Mozliwosc sadzenia ludzi na naradzie:(Sprowadza to sie do tylko wielkich wykroczen np. banu na ip czy na cale konto i tylko jezeli oskarzony ma jakies dowody)
Np:
1 Glowny Gm(oskarzyciel)/sedzia/
2.GM #2 /prokurator/
3.Gracz#3/lawa przysieglych/(wybrani i zasluzeni gracze)
4.Gracz#4/lawa przysieglych/(wybrani i zasluzeni gracze)
5.Gracz#5/lawa przysieglych/(wybrani i zasluzeni gracze)
6. Gracz /oskarzony/
Daje to mozliwosc nieosadzania GM o korupcje...znam baaardzo duzo ludzi co sadzi ze Gm'owie daja kary bo im sie nudzi itp.
Jezeli oskarzony niezgadza sie z kara np: 360 dni bez czatu. Ma dowody. Zbieramy narade. Wszystko sie toczy.
oczywiscie wszystko toczylo by sie na forum.
Days [Usunięty]
Wysłany: 26-08-2008, 09:36
Dużo osób dostaje bana na ip, i blok na konto, zawsze się broni "wymyslając" siłę dowody.
Bezsensu. Na nie. Dlaczego?
Gm i tak mają dużo roboty, jak to powiedziała dislike, sprawdzenie multi u gracza trwa ok 40 min. Czy cos
No więc? GM daje bana, a tu osoba daje beznadziejne dowody, metryka brata, zdjecie ze chrzcin. I co? ława oskarżonych się zbiera...itp..
A zresztą gracze mogliby być bardziej przekupni niż GM.
Pit o jestem w Twoim podpisie
Ostatnio zmieniony przez Days 26-08-2008, 09:44, w całości zmieniany 1 raz
Problem jest taki, że po pierwsze byłoby to czasochłonne, a po drugie zwykli gracze ("ława przysięgłych") nie mają dostępu do takich danych jak logi oskarżonego. A podawanie ich publicznie byłoby naruszeniem prywatności.
Vilshion napisał/a:
Daje to mozliwosc nieosadzania GM o korupcje...znam baaardzo duzo ludzi co sadzi ze Gm'owie daja kary bo im sie nudzi itp.
Większość GM-ów to ludzie dorośli i rzadko kiedy w ogóle mają czas, żeby logować się na panel GM-a. Możesz mi wierzyć, że mało kto ma czas żeby cokolwiek na panelu robić z nudów...
9. GM nie ma obowiązku ujawniania ukaranemu dowodów jego winy. Zobowiązany jest jednak przedstawić owe dowody Administracji lub innemu GM na ich żądanie.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
wybrani i zasłużeni gracze są [GM]ami
takie pseudo-sądy czasem się na forum odbywają i w ich wyniku wychodzą na jaw występki - ale innych graczy ("adwokatów" od siedmiu boleści) a nie GMów....
jak masz dowody że GM oszukuje to i teraz możesz o tym założyć temat na forum, a w ostateczności napisać do Tomiego
nieuwzględnienie twojego pomysłu dodatkowo daje innym forumowiczom możliwość nieoskarżania innych graczy (w szczególności autorów różnych dziwnych propozycji) o pospolitą głupotę...
Problem jest taki, że po pierwsze byłoby to czasochłonne, a po drugie zwykli gracze ("ława przysięgłych") nie mają dostępu do takich danych jak logi oskarżonego. A podawanie ich publicznie byłoby naruszeniem prywatności.
No a poza tym wiecie, że zwykłych graczy łatwo przekupić... Na nie