Wysłany: 12-08-2008, 16:37 Straty złota przy przegranym pojedynku
Obecnie straty złota przy śmierci liczone sa procentowo (zdaje sie 2,5 %). Powoduje to ze zaradni i przedsiebiorczy to co zarobili traca na walkach. Wczesniej chyba bylo inaczej i nie mowie ze dobrze ale wg mnie powinno byc to liczone jako cos pomiedzy starym i tym systemem. proponuje aby strata zlota byla liczona ze wzoru: srednia ilosci zlota dwoch przeciwnikow *2,5%. Dzieki temu ograniczy sie ataki biedakow na bogaczy, bo przy zalozeniu ze jeden ma 2 razy wiecej zlota od drugiego to biedniejszy traci 3,75% swojego złota, bogatszy 0,01875%, w kazdym razie traca po równo co wg mnie jest najsprawiedliwsze. A jezeli ktos bedzie chcial sie wzbogacic to bedzie nosil ze soba wiekszą ilosc złota jednoczesnie ryzykujac wieksza strate. Mozna jeszcze wprowadzic ogranicznik typu jezeli atakuje wyzszy lvl to zysk -1%
a może ten biedak jest właśnie bardziej przedsiębiorczy i zaradny - i szybko uzbierał złoto na potrzebne mu eq co pozwoliło mu skutecznie atakować innych graczy?
zbierasz na coś - nie walcz,
zbierasz na coś - zbieraj szybko
a jeśli jednak chcesz walczyć (albo nie chcesz, ale musisz) - inwestuj na targu w wartościowe przedmioty, które potem będą na pewno licytowane lub w mało wartościowe - ale za te dawaj max. 50% ich wartości
i MYŚL! - to nie boli w przeciwieństwie do przegranych walk
Dobrze jest jak jest,a tak a pro po to i tak maja Golda za dużo więc jak trochę stracą to będzie ich bardziej motywować do gry albo i też zniechęcać (Zarabianie Golda jest wręcz banalne) więc w czym problem? - operacje na targu kupisz taniej sprzedasz drożej to chyba nie jest aż takie trudne chyba,że wy byście chcieli od razu zarabiać miliony...za jednym zamachem niestety tak się nie da
_________________ * Nie moc silnika, a technika robi z Ciebie zawodnika...
Na początku jak to czytałem pomyślałem sobie że pomysł dobry, lecz po dłuższym namyśle pomyślałem sobie że to jest zbędne i jak pisali moi poprzednicy: są sposoby na zminimalizowanie strat złota przy przegranej walce i jeśli masz łeb na karku to znasz je...