Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
Świat: szybki
Autor Wiadomość
Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 117
Wysłany: 21-08-2008, 12:20   

Plemiona.pl to nie portal kolego :) tylko MMOSG :)
Wszystko z plemion? Po pierwsze nie tylko plemiona mają "szybkie" serwery
Po drugie nie widze tu żadnych podobieństw do szybkich z plemion.
Po trzecie - pomysł niezbyt dlatego, że jak ktoś już napisał - taka gra nie ukaże potencjału graczy - w tej grze chodzi o to, aby dobrze rozdysponować statystyki, inteligencję itemy no i dobrze walczyć z graczami :)

Pieniądze w karczmie:494G

kwadratus16 
Użytkownik

Level: 15
Wysłany: 24-08-2008, 00:39   

plemiona to gra przegladarkowa i ona jest niestety inna niz MFO tam za wygrana w speedzie dostajesz punkty premium ale zeby wziasc udzial trzeba zaplacic punkty premium i tammozesz dac predkosc 500x a ty jak??dasz kazdemu po 500 ruchow i regeneracja 1 ruch na 10 s bez sensu a moze jeszcze pod koniec gry wziasc i zrobic jeszcze turniej przeciez wiez ile by bylo multi zeby ranq zebrac??wiez ile by bylo n-statow i anty czy rankerow bo cchodzilo by tylko o rank
mozna by cos takiego zrobic ale na stale zeby to niebyl wyscig szczurow i wstep trzenba wyslac sms'a za 15 zl i wpisac kodzeby zagrac bez fabuly poprostu same walki bez potworow i tylko alki pvp bez teamuow czyli okroic MFO praktyczne od zera
na NIE

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 117
Wysłany: 24-08-2008, 11:48   

kwadratus16 napisał/a:
plemiona to gra przegladarkowa i ona jest niestety inna niz MFO tam za wygrana w speedzie dostajesz punkty premium ale zeby wziasc udzial trzeba zaplacic punkty premium i tammozesz dac predkosc 500x a ty jak??dasz kazdemu po 500 ruchow i regeneracja 1 ruch na 10 s bez sensu a moze jeszcze pod koniec gry wziasc i zrobic jeszcze turniej przeciez wiez ile by bylo multi zeby ranq zebrac??wiez ile by bylo n-statow i anty czy rankerow bo cchodzilo by tylko o rank
mozna by cos takiego zrobic ale na stale zeby to niebyl wyscig szczurow i wstep trzenba wyslac sms'a za 15 zl i wpisac kodzeby zagrac bez fabuly poprostu same walki bez potworow i tylko alki pvp bez teamuow czyli okroic MFO praktyczne od zera
na NIE

Plemiona to MMOSG (Massive Multiplayer Online Strategic Game) poza tym, jakbyś nie umiał czytać, autor nic nie pisał o 500 ruchów na minute regeneracji na 10s! Sam sobie to wymyśliłeś. Drugiej czesci nie zrozumiałem. Ani jednego przecinak i kropki. Nie bede sie meczyć.

Pieniądze w karczmie:494G

playcz 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: woseba11
Level: 999
Wysłany: 24-08-2008, 20:11   

ok ok, pisałem jak ja bym to zrobił, wiedziałem, że znajdzie się coś co nie będzie większości pasowało, chodzi o to, aby każdy coś dodał i może kiedyś coś z tego wyjdzie, można zrobić i na walki i targ, wszystko zależy od Was, a ogólnie to od Admina, bo jak widze się jeszcze nie wypowiedział. I nic nie wziąłem z plemion dla jasności. Można zdjąć te ograniczenia, jeszcze nic nie ma, dopiero tworzymy "obraz" tego, co może (MOŻE) się kiedyś ukaże, na razie możemy pogdybać ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

kwadratus16 
Użytkownik

Wysłany: 24-08-2008, 20:12   

ale ja pisalem o tym jak jest w plemionach i polemiona to gra przegladarkowa nawet pisze na str.glownej. wg mnie swiat speed powinien wygladac jak normalny tylko nap 100x zwiekszyc ilsc expa za walki albo 100x zmniejszyc ilosc expa potrzebna do lev up Zeby szybciej wbijac lvl i szybciej przechodzic fabule i wogule

EDIT:
chociaz uwazam ze old MFO jest szybsze od zwyklego MFO bo ja w tydzien wbilem 35 lvl wiec mozna poprostu wyzerowac olda i grac np do konca roku pod nickami z new MFO i potem rozdac nagrody.w oldzie nie ma targu wiec nie bedzie przekretow.Amulti konta mozna by bylo zalatwic tak ze przy rejestracji trzeba podac wlasny IP i jak ktos poda go drugi raz to tak jak z nickiem ze jest juz zajety czywiscie t o tylko dla osob ze stalym IP tyle ode mnie.

mediatrix00 
Użytkownik

Level: 27
Wysłany: 26-08-2008, 13:07   

kwadratus16 napisał/a:
ale ja pisalem o tym jak jest w plemionach i polemiona to gra przegladarkowa nawet pisze na str.glownej. wg mnie swiat speed powinien wygladac jak normalny tylko nap 100x zwiekszyc ilsc expa za walki albo 100x zmniejszyc ilosc expa potrzebna do lev up Zeby szybciej wbijac lvl i szybciej przechodzic fabule i wogule

EDIT:
chociaz uwazam ze old MFO jest szybsze od zwyklego MFO bo ja w tydzien wbilem 35 lvl wiec mozna poprostu wyzerowac olda i grac np do konca roku pod nickami z new MFO i potem rozdac nagrody.w oldzie nie ma targu wiec nie bedzie przekretow.Amulti konta mozna by bylo zalatwic tak ze przy rejestracji trzeba podac wlasny IP i jak ktos poda go drugi raz to tak jak z nickiem ze jest juz zajety czywiscie t o tylko dla osob ze stalym IP tyle ode mnie.

zgadzam sie z tym aby na świecie speed zdobywac expa szybciej tak jak proponuje kwadratus16 ale z powrotem do old MFO nie dlatego ze new MFO jest następcą old MFO co oznacza postępy i rozwój gry a gdy wrucimy do old MFO to zrobimy krok w tył zamiast iść do przodu
Ale to tylko moje zdanie na ten temat bo decyzja i tak należy do admina

Edzio 
Użytkownik

Level: 170
Świat: 3
Wysłany: 28-08-2008, 14:23   

Pitagoras napisał/a:
A według mnie taki świat nie ma sensu z prostej przyczyny - nie sprawdza w rzeczywistości umiejętności gracza. Jest wysublimowany, nie podobny do prawdziwego MFO. Zaproponowałeś całą masę ograniczeń, które po prostu wypaczają grę. Możliwość gry przez dwie godziny dziennie? Czemu? Brak targu? Niby wyeliminuje to przekręty, ale z drugiej strony umiejętność sprawnego operowania na targu jest bardzo ważna, również dla bossowców na początkowych poziomach. Tak więc jeśli taki świat nie będzie w pełni sprawdzał umiejętności szybkiego przechodzenia fabuły i nabijania poziomów... to czemu ma właściwie służyć?

Potwierdzam :)
Jak sie z mfo zmieni w te główniane plemiona to przestane w to grać :(

kwadratus16 
Użytkownik

Wysłany: 29-08-2008, 19:38   

Cytat:

gdy wrucimy do old MFO to zrobimy krok w tył zamiast iść do przodu

tak ale jezeli nie chcesz to nie musisz brac udzialu wiec sie nie cofniesz zreszta mkzna zrobic swiat taki jak wszystkie tylko ustroj z olda. A tak przy okzaji karczmy teez mozna by bylo zmienic w oldzi bo nie kazdemusie chce chodzic po karczmie mozna dac tak jak w oldzie czyliwchodfzimy do karczmy odrazu mamy NPC'e z ktorymi mozna pogadac

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi