Wysłany: 05-11-2008, 21:28 Porównywanie przedmiotów posiadanych z przedmiotami z targu.
Coś mi świta że coś podobnego było, ale...
Przeglądając targ zirytowało mnie to że musiałem przeskakiwać od targu do plecaka, bo nie pamiętałem jakie dana broń ma statystyki(tu mi pomogła funkcja zakładek w moim ff).
Może tak bardziej wizualnie:
Chciałbym aby po najechaniu na nazwę przedmiotu(ewentualnie specjalną ikonkę) wyświetlały mi się statystyki ubranego przez moją postać przedmiotu(danej kategorii,hełm, rękawice).
Ostatnio zmieniony przez Kamyck 05-11-2008, 23:14, w całości zmieniany 1 raz
A co, jesli chcemy kupic zbroje z +magicznym, a akurat mamy na sobie ta z + do obrony fizycznej? caly pomysl psy w las wezma
chyba go nie zrozumiales p-rzeciez na targu m,ozesz sobie wybrac jaka chcesz a po najechaniu na ikonke pojawialo by ci si to co masz zalozone teraz.Jestem na tak
p-rzeciez na targu m,ozesz sobie wybrac jaka chcesz
Tylko, że Aesso chodziło oto, że gdybym miał ubraną zbroję na maga,
a chcę kupić na targu zbroję na woja to co wtedy ?
Bo zmieniać EQ to się co chwilę nie chce .
@TOPIC
Pomysł uważam za b.dobry, tylko co jeśli będzie taka sytuacja j.w ?
Może pomogłoby to, że pokazywało by nam statystyki naszego najlepszego setu
na nasz level i wtedy moglibyśmy sobie porównywać ?
Mi NIE chodzi o to żeby wyświetlało różnicę pomiędzy przedmiotami, tylko statystyki ubranego na daną część ciała przedmiotu bym mógł go sobie SAM porównać. Głowa to głowa, ręce to ręce, niezależnie od tego czy jest się magiem czy wojownikiem.
Kamyck, ale jeśli akurat będziesz miał ubraną zbroję na woja ?
Mówię o np.130 lvl . A chcesz sobie porównać zbroje na maga .
I wtedy musiałbyś zmieniać EQ, żeby porównywać ...
A ustawianie eq, żeby sobie porównać = oglądanie przedmiotu na targu,
wejście w zakładkę gracz lub plecak i oglądanie swoijego przedmiotu .
Na to samo wychodzi
Myślę, że najlepszym wyjściem byłoby
Aesso napisał/a:
Albo wprowadzic opcje Porownaj z... i mamy do wyboru eq w plecaku i eq w depo
Pomysł dobry .Lecz tak jak mówicie to są lekkie przeszkody
A co ten post wniósł do tematu?
c.d propozycji to myślę, że skierowana jest głównie do low lvl. bo dopiero na wyższych lvl. pojawiają się "klasyczne" zbroje na maga/wojownika. Na mniejszych lvl. jest ekwipunek głownie na hybrydę, ale porównywanie bardziej przydałoby się graczom na wyższym poziomie. Im wyższy poziom EQ tym więcej dodaje statystyk i trudniej to zapamiętać.
Ale jak w pierwszym poście wspomniał Kamyck dodajemy drugą zakładkę w przeglądarce i problem tak jakby rozwiązany.
Profesja: Wojownik
Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 08-11-2008, 11:22
A może by wyświetlało wszystkie eq z danego rodzaju zerkamy na zbroje ot pojawia nam się najpierw jedna potem druga i tak dalej.Mogłoby to jednak obciążyć nieźle server . I przydałaby się możliwość odznaczenia eq jakiego chcemy żeby nam nie pokazywano, b czasami mam słabe itemki żeby mi cenne podczas walk nie wypadły .
jesli chcecie porownywac dodatkowo przykladowo zbroje na maga z targu z najlepsza posiadana zbroja na maga to ja mam taki pomysl
mozna podzielic zbroje (no i reszte eq) na 3 kategorie :na maga,na woja,na hybryde
kazdej mozna przypisac jakas "kategorie" i poprostu porownywaloby sie eq z tej samej kategorii...mysle,ze w miare latwe do zrobienia
Interesujący pomysł... jak najbardziej jestem za opcją porównywania na kategorie. Wielu osobom to ułatwi grę i umili, bo sam również latam po zakładkach, a żeby cokolwiek porównać. Swoją drogą - można by i na tym zarobić - ot dodatkowa opcja za pkt MF... (gosh, ale ze mnie materialista _^_ ) Tylko teraz na kogo spadnie przymus edytowania całej bazy danych dotyczącej ekwipunku? (o ile spodoba się ów pomysł).
_________________ You're sick... of feeling numb?
You're not the only one.
I'll take you by the hand,
And I'll show you a world that you can understand.
This life is filled with hurt,
When happiness doesn't work...
Trust me and take my hand,
When the lights go out, you will understand...
edytowanie calej bazy?chyba wystarczy do kazdego itemu dodawac odpowiednia linijke z przyporzadkowaniem do danej grupy (kategorii)...no z racji tego,ze jest sporo eq to troche roboty bedzie,ale nie odrazu edycja calej bazy danych
właściwie to coś takiego (zbrojownia) było na portalu, i bardzo mnie ciekawi kiedy fortal uzupełni informacje nt. eq