Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:33
Stara Wersja MFO (tzw. Old Mfo)
Autor Wiadomość
Desertes 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Desertes
Level: 45
Wysłany: 18-07-2008, 15:53   

Mój post nawiąże się do wszystkich postów z strony 11 i początkiem strony 12.

Jak dla mnie na siłę próbujecie sobie przyznać racje(oprócz nielicznych urserów których popieram). Po rozmowie z gg z takim jednym wiem, że old był dobry, wtedy grało mniej osób, był taki klimacik. W new mfo, doszło do grania na ranq,tworzenia noobstatów czy wyzywania normalnych graczy od anty jak jakieś dziecko z nim przegra. Po tej reaktywacji old to wszystko przewaliło się na olda, i było trochę luzu na newie. I mnie się old nie spodobał nie dlatego że jest nieco gorszy technicznie, tylko dlatego że wszystkie "n00by" z newa przerzuciły się na olda, i też grać się normalnie nie dało(w new jakoś mi idzie,ale powoli).

Dobra, to jedno. Teraz nawiąże się do tekstu "teraz jest jak gra w szachy". I to jest dobre. Na takie walki "automatyczne"(jeden przypadek z manualną) właśnie trzeba grać jak w szachy. Ustawić dobrą taktyke(inteligencje) oraz sprytnie pokonać przeciwnika (dobrze rozdane staty). Więc nie próbujcie mi wcisnąć że co do tego nie mam racji.

Old to stara wersja gry. Uszanujcie to że nie ma jak utrzymać dwóch serverów. To było tylko na świętowanie update. Teraz jest new, i czy sie komuś podoba czy nie, to jest właśnie mfo(old to było kiedyś mfo).

Gospoda G: 59 Desertes Hrosh

Ashariel 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 18-07-2008, 16:00   

http://img183.imageshack.us/img183/4467/smsti9.jpg

Wklejajcie do prezentacji :)

http://old.my-fantasy.net/

Sorandor 
Użytkownik

Nick: Sorandor
Level: 373
Świat: 6
Wysłany: 18-07-2008, 16:04   

Ashariel napisał/a:

Jak tobie się coś nie podoba to nie graj nikt cię nie trzyma albo przynajmniej zachowaj to dla siebie... ;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 18-07-2008, 16:14   

Desertes napisał/a:
Teraz nawiąże się do tekstu "teraz jest jak gra w szachy".

Nie każdy to dostrzega, ale to wcale nie jest złe samo w sobie. To jest złe w - jak to nazwać - praktyce? Choćby problem z wystawianiem czy znalezienie chętnych do walki graczy. Niedawno przez ten dział przewinął się (a może nie) pomysł ze specjalną lokacją w mieście, gdzie gracze chętni do walki mogliby wysyłać sobie wyzwania. Po dobraniu pod danego przeciwnika zestawu ekwipunku, gemów i potwierdzeniu chęci walki przez obu graczy - walka odbywałaby się. Z tego co się orientuję to mniej więcej tak to będzie wyglądać w powstającej, kolejnej wersji gry (przynajmniej dobrze, gdyby tak to właśnie wyglądało). Ktoś chce walczyć na mapie? Dorzućmy takie mapy, gdzie będzie to możliwe i gdzie każdy będzie mógł atakować każdego (oczywiście w przedziale ataku). Wilk syty i owca cała.

A pomysł, który przewinął się przez forum z kolejnym rankingiem, opieranym na walkach turniejowych (nie turniejach prywatnych), które to odbywałyby się dość często, mógłby znacząco zmniejszyć popularność antyprofesji..
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 18-07-2008, 16:15, w całości zmieniany 1 raz  

Desertes 
Użytkownik

Nick: Desertes
Level: 45
Wysłany: 18-07-2008, 16:15   

Ashariel - Oczywiście. VIP nie potrafi myśleć. Nie przeczytałeś postów 11-13(przed twoim) noobie(możecie mi dać warna,ale nie mogłem inaczej powiedzieć)?

Gospoda G: 59 Desertes Hrosh

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 18-07-2008, 16:21   

Ashariel napisał/a:

Wklejanie do prezentacji nic nie da. :) Ale trzeba przyznać, że chociaż część tego to prawda. g;)

Cytat:
noobie

:lol:

Sorandor 
Użytkownik

Nick: Sorandor
Level: 373
Świat: 6
Wysłany: 18-07-2008, 16:28   

Lag napisał/a:
Wklejanie do prezentacji nic nie da. :) Ale trzeba przyznać, że chociaż część tego to prawda. g;)

No fakt trochę za długo już robią to up miał być jakieś 3 miesiące temu.. teraz pewnie + 1-2 miesiące =/ i jeszcze nie wiadomo czy te 2 wystarczą zobaczymy jak już ten up nadejdzie. :wink: Ja być może się mylę..

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 18-07-2008, 16:35   

Kiedy można na Jacka psioczyć, to można - sam to robię przy nadarzających się okazjach. Ale w tym przypadku co chcecie mu zarzucić? To jest temat o Starej Wersji MFO. Na prawdę liczyliście na to, że ta wersja dla garstki z was zostanie na serwerze? Niepotrzebnie narobiliście sobie nadziei. Jacek nie jest typem filantropa. Zdecydowana większość graczy czeka na długo oczekiwaną, wielokrotnie przekładaną aktualizację gry, która zapowiada się na największą w historii gry. I właśnie to jest istotne.

A ignorancja, izolacja Jacka od tego co się w ogóle dzieje w grze to temat na osobny wątek, który już istnieje - Frustrat zone - Czyli trafne uwagi dt. wad i nieprawidłowość.

A od siebie dodam, że w opóźnieniu update najmniej jest winy Jacka.

Lucypher 
Użytkownik

Nick: Nienormalny
Level: 53
Świat: 3
Wysłany: 18-07-2008, 17:12   

Ahh.. ludzie zakonczcie to juz prosze. klutnia nie ma sensu... do czego to doszlo ;/ wyzywanie sie od noobow itd... bez sensu...wlasnie dlatego mfo nie ejs ttakie same. kazdy kazdego wyzywa ;/ albo gdy sie myli albo gry przegra walke.. zakonczcie ten temat.. Old MFo nie powroci.. niech zostanie w naszej pamieci takie jakie bylo kiedys.. a nie takie jakie by pozostalo gdy nowe pokolenie graczy by sie tam zalogowalo..

Adi.. powiadasz zapowiada sie najwiekszy upek. wiec moze cos ciekawego sie stanie ;] sie zobaczy.
A co do nowej wersji mfo.. mam nadzieje ze bedzie wlasnie tak jak mowisz.. bardzo by mi to przypadlo do gustu ;] nie byloby zbednych klutni na chacie typu ten i ten to noob bo wystawil tego i tego.. bezsens.

Ash.. wklejanie do prezki czegokolwiek to moim zdaniem strata czasu gdyz to nic nie da.. bylo wiele protestow wklejanych do rpezentacji a i tak nikt na to nie patrzy...

Ashariel 
Użytkownik

Wysłany: 18-07-2008, 18:09   

Lucypher napisał/a:

Ash.. wklejanie do prezki czegokolwiek to moim zdaniem strata czasu gdyz to nic nie da.. bylo wiele protestow wklejanych do rpezentacji a i tak nikt na to nie patrzy...

Tą prezentacją nie miałem zamiaru nic właściwie osiągnąć. Olda czy nawet tego nowego badziewia już dla mnie nie ma. Sam pomysł popsioczyć Jackowi z nową modą na nie-sms-owanie wydał sie jednak kuszący. Nie wysyłam i nie wysyłałem SMS-ów a bez tego osiągnąłem tyle że nie wielu jest takich co osiągnęli więcej. A teraz przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia ze nie straciłem kasy na darmo. Gadacie o pierdołach, kłócicie się, szukacie jakichś porównań między starym i nowym MFO. Chcecie resetów, albo modyfikacji. Połowa z was wypowiada się w temacie o oldzie a i tak ma zamiar wracać do cukierkowego nowego MFO żeby ciągnąć swoją postać dalej w niedorzecznej niekończącej się fabule gry. Chwalicie nowe MFO a nie posmakowaliście nawet starego. Piszecie chociaż nie wiecie co. ADIHC1 ja ze statami na anty prawie(przegrałem w finale) wygrałem niedawno turniej na s2 a zabił mnie inny antywoj. Tu problemem jest to ze konieczne jest używanie tylko jednego typu ataku natomiast 2 typów obron które mogą być totalnie niewybalansowane. I nikomu by się nie chciało z rankiem czekać na kolejny turniej bo niewielu jest takich co nie lubią pvp. A atutem MFO w oldzie zwłaszcza jest to iż wchodzisz na nie kiedy chcesz, kiedy masz czas i wtedy toczysz walki. Miałem też kiedyś pomysł odnośnie modyfikacji rankingu. Że pula do wygrania w walce to zawsze 10% rankingu tego gracza który ma go mniej i oboje walczą o tą właśnie cyfrę. Wtedy ci co mają więcej ranku z większością graczy nie ryzykowaliby dużo, liczyłby się bardzo procent walk wygranych/przegranych. Długo o tym myślałem czemu nie zaakceptowano tego pomysłu i doszedłem do wniosku ze admini stwierdzili iż to zapobiegnie przypadkom gdzie n00bki atakują rankerow i otrzymują multum ranku. Oczywiście n00bkow jest najwięcej a każdy n00bek to potencjalny SMS wiec niech się jarają tymi cyferkami to może zaczną wysyłać. To jest niesprawiedliwe dla tych najlepszych, ale co z tego? I tak jest ich tylko kilku i są na tyle sprytni że sms-ów nie wysyłają. Od kiedy w nowej wersji rank traci sie nawet jak się kogoś atakuje to prawie w ogóle nikt nie walczy. wcześniej robili proty i polowali na ofiary teraz z miast nie wychodzą bo w jednej walce mogą stracić miesięczny dorobek ranku. Mój sposób doprowadziłby do sytuacji w której przewagę w zdobywaniu punktów rankingowych mieliby właśnie Ci co najwięcej walczą więc możliwe że rankerzy znów by wyszli przed miasto. Ale co tam, kasa ważniejsza, dobro farciarzy i noobstatow bo ich jest najwięcej i oni będą słać sms-y. Każdy na ten temat wtedy patrzył z punktu widzenia średniej klasy gracza. Czy wy wszyscy liczyliście ze jakiś ranker da się wam zaatakować ryzykując masę punktów? Z takimi nawet nie powalczycie z tego właśnie powodu. Cóż pewne jest iż aby ranking był bardziej stabilny i sprawiedliwy to wspinanie się na szczyt też musi długo trwać. Ale kończę już bo zszedłem z tematu. Problem w tym ze wielu z nas ma sporo sensownych rzeczy do powiedzenia odnośnie poprawek MFO ale nikt ich nie słucha.

P.S. Desertes twierdzisz najpierw iż
Cytat:
W new mfo, doszło do grania na ranq,tworzenia noobstatów czy wyzywania normalnych graczy od anty jak jakieś dziecko z nim przegra.

a potem to mnie nazywasz n00bkiem? W old mfo nie było czatu na mapie więc ludzie wyzywali sie na pw, jeżeli nikomu nie zalazłeś za skórę to nie musiałes tego oglądać. Wszyscy grali na ranq lub lvl. A i n00bstaty były bo to ja miałem pierwszą postać szczęściarza, anty czy hitera. Zmieniłem zdanie fajnie się z wami tu pisze chyba jeszcze troszkę na forum zagoszczę ciekawe bzdety piszecie że aż się czytać nie chce.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 18-07-2008, 18:31   

Ashariel napisał/a:
ADIHC1 ja ze statami na anty prawie(przegrałem w finale) wygrałem niedawno turniej na s2 a zabił mnie inny antywoj.

Zbieg okoliczności? Szczęście w losowaniu przeciwników? Wyjątek tylko potwierdza regułę. A może skopany balans klas w grze?
Ashariel napisał/a:
nikomu by się nie chciało z rankiem czekać na kolejny turniej bo niewielu jest takich co nie lubią pvp

Maiłem na myśli dodatkowy ranking, obok obecnego lub obok jakiegokolwiek innego głównego rankingu.
Ashariel napisał/a:
Miałem też kiedyś pomysł odnośnie modyfikacji rankingu. (...) Oczywiście n00bkow jest najwięcej a każdy n00bek to potencjalny SMS wiec niech się jarają tymi cyferkami to może zaczną wysyłać. To jest niesprawiedliwe dla tych najlepszych, ale co z tego? I tak jest ich tylko kilku i są na tyle sprytni że sms-ów nie wysyłają. Od kiedy w nowej wersji rank traci sie nawet jak się kogoś atakuje to prawie w ogóle nikt nie walczy. wcześniej robili proty i polowali na ofiary teraz z miast nie wychodzą bo w jednej walce mogą stracić miesięczny dorobek ranku. Mój sposób doprowadziłby do sytuacji w której przewagę w zdobywaniu punktów rankingowych mieliby właśnie Ci co najwięcej walczą więc możliwe że rankerzy znów by wyszli przed miasto. Ale co tam, kasa ważniejsza, dobro farciarzy i noobstatow bo ich jest najwięcej i oni będą słać sms-y.

To nie ma nic wspólnego z SMSami. Pomysł dobry, w pełni się z nim zgadzam, ale zmiana systemu rankingu wymaga jego resetu. A to jest kontrowersyjny krok, którego jak widać administracja nie chciała podjąć.
Ashariel napisał/a:
Problem w tym ze wielu z nas ma sporo sensownych rzeczy do powiedzenia odnośnie poprawek MFO ale nikt ich nie słucha.

I tu jest właśnie problem tej gry..

Ashariel 
Użytkownik

Wysłany: 18-07-2008, 18:40   

ADIHC1 napisał/a:
Zbieg okoliczności? Szczęście w losowaniu przeciwników? Wyjątek tylko potwierdza regułę. A może skopany balans klas w grze?

Rachunek prawdopodobieństwa, jakieś 70% graczy nie wybiera gry magiem.

ADIHC1 napisał/a:
Maiłem na myśli dodatkowy ranking, obok obecnego lub obok jakiegokolwiek innego głównego rankingu.

Co nie zmienia faktu iż jeżeli ktoś go uzna za ten sprawiedliwszy to innym sie nie bedzie przejmował i będzie skazany na nudę pomiedzy turniejami.

ADIHC1 napisał/a:
To nie ma nic wspólnego z SMSami. Pomysł dobry, w pełni się z nim zgadzam, ale zmiana systemu rankingu wymaga jego resetu. A to jest kontrowersyjny krok, którego jak widać administracja nie chciała podjąć.

Ale czemu nie widzisz tu mozliwosci stworzenia drugiego równoległego rankingu podobnie jak w twoim pomyśle?

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 18-07-2008, 18:41   

Ashariel napisał/a:
Lucypher napisał/a:

Tą prezentacją nie miałem zamiaru nic właściwie osiągnąć. Olda czy nawet tego nowego badziewia już dla mnie nie ma. Sam pomysł popsioczyć Jackowi z nową modą na nie-sms-owanie wydał sie jednak kuszący.

I co ci to da? durna satysfakcje ze zrobisz nazlosc Adminowi? ehh...

Po co to wszystko? to jest bez sensu... jeden probuje przegadac drugiego a drugi probuje przegadac trzeciego i tak do zasranej smierci.... ludzie uspokujcie sie kto nie ma ochoty grac.. niech nie gra.. a kto bedzie gral niech gra dalej... kto ma ochote wysylac smsy niech wysyla.. Mfo musi z czegos zyc.. a Ty za wszelka cene chyba chcesz coby Mfo przepadlo... Ja wczesniej proponowalem coby Old pozostal na serverze forum..... nie wiem jakie sa koszty.. ale nie wazne. zdanie zmienilem. Old niech zostanie wylaczony. na zawsze. Pewnie sie powtarzam ale niech nowe pokolenie nie niszczy tego o co tak walczymy...
Jezeli Old by pozostal to z obecnymi graczami bluznilibysmy tak jak na New... Wiec pamietajmy go takiego jaki byl kiedys...

Ashariel 
Użytkownik

Wysłany: 18-07-2008, 19:06   

Ok dzieciaki, właśnie wpadłem na ciekawy pomysł odnośnie olda. Wiadomo że frekwencja graczy jest mała, wiadomo ze zbyt wielu ludzi odeszło wiadomo ze serwer zamkną. Ale pomysł jest żeby został gdzieś ślad po jego bazie danych. Większość z nas weszła na olda głównie po to aby powspominać więc nie zabierajmy tej możliwości. Zamroźmy olda ale nie usuwajmy. Można to zrobić ustawiając ruchy na 0 i blokując opcje pojedynków. Lub po prostu zapisując całość czy chociaż najważniejsze rzeczy takie jak strona główna itp do html. Oczywiście najpierw trzeba by było odmrozić ranking na wszystkich postaciach na które ludzie się długo nie logowali.

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 18-07-2008, 19:09   

Hmm.. nie znam sie ale czy na to rowniez nie ejst potrzebny server? ;] a to przeciez glownie o to chodzi w tej calej zadymie..

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi