Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Niewyjaśnione zjawiska
Autor Wiadomość
teris_ogin
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 58
Wysłany: 20-08-2008, 11:24   

Jelsyn napisał/a:
Skailer z tego co się orientuje to chyba nawet 1 roślinka zostaje, ale mogę się mylić bo dawno temu grałem i tyle zmienili, że bania boli.

1 roślinka naprawdę zostaje. Po muchomory wystarczę 2 roślinki. (można chodzić na ukos)

FantasM 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 197
Wysłany: 20-08-2008, 13:17   

teris_ogin napisał/a:
Jelsyn napisał/a:
Skailer z tego co się orientuje to chyba nawet 1 roślinka zostaje, ale mogę się mylić bo dawno temu grałem i tyle zmienili, że bania boli.

1 roślinka naprawdę zostaje. Po muchomory wystarczę 2 roślinki. (można chodzić na ukos)

Zawsze trzeba dwie roślinki na muchomory i jedną na skrzynkę. Potem 3 na Pterodaktyla ^.^

Xianianin 
Użytkownik

Nick: Xianianin
Level: 81
Świat: 3
Wysłany: 20-08-2008, 21:23   

FantasM napisał/a:
teris_ogin napisał/a:
Jelsyn napisał/a:

Zawsze trzeba dwie roślinki na muchomory i jedną na skrzynkę. Potem 3 na Pterodaktyla ^.^

Mylisz się - jedna roślina zostaje z oazy levatiana, nie ma takiego czegoś jak przejście na ukos roślinkami...

FantasM 
Użytkownik

Level: 197
Wysłany: 20-08-2008, 22:13   

Xianianin napisał/a:
FantasM napisał/a:
teris_ogin napisał/a:
Jelsyn napisał/a:

Mylisz się - jedna roślina zostaje z oazy levatiana, nie ma takiego czegoś jak przejście na ukos roślinkami...

Nie chodzi mi o żaden ukos. Chodzi oto, że 2 roślinki się ustawia tak jedną za drugą, a tę trzecią(na skrzynkę) u góry tam. Razem są 3. I na wyspie zostały już tylko 2 roślinki(plus ta 3 obok Pterodaktyla). Więc się stawia najpierw dwie na muchomory i 3 na Ptero, a potem się bierze tę obok Ptero i kładzie tam do skrzynki. Wracamy na molo i bierzemy roślinkę stamtąd, którą dajemy temu kolesiowi w karczmie Kurthus.

fritz
Użytkownik

Wysłany: 22-08-2008, 15:52   

nie dosc ,ze hiter mnie walnal pierwszy to 17 lv uniknal mojego ciosu :)
http://w3.my-fantasy.net/...hp?r_id=9451150

Tak trudno zrobic prosty algorytm z trafieniami?
zal mi tej gry
prosze zauwarzyc,ze bym nie przegral jak bym trafil goscia...

moze niedlugo 1 lv bedzie wygrywal ze 150?
100 razy rozni mistrzowie poprawiali te algorytmy i dumnie sie tym chwalili na forum oraz w info w grze,ale widocznie nie skonczyli oni podstawowki jesli takie cos wyskakuje
chcialbym dodac,ze mialem ponad 150 lucka z eq i pike .
moze mi ktos to sensownie wytlumaczyc?

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 22-08-2008, 19:49   

Cytat:
nie dosc ,ze hiter mnie walnal pierwszy

Pierwszy ruch miał nie "hiter", a T-T.

Cytat:
17 lv uniknal mojego ciosu

zawsze jest szansa co najmniej 25% (przynajmniej tak twierdził bodajże Tomi, z doświadczenia wiem, że to niższy procent), że atak chybi, niezależnie od ilości celności/uników.

Cytat:
zal mi tej gry

Nie ma co żalować, po prostu byłeś słabszy...

Cytat:

To nie był 1 level, tylko trzyosobowy team, czego się spodziewałeś?

Cytat:
100 razy rozni mistrzowie poprawiali te algorytmy i dumnie sie tym chwalili na forum oraz w info w grze,ale widocznie nie skonczyli oni podstawowki jesli takie cos wyskakuje
chcialbym dodac,ze mialem ponad 150 lucka z eq i pike .

No tak, skoro stworzyli grę, w której TY przegrywasz, to napewno nie skończyli podstawówki, nie da się tego inaczej wytłumaczyć :wink:

koshiba 
Użytkownik

Nick: bater
Level: 114
Wysłany: 22-08-2008, 20:18   

Trzeba było nie atakować ryzykując 3,5k ranq dla zyskania 50 ;) Tym bardziej na 3-osobowym teamie z hiterem

Tomi
Prawie Admin

Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 22-08-2008, 22:00   

Cytat:

zawsze jest szansa co najmniej 25% (przynajmniej tak twierdził bodajże Tomi, z doświadczenia wiem, że to niższy procent), że atak chybi, niezależnie od ilości celności/uników.

To jest 10% a nie 25%

Sax 
Użytkownik

Level: 245
Wysłany: 22-08-2008, 23:48   

fritz napisał/a:

Kiedyś tak było ale nie 1 lvl a 16 wygrał z 100 bo gość był Low Hp (chyba tak się to nazywa w każdym bądź razie miał 156 HP) i trafił go ;p ale było śmiechu

BasT
Użytkownik

Nick: BasT
Level: -3
Wysłany: 23-08-2008, 11:47   

Sax nie jednokrotnie widzialem że tak przelewają golda ;) jakiś 100lvl+ robi czachę i resetuje statystyki (pozniej w nic nie daje) i ten lov go kilka razy zabija ;) niestety ten 100+ traci rank/exp a ten lov nie dostaje....

fritz
Użytkownik

Wysłany: 23-08-2008, 12:44   

Pitazboras widze,ze wielki cfaniaczek jestes jak patrzysz na to z boku,ale po to ja ten rank nabijalem pol roku ,zeby 17 lv mojego ciosu uniknal :D
a od kiedy to ktos kto ma 700 many na tym lv atakuje jako pierwszy w walce z normalnym graczem?
i skad mialem wiedziec kurde ,ze to nie jest hiter jak mial 3,7k hp czyli normalna ilosc...
w logach nic nie widzialem.

"No tak, skoro stworzyli grę, w której TY przegrywasz, to napewno nie skończyli podstawówki, nie da się tego inaczej wytłumaczyć "
Jestes zalosny troche kolego bo ja potrafie przegrac i nic nie mowie,jesli dostalem od kogos w normalnej walce,ale po co wogole jest te 10%? to po kit dawac w szczescie w takim razie jak i tak mozesz chybic nawet jak masz 50x wiecej niz przeciwnik. Za duzo w tej grze zalezy od przypadku niestety...
Pitazboras jak nigdy nie nabiles takiego ranku to nie wiesz jak to jest stracic go w idiotyczny sposob przez zly skrypt... i MOZE OD TERAZ JAK SIE MA 200 MP NA 13 LVLU TO SIE ATAKUJE JAKO 1?
NIE DOSC ,ZE POMOGLISCIE NOOB STATOM DZIEKI UKRYCIU MP TO JESZCZE MAJA JAKO PIERWSI ATAKOWAC? GZ GZ DLA TEGO KTO TO WYMYSLIL.

Pitazboras 
Użytkownik

Wysłany: 23-08-2008, 13:04   

Tomi napisał/a:
To jest 10% a nie 25%

Wybacz Tomi, widocznie coś pomieszałem.

fritz napisał/a:
po to ja ten rank nabijalem pol roku ,zeby 17 lv mojego ciosu uniknal :D

No tak, jak rank nabijałeś pół roku, to powinieneś już zawsze trafiać ;>

fritz napisał/a:
a od kiedy to ktos kto ma 700 many na tym lv atakuje jako pierwszy w walce z normalnym graczem?

Jako pierwszy ruch miał gracz, który ma 150MP. Pisałem już o tym, widzę, że dalej tego nie widzisz. A dalsza kolejność ataków jest ustalana już "normalnym" skryptem, który jak się domyślam jest zależny przede wszystkim od szybkości - po prostu hiter miał więcej speeda od Ciebie.

fritz napisał/a:
po kit dawac w szczescie w takim razie jak i tak mozesz chybic nawet jak masz 50x wiecej niz przeciwnik.

Zdaje się, że nie widzisz różnicy między chybianiem raz na 10 ciosów, a nietrafianiem dziewięć razy na dziesięć. Skoro tak, to rzeczywiście dawanie cokolwiek w szczęście może Ci się wydawać bezsensowne.

fritz napisał/a:
Za duzo w tej grze zalezy od przypadku niestety...

Jakby zależało mniej, to byłoby nieciekawie - zbyt przewidywalnie...

fritz napisał/a:
Pitazboras jak nigdy nie nabiles takiego ranku to nie wiesz jak to jest stracic go w idiotyczny sposob przez zly skrypt...

Nigdy nie nabiłem, bo nigdy nie grałem na w3 ;> To nie skrypt jest zły, tylko Twoje podejście - gdybyś to Ty był w drużynie przeciwnej i to Ty wygrał tą walkę, to jestem prawie pewien, że nie uważałbyś tej wygranej za zasługę złego skryptu.

fritz
Użytkownik

Wysłany: 23-08-2008, 13:10   

"po prostu hiter miał więcej speeda od Ciebie. " hahhaha jak ja biore kazdego maga na dubla mam ponad 200 speeda z eq i gemami a on niby mial wiecej? jak to wytlumaczysz kolego?
a tak wogole na s2 w troche ponad 2 tygodnie nabilem 11k ranku bez gemow ani kaktusow
Zreszta jak bys mnie znal to bys wiedzial jaki ze mnie na s3 "przelewacz"
dobrze juz to ,ze uniknal to przeboleje,ale czemu koles mnie pierwszy zaatakowal? moze ktos to sensownie wytlumaczyc? jak by on mial wiecej speeda w tej walce to by mi walnal dubla, a ja jakos mialem podwojne tury jak bys nie zauwazyl mistrzu :roll:
i sam sobie zaprzeczasz bo w poprzednim poscie nie nazywales go hiterem ,a teraz juz tak :573:

Mam ci pokazac moje walki z magami i sobie obejrzysz co ile im dubla wlepiam ok?
napewno bym mial 36k ranku jak by mnie hiter bral na speeda :lol:

oczywiscie nie mam prawa ubiegac sie o zwrot ranku bo ta gra dziala na zasadzie
"nie podoba sie to nie graj"
a GM i admini umywaja rece od wszystkich jej bledow i niedociagniec zaslaniajac sie regulaminem ,ktory w koncu kazdy pod przymusem musial zaakceptowac

BasT
Użytkownik

Nick: BasT
Level: -3
Wysłany: 23-08-2008, 13:30   

fritz napisał/a:

oczywiscie nie mam prawa ubiegac sie o zwrot ranku

Tego jeszcze by brakowało :neutral: codziennie takich przypadków jest multum, i akurat tobie , bo zachciało ci się atakować trój-osobowy team z hiterem trzeba zwrócić ranq?...
:???:

Pitazboras 
Użytkownik

Wysłany: 23-08-2008, 13:46   

Faktycznie, miałeś więcej speeda, nie popatrzyłem na to. Prawdopodobnie więc zadecydował zwykły fart (czy w Twoim przypadku niefart). Nie znam implementacji skryptu, ale bardzo szczerze wątpię, żeby to był błąd. Raczej zamierzone działanie.

fritz napisał/a:
i sam sobie zaprzeczasz bo w poprzednim poscie nie nazywales go hiterem ,a teraz juz tak :573:

Nie napisałem też, że nie jest hiterem. Więc gdzie sobie zaprzeczam? Zresztą, hiter jak hiter... Pewnie ma mało obrony, ale to nie zmienia faktu, że ciosy zadawaliście podobne...

fritz napisał/a:
Mam ci pokazac moje walki z magami i sobie obejrzysz co ile im dubla wlepiam ok?

Nie trzeba, sam sobie mogę zobaczyć.

fritz napisał/a:
oczywiscie nie mam prawa ubiegac sie o zwrot ranku bo ta gra dziala na zasadzie
"nie podoba sie to nie graj"

Oczywiście nie masz prawa ubiegać się o zwrot ranku, bo niby z jakiej racji? Bo skrypt działa inaczej niż byś chciał?

fritz napisał/a:
a GM i admini umywaja rece od wszystkich jej bledow i niedociagniec

A co mają GM do błędów i niedociągnięć gry? Oni ją piszą, naprawiają albo zbijają na niej kasę?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi