?
Chodzi tu oto że niedorzeczne jest trochę że np wojownik na 36 levelu chodzi z bronią na 28 i zadaje mało obrażeń. Dlatego to by było ulepszanie broni zanim będzie się miało lepszą.
Ja jestem przeciw wszelkim zmianom, które mają upodobnić magów do wojowników i na odwrót. Im bardziej zróżnicowane są obie klasy - tym lepiej, bo rozgrywka staje się ciekawsza (przykładu StarCrafta chyba nie muszę podawać). Ważne tylko, żeby klasy były dobrze wyważone. A wydaje mi się, że są.
Hm...Czy ten pomysł upodabia wojowników do magów? Co prawda to robi, ale jego głównym zastosowaniem było by, żeby ulepszać swoją broń dopóki nie zdobędzie lepszej. Wiem, że w liście broni na portalu w broniach jak i dla wojownika jak i dla maga są bronie bliskie do siebie levelami, ale są do znalezienia, i zwyczajnie ich nikt nie znajduję(ostatnio).
• Dodanie ataków specjalnych zależnych od różnych czynników np. moc ataku zależy od ilości zabitych potworów. Ciosu specjalnego można użyć po napełnieniu się specjalnego paska.
• Kowal - rozbudowa/customizacja broni/własne nazwy broni
Chodzi tu oto że niedorzeczne jest trochę że np wojownik na 36 levelu chodzi z bronią na 28 i zadaje mało obrażeń. Dlatego to by było ulepszanie broni zanim będzie się miało lepszą.
a mag ma oczywiście od razu gem ofensywny z pięcioma gwiazdkami....
według mnie pomysł do dupy
mało tego że mag ma określoną ilość ataków (mp) to chyba należy mu sie coś w zamian a widzisz chłopcze jakimś cudem z bronią na taki małym lv wojowie potrafią wygrywać walki