Siema Chcialbym zaproponowac kilka mam nadzieje potrzebnych Rzeczy
1. Zauwazyłem ze jest sporo ludzi ktorzy niegraja w mf a ich konta sa z pol - do roku czasu nieodwiedzane wiec po co je trzymac i po co one zajmuja miejsce w rankingu mozna by bylo po 1 miesiacu nielogowaniu sie na konto zrobic tak ze daje im sie miejsce 0 bo np w top 50 na s1 jest kilka takich kont co maja calkowite zablokowitego bloka albo nikt sie nielogowal spory okres czasu. Wiem ze bedzie pytanie a jak ktos niema neta i niemoze sie zalogowac? to mozna by bylo zrobic w profilu opcje urlop nieusuwala by ona konta tylko je tj hibernowala
co wy na to?
Profesja: Wojownik
Nick: AiZ
Level: 104
Wysłany: 19-07-2008, 10:47
Cóż- chciałem takie coś zaproponować. Tylko ja chciałem, by konto nieaktywne od przynajmniej roku zostały skazane na odsiadke, a konta całkowicie zablokowane zostały wsadzony do więzienia, bo zaśmiecają ranking. Przykład- Shiatsu & Still_Alive. To są multikonta i powinny być zbanowane. Albo zablokowane, jakie znam to choćby Sneasel, czy Chande. Mnóstwo jest takich kont, można by awansować o dużo pozycji w rankingu. Propo urlopu to było poruszane jakieś dobre dwa lata temu i nie weszło niestety .
Ps. Napisałem prawie to samo co Ty, tylko troszkę inaczej sformułowałem.
Hmm..."hibernacja" kont nieuzywanych miesiac... jesli dobrze zrozumialem to te konta po uplywie miasiaca mialyby miejsce w rankingu 0 tak jak przy odsiadce a w momencie zalogowania spowrotem wracalyby do rankingu.... pomysł nie glupi ale watpie zeby przeszedl.. pewnie uznaja to za zbedne, chociaz nikomu by to nie aszkodzilo. jesli chodzi o mnie to raczej na tak
e tam marny pomysl.Jest juz cos podobnego, konta nie korzystane sa usuwane po jakims tam czasie wiec po co to jeszcze cos motac w tym kierunku ?!?
_________________ "Cel uświęca środki"
v1r00z [Usunięty]
Wysłany: 19-07-2008, 16:41
Sax tak konto usuwa sie po jakims czasie np 100 lv usunie sie dopiero za 30 dni i wtedy kazdy lv jest na 1 tydzien tzn ze usunie sie za jakies 100 tygodni to wychodzi kolo 2 lat =.-
Ehh.. SAx trzeba czytac ze zrozumieniem... tutaj nie ma mowy o usuwaniu konta tlyko o jego "hibernacji" czyli wykluczeniu go z rankingu. jest wiele kont nieuzywanych wysokich w rankingu i zajmuja one tylko miejsce na ktore moglby wskoczyc ktos lepszy i aktywniejszy..
Jesli ktos zajmuje dobre meisjce w rankngu a nie loguje sie to z jakije racji ma byc jego pozycja zanizona az sie zalogujee.Rank nie ejst dla ludzi najbardziej aktywnych w MFie a najlepszych garczy w sowich kategoriach
Jezeli czlowiek sie nie loguje miesiac lub niech bedzie te 2 miesiace to znaczy e albo nie ma neta albo zakonczyl swoja przygode z Mfo. czyli nie potrzebnie zajmuje miejsce w rankingu. a mowiac "hibernowane" mialem na mysli ze gdy sie zaloguje to spowrotem wroci do rankingu. ju rozumiesz? nikt nie zostanie poszkodowany
Pomysł mi się podobai jest jak najbardziej przydatny.W top 100 jest przynajmniej z 5-10 nie aktywnych ,a czym dalej tym więcej nie aktywnych graczy.Myślę że powinno to wyglądać ,tak jak poprzednicy wspomnieli ,czyli po miesiącu nie aktywne konta ,powinny zajmowac miejsce 0.
Można by tez było,przyspieszyć automatyczn a kasację kont ,bo teraz trwa to zdecydowanie za długo.
powinien zostać ustalony konkretny czas, po którym konto staje się "nieaktywne", np. 2 tygodnie, bo faktycznie w top10 są ludzie, którzy zostawiają konto w top i są zadowoleni z życia, bo ich nikt nie prześcignie. pewnie, że są lepsi od innych i nikt im ich rankingu nie umniejsza, ale sytuacja która panuje teraz przypomina coś z stylu: zdobywam złoto na olimpiadzie i na kolejną nie jadę a złoto jest i tak moje.
_________________ WORSHIP THE PROPHECY OF THE HARDER STYLES... QLIMAXXX!!!