Wysłany: 27-07-2008, 15:07 Male ugodnienie co do pw
Ostatnio coraz czesciej zdarza mi sie pisac naprawde dlugie pw,+255 znakow,czyli maximum.
Niestety gdy skonczy sie miejsce trzeba pisac nowe pw i ciag dalszy-nieraz mozna stracic watek...
Moja propozycja polega na mozliwosci pisania pw praktycznie w dowolnej ilosci znakow
serwer moglby rozdzielac takie dluzsze pw na czesci-po 255 znakach ucina w odpowiednim miejscu i pozniej przesyla nastepna czesc
mniej wiecej cos takiego jak przy wysylaniu dlugich smsow
male ugodnienie,ale niektorym moze pomoc
Zwiększenie tego limitu np do 1000 znaków było by dobrym pomysłem.
Limit na długość wiadomości nie został wprowadzony, bo serwer nie może dłuższych wiadomości (bo np. GM-owie takiego limitu na PW nie mają, a serwer jakoś sobie radzi), tylko właśnie po to, żeby nie pisać masowo długich wiadomości, zapychających skrzynkę adresata. Dlatego nie liczyłbym na jakieś poważne zmiany w tym kierunku.
Często zdarza mi się jak i innym graczom pisać więcej niż 255 znaków to jest trochę problematyczne więc zwiększyć limit to jest bardzo dobry pomysł
255 to zdecydowanie za mało
500 to w zupełności wystarczy :]
Nie sądzę aby zwiększono o prawie 2x pojemność skrzynki ... pole dla spamerów ;>
No mi nie raz też to przeszkadza, ale jak już coś do gdzieś do 300 znaków by się przydało.
Skoro jest limit 255 znaków to po coś on jest. A jak chcesz pogadać to wystarczy włączyć gg i nawijasz ile tylko dusza zapragnie.
Takie jest moje zdanie ale nie mam nic przeciwko temu pomysłowi.
nie kazdy ma gg...powiem ci ze najwiecej ostatnio gadam z BloodMessem na s1,i jakos on nie ma gg...
a powiedzial,ze limitu by nie musialo byc wogole,tylko server dzielil wiadomosci na czesci po 255 znakow,i gdyby ktos napisal wiadomosc powyzej 255 znakow,pisaloby "1,2,3...itd czesc wiadomosci"