Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Ujemny gold i zakaz walki
Autor Wiadomość
aNisek 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 01-08-2008, 10:48   Ujemny gold i zakaz walki

Proponuję, by mając ujemną ilość złota ( po odjęciu przez GM'a w sytuacji przekretu) , wyłączona była możliwość walk z graczami oraz pojedynków do czasu, aż gold będzie na plusie.

Sytuacja, która wymusza to działanie, to masowe tworzenie na światach 1 oraz 2 postaci na których przelewany jest gold, a następnie postacie te kupują na targu przedmioty potrzebne na następne levele. Po odjęciu kasy przez GM'a , z pełnym eq i miksami, walczą z graczami a następnie oddają rank swoim znajomym-po czym kasują postać.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 01-08-2008, 11:13   

Problem, o którym wspominasz był już kiedyś poruszany w gronie GM, a Twoje rozwiązanie wydaje się dobre - najprostsze rozwiązania są chyba najlepsze. My braliśmy pod uwagę możliwość zabierania tak przelanego złota, jak i przedmiotów nabytych dzięki temu złotu.

Kolejne rozwiązanie, to dać graczom taką swobodę na targu, jaką mają na Świecie 3 - czyli zezwolić na przelewanie złota poprzez targ..

Sorandor 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Sorandor
Level: 373
Świat: 6
Wysłany: 01-08-2008, 11:46   

ADIHC1 napisał/a:
Kolejne rozwiązanie, to dać graczom taką swobodę na targu, jaką mają na Świecie 3 - czyli zezwolić na przelewanie złota poprzez targ..

Czyli s1 i s2 ma być nie moderowany czy tylko chodzi głównie o przelewanie kasy (targ)...?

dislike 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 01-08-2008, 11:49   

Sorandor napisał/a:
czy tylko chodzi głównie o ten targ...?

Tylko targ...

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 01-08-2008, 12:19   

ADIHC1 napisał/a:

no tu akurat się z tobą nie zgodzę ADIHC1 bo niektórzy ciężko pracują, żeby kupić sobie to EQ a jak będzie można przekazywać kase to będzie nie fer w stosunku do innych graczy... Po to w sumie jest świat 3 aby takie przekręty nie miały miejsca na 1 i 2 świecie. :wink:

Kraien 
Użytkownik

Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 01-08-2008, 12:42   Re: Ujemny gold i zakaz walki

aNisek napisał/a:
Proponuję, by mając ujemną ilość złota ( po odjęciu przez GM'a w sytuacji przekretu) , wyłączona była możliwość walk z graczami oraz pojedynków do czasu, aż gold będzie na plusie.

Sytuacja, która wymusza to działanie, to masowe tworzenie na światach 1 oraz 2 postaci na których przelewany jest gold, a następnie postacie te kupują na targu przedmioty potrzebne na następne levele. Po odjęciu kasy przez GM'a , z pełnym eq i miksami, walczą z graczami a następnie oddają rank swoim znajomym-po czym kasują postać.

Rozwiązanie jest ok. Jednak trzeba pomyśleć masz ujemną kasę i nie możesz walczyć z innymi graczami. I to byłby plus dla tych co robią przekręty bo spokojnie mogliby sobie chodzić bez żadnych obaw, ze ktoś ich zaatakuje. Lepiej nie brać im kasy na minus tylko na zero i zablokować im możliwości walki z innymi. Inni gracze mogliby atakować kogoś takiego.

ADIHC1 napisał/a:

Nie, bo wtedy gra by się stała na s1 i na s2 bezsensowna np. Jakiś 100 lvl ma kumpla na 5 lvl maga ,a ten by mu przekazał duża ilość kasy i by mógł z łatwością bić atrybuty oraz eq sobie dobre kupić. Na s1 i s2 powinna być uczciwa gra, bo co to za przyjemność, że ja bym sobie uczciwie grał,a tu ktoś nie uczciwie bez żadnych reguł gra i mnie pokonuje :| :(

Pozdrowienia od Watera ;)

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 01-08-2008, 12:49   

Kraien napisał/a:
Jakiś 100 lvl ma kumpla na 5 lvl maga ,a ten by mu przekazał duża ilość kasy i by mógł z łatwością bić atrybuty oraz eq sobie dobre kupić.

Właśnie ta gra powinna być przede wszystkim oparta na naszych umiejętnościach a nie znajomych, którzy są hojni i chcą nam podarować troszkę kasy... :P

aNisek 
Użytkownik

Wysłany: 01-08-2008, 14:41   

o przepraszam...

Chcecie, by s1 i s2 stało się placem do przelewów golda? Czyli już nie będzie liczyło się kto jest naprawdę dobry i kto potrafi sam uzbierać golda, tylko przekręty?

Typu 1 miksa za 100 mln?

To byłoby bardzo niemądre posunięcie, tworzenie multikont do przekazywania złota a następnie usuwanie ich i zacieranie dowodów...

Rozwój sprzedaży złota i przekrętów, kradzieży kont itd... i to byłoby niekaralne.

W tym momencie gra straci sens, ponieważ pojedynczy gracze, którzy nie mają znajomości byliby na z góry straconej pozycji...

Wydaję mi się, że mój pomysł jest odpowiednim rozwiązaniem tych sytuacji...

Cytat:
Lepiej nie brać im kasy na minus tylko na zero i zablokować im możliwości walki z innymi. Inni gracze mogliby atakować kogoś takiego.

Tutaj się mylisz, bo to nie ma różnicy, czy on będzie atakował czy druga osoba- przekaz bedzie przekazem. Równocześnie zerowanie złota, a nie odejmowanie na minus, zachęcałoby do dalszych przekrętów.

Przykład

Występują : gracz A, gracz B, gracz C

gracz A - ranker na niskim levelu

gracz B- kolega gracza A i gracza C, który ma na celu przekazanie ranku graczowi A

gracz C- highlevel z duża ilością złota

-----

gracz C przekazuje złoto graczowi B

gracz B nabija atrybuty i kupuje wszystkie możliwe itemy na następne 10 lvli + ogromny zapas mikstur. Wychodzi przez miasto wygrywa z większością graczy

Gracz A czeka, aż gracz B dobije do jego poziomu i atakuje go 2-3 razy. Gracz B usuwa postać

Cała ta akcja może trwać nawet tylko 1 dzień...

Sosna 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 01-08-2008, 16:06   

Zgadzam się, jeśli wprowadzi się zasady z s3 na s1 i s2 to ta gra straci trochę sens, wtedy już wszyscy będą musieli "oszukiwać", jedni bo chcą być lepsi, drudzy bo nie mają innego wyjścia :/

SiR MiT 
Użytkownik

Nick: MiT
Level: 111
Świat: 3
Wysłany: 01-08-2008, 17:13   

To jest dobry pomysł, tylko że to ma jeden WIELKI minus :neutral: Znam takie przypadki na s3, że gracze aby otrzymać pewną ilość złota są naciągani na wysłanie SMS, przez co zostają nadzwyczajniej w życiu WROBIENI... Sam jestem przykładem takiej sytuacji, ale wiem że ludziom w tej grze ufać zbytnio nie można :-| Dla mnie liczy się zabawa o oni tym żyja... pomysł jest wg. mnie taki 50%/50% :wink: Lecz jedyną rzeczą która może w tym przeszkodzić jest wyłudzanie SMS za kasę etc. :?

[ Dodano: 01-08-2008, 18:18 ]
P.S. Kasa która zostanie przelana na targu powinna być wyzerowana na złoto = 0G :) To powinien być 1 typ kar ;) Za 2 przewinienie ostatnie ostrzeżenie, a za kolejne 30dni więzienia + kasa na minus ;) ) I uniemożliwienie transakcji na targu :) Jednakże kolejne próby przekrętów powinny się zakończyć zablokowaniem konta. :-D Można zrobić tak z tym złotem ^^ Ale niech gracze liczą się z konsekwencjami jakie mogą ich spotkać...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 01-08-2008, 21:37   

Widzę, że pomysł z uwolnieniem targu budzi wiele emocji. W końcu to dość kontrowersyjne rozwiązanie.

Kraien napisał/a:
Lepiej nie brać im kasy na minus tylko na zero

Zapomnij..

Kolejne rozwiązanie (nie wymagające ingerencji w kod gry), to surowsze karanie (całkowite zablokowanie konta) dużych przelewów. I nie będzie poddawania walk przed kasacją postaci, a o to właśnie chodzi, prawda?

Lag 
Użytkownik

Wysłany: 01-08-2008, 23:03   

ADIHC1 napisał/a:
Kolejne rozwiązanie (nie wymagające ingerencji w kod gry), to surowsze karanie (całkowite zablokowanie konta) dużych przelewów

A co jeśli ktoś się bił o coś i cena wyniosła astronomiczną kwotę ?

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 01-08-2008, 23:40   

Zanim wyda "astronomiczną" kwotę, którą zarobił, niech skonsultuje się z GM..

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 02-08-2008, 08:29   

Lag napisał/a:
ADIHC1 napisał/a:
Kolejne rozwiązanie (nie wymagające ingerencji w kod gry), to surowsze karanie (całkowite zablokowanie konta) dużych przelewów

A co jeśli ktoś się bił o coś i cena wyniosła astronomiczną kwotę ?

Hmm i tu by sie przydala propozycja z listy TODO

Cytat:
Limity licytacji - można się licytować do "upadłego", ale sprzedający nie dostanie całej kwoty*

Hmm napewno wg mnie nie powinno byc niekarane przelewanie golda na s1/2...bo jak ktos powiedzial,ludzie,ktorzy maja bogatych znajomych latwoby mogli sobie zloto zdobyc...i mieliby o wiele latwiejszy poczatek (mozliwosc kupienia gemow,kaktusow itd)

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 02-08-2008, 10:32   

Jeśli chodzi o TODO, to są tam dwie pozycje, które utrudniłyby przekazywanie złota. Ale to wymaga hakowania kodu, a Admin niechętny jest do grzebania się w tej wersji gry.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi