Level: 1
Wysłany: 09-10-2008, 23:17
ADIHC1 napisał/a:
Nie chce mi się czytać wszystkich postów i sprawdzać czy wszystko OK, więc podam wzór na atak
A = SA * EA / 100 / OP * EO / 100 * OB * (1 + AA - AB)
Oznaczenie: SA - siła ataku,
EA - efektywność ataku,
OP - obrona przeciwnika,
EO - efektywność obrony przeciwnika,
OB - obrażenia broni (w przypadku maga - gemu),
AA - atrybut atakującego,
AB - atrybut przeciwnika.
Chyba niczego nie pokręciłem - na wszelki wypadek niech ktoś to sprawdzi/przeliczy..
No chyba nie za bardzo
100 x 100% /100 /100 x 100% / 100 x 50 [b]x (1 + 50 - 50) = Wyszło mi, że zadaje 0.005 DMG
Przyjąłem wszystkie wartości za 100 (Co jest możliwe bez problemu ) oprócz DMG gemu (50), i atrów rzecz jasna .
Coś tu się jednak nie zgadza
Jest to na pewno do wyliczenia, a więc rozprostujcie nieco szarych komórek i spróbujcie. Bo warto
Kiedy jeszcze grałem regularnie, to wzór się sprawdzał - jednak to było prawie półtora roku temu, wiele mogło się zmienić (choć nic mi o tym nie wiadomo).
Wariatos napisał/a:
Ja już wiem jak to się liczy, ale jeśli Wy chcecie wiedzieć jak, to domagajcie się odpowiedzi ;P pozdro
Nie chcesz o tym pisać, to nie pisz. Liczysz na to, że tłumy rzucą się przed Tobą na kolana? Pozostawię to bez komentarza..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
zrobiłeś od razu ze mnie jakiegoś samozwańczego pana świata czy coś w tym stylu.
Tak odebrałem Twoją wypowiedź
Wariatos napisał/a:
Ja już wiem jak to się liczy, ale jeśli Wy chcecie wiedzieć jak, to domagajcie się odpowiedzi
Mogłeś najzwyczajniej w świecie napisać co jest źle (do tego przydałby się przykład z życia wzięty, nie losowe dane) lub nie pisać nic i zachować to dla siebie.
Wariatos napisał/a:
Nie powiem bo trochę się zmieszałem
Wygląda na to, że lepiej byłoby gdybym odpuścił sobie komentowanie tamtego wpisu. Będę już grzeczny, a Ty rób co uważasz za słuszne..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
obrona bazowwa 200 ( tabelka po lewej ), czyli 577 obrony bez eq ( tabelka z prawej ) * 100 = 57700 / 1166 ( obrona z eq - tabelka z prawej ) = 49 + 50 = 99
Profesja: Mag
Nick: Play Boy
Level: 133
Wysłany: 11-10-2008, 17:05
Volion napisał/a:
NeVeR EnD napisał/a:
Przelicz to jeszcze raz
a więc wyglada to tak:
obrona bazowwa 200 ( tabelka po lewej ), czyli 577 obrony bez eq ( tabelka z prawej ) * 100 = 57700 / 1166 ( obrona z eq - tabelka z prawej ) = 49 + 50 = 99
Skąd wziąłeś to 577 obrony z eq? On pisze ze 600.
Bo ja zrozumiałem, zę mu wychodzi tyle obrony, a nie że tyle ma dodane Zależy jak patrzeć... Każdy ma racje...
_________________ www.tfp-gaming.pl Sieć serwerów Counter-Strike 1.6
Pewnie stąd, że 200 punktów bazowych obrony (tabelka po lewej), to właśnie tyle punktów obrony "z EQ" przy ściągniętym EQ (tabelka po prawej). Nie wiem czy to poprawny przelicznik, nie pamiętam wzorów, ale mam gdzieś na dysku odpowiedni arkusz..