Mam taką propozycję .
Może by zrobić dodatkową usługę .
Wyglądałaby ona następująco .
Za 10 MF mamy np. o 30 więcej mixów w walce z bossem,
a z 35 MF 100 mixów więcej . Co wy na to ?
Tylko nie zamykajcie od razu tematu
@EDIT
Edytowałem nazwę tematu .
Było "MF'y za więcej mixów", ale jednak bardziej gramatycznie jest
"Więcej mixów za MF'y"
Ostatnio zmieniony przez Shark 10-10-2008, 16:22, w całości zmieniany 1 raz
Profesja: Wojownik
Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 10-10-2008, 14:56
Git pomysł j bym skorzystał gdybym miał MF ale musiałoby być tak że to tylko na jednego Bossa np. na walkę z Bossem Raps#3 aż do pokonania go .
Eh chyba nie wolno otwierać tematów z propozycjami takimi jak np. MF za coś .
Ja jestem na nie... Znam takie osoby z rl, które w takim razie miałyby na bossów po kilkanaście tysięcy mikstur
Kilkanaście tysięcy ?
Czyli według Ciebie taka osoba wydałaby 1200 zł na jednego bossa ?
Nawet jeśli to chyba jego sprawa, Admin na tym zarobi .
Z tego co ja widzę, jest to niesprawiedliwe wg. Ciebie .
Ale dlaczego ? Kto Ci broni kupić sobie tych MF'ów ?
Zresztą nie podałeś żadnych argumentów do swojej wypowiedzi,
popraw się
Mi się pomysł nie podoba, limit mikstur miał wyrównać szanse, a ty właśnie chcesz to popsuć.
Przecież jeden ma wiecej MF'ów, a drugi mniej i nie może sobie pozwolić na więcej.
Przecież jeden ma wiecej MF'ów, a drugi mniej i nie może sobie pozwolić na więcej.
No to jego sprawa, tak samo jest z doładowywaniem ruchów czy resetami statystyk .
Jeden ma więcej MF ( i może sobie na to pozwolić ), a drugi ma mniej ( i nie może ) .
To jest proste przecież .
Takie że jednego stać było na 1000 mikstur a jednego na 200 mikstur i nie mógł pokonać jakiegoś bossa na tym samym lvl co poprzednik z 1000 mikstur. Ten z 1000 mikstur, wciąż się będzie bogacił, bo będzie miał więcej kasy z handlu itp.
Takie że jednego stać było na 1000 mikstur a jednego na 200 mikstur i nie mógł pokonać jakiegoś bossa na tym samym lvl co poprzednik z 1000 mikstur. Ten z 1000 mikstur, wciąż się będzie bogacił, bo będzie miał więcej kasy z handlu itp.
Skoro tamten też chce mieć 1000 mixów to niech pohandluje z 3-4 dni i już
go będzie stać . Chyba od czegoś jest targ
Zresztą te "psucie" "wyrównywania" szans jest za MF, więc jednak
nie jest to psucie wyrównywania .
Psuciem byłoby przywrócenia dostępnej ilości mixów
podczas walki z bossem sprzed upa, ale nie to
mam wrażenie że przy wprowadzeniu ogranczenia to nie o równe szanse, a o kondycję serwera chodziło
pomysł do niczego - bo: patrz wyżej i "Użytkownicy, którzy wykupili punkty MF, oprócz możliwości skorzystania z wykupionych udogodnień, podlegają tym samym zasadom, jakie obowiązują pozostałych użytkowników gry." - (ktoś to zna!? )
nie napiszę że pomysł nigdy nie wejdzie w życie, bo skoro i kasowanie czach za mf-y wprowadzono....
Wysłany: 10-10-2008, 17:28
Można by dodać jeszcze limit że nawet z wykupionymi dodatkowymi miksami w walce z Bossem można mieć tylko o max. 100 więcej. To tylko propozycja a przydałoby się zdanie np.GM,admina albo kogoś mniej ważnego ale szanowanego . Bo nawet jakby wszyscy wykrzyczeli że chcą to i Admin by się nie zgodził to by nie weszło . Ja odpisze w tym wątku aż usłyszę zdanie Jednego z Najwyższych(Ważnych)
Niegłupi pomysł.. Z małą zmianą, że wykupienie np. dodatkowych 100 flach jest "dożywotnie".
Myślę, że pomysł byłby opłacalny z punktu widzenia korzystania z usługi.
Ograniczenie mikstur miało wyrównać szanse bo kogoś na mikstury nie stać?
Ośmieszył się ten kto to napisał. Lenistwo to brzydka wada.
Tylko ciekawe czy to jest "wykonalne"
_________________ "I've felt the hate rise up in me...
Kneel down and clear the stone of leaves...
I wander out where you can't see...
Inside my shell, I wait and bleed..."
udogodnieniem jest możliwość zmienienia nicka, albo inne rozłożenie statystyk (ale punktów do rozłożenia masz tyle samo co inni gracze na tym samym poziomie)
zasadą jest natomiast to, że walcząc z bossem masz 100 miksów danego rodzaju
Wysłany: 10-10-2008, 17:41
No jakiś VIP napisał to mogę odpisać
Eh, zapomniałem to nie wejdzie w życie raczej(po wypowiedzi Fanatyko to zrozumiałem ), bo jak każdy wie Admini przepracowani i to wygląda na trudne do wprowadzenia do gry, więc zapewne adminom nie będzie się chciało Tego zrobić. No cóż może zdarzy się cud, że adminom będzie się chciało to zrobić ale to zależy zobaczy się jak któryś z nich odpisze
Edit1:
mnietuniema napisał/a:
udogodnieniem jest możliwość zmienienia nicka, albo inne rozłożenie statystyk (ale punktów do rozłożenia masz tyle samo co inni gracze na tym samym poziomie)
zasadą jest natomiast to, że walcząc z bossem masz 100 miksów danego rodzaju
Hmm, a co jeśli ty kogoś zaatakujesz jakiegoś NOOBKA on rozgryzie Twoje staty. i przypuśćmy, że kasiasty i tak reset statów na takie żeby Cie pokonać ty jesteś dobry w ranq załóżmy. I teraz złapie Cię ze dwa razy i ranq w dół ;(. No to jest super udogodnienie a jako, że jest kasiasty to se staty przywróci i jest git . Mój znajomy kiedyś tak miał. Ach sporo miał ranq i ile w jedynej walce stracił . Przeciwnik miał duże ale nie aż tyle co on.
Edit2:
Areen no cóż nie chciałem Tego mówić ale mają Też własne życie więc mogą być przepracowani . A tu jeszcze muszą coś wprowadzić do gry i to chyba trudnego do zrobienia .
Jakby co to praktycznie mało robią, mozna powiedzieć swoisty brak czasu.
Kraien napisał/a:
to wygląda na trudne do wprowadzenia do gry, więc zapewne adminom nie będzie się chciało Tego zrobić. No cóż może zdarzy się cud, że adminom będzie się chciało to zrobić ale to zależy zobaczy się jak któryś z nich odpisze
Skoro już o tej propozycji mowa, dla mnie bomba choć 100 miksów mi zupełnie wystracza, to warto mieć zawsze to małe "oparcie"