Wysłany: 21-11-2008, 11:43 Nazwy lokacji na Salamandrii
Na początku dodam, że bardzo dobrze, że na Salamandrii nie ma "polowań"
Już kiedyś były tu tematy - skargi, w których gracze skarżyli się że nie mogą atakować w danej lokacji, lub odwrotnie - że zostali zaatakowani choć byli pewni że są bezpieczni...
Moja propozycja jest taka: zmienić nazwy lokacji poprzez dodanie informacji o możliwości walczenia na danej mapce
np. zamiast Świat: Salamandria - Świat: Salamandria (non PvP)
Niby wiadomo gdzie to jest możliwe, ale ciągle do Ballis przybywają nowi gracze i niech nie mają zbędnych "niespodzianek".
A tak przy okazji - szkoda, że potworki w okolicach Ozaroth występują rzadko, bo przez to expi się na mokradłach, a ostatnie miasto znowu jest właściwie wymarłe...
Mi tam się podoba, chociaż wiadomo, że na mapie Salamandrii nie można być
zaatakowanym . Tam nie jest napisane, że na całym kontynencie
nie można być atakowanym, ale tylko na ogólnej mapce Salamandrii .
A te skargi graniczą z głupotą, wystarczy trochę poczytać lub się popytać i po sprawie .
Więc nie wiem czy wprowadzenie tego pomysłu w ogóle jest potrzebne,
ale niech będzie . Przynajmniej mnie będą mniej oczy bolały .
Cytat:
• Na mapie świata Salamandrii nie można walczyć PVP - na walki zapraszamy do lokacji wewnętrznych np. podziemi, jaskiń.
No i wszystko tu jest wyjaśnione, nie wiem po co więcej ...
Pomysł oczywiście na tak :) bo to bardzo przydatna pierdółka ^^, wiadomo że "starzy" graczy z regóły wiedzą gdzie można atakować, a gdzie nie. Gorzej jest z nowymi graczami, bo nie wiedzą od czego to zależy, tym bardziej że na początku gry nie ma czegoś takiego jak ochrona w każdej lokalizacji gdzie znajduje się jakiś boss, ponieważ w części z początkowych lokalizacji z bossami (minotaur, serafin czy duszki) można normalnie atakować (no chyba że coś uległo zmianie).
A co do ozaroth to święta racja nic tam się nie dzieje, ja bym to miasto porównał z kurthus - podobna albo jeszcze mniejsza ilość odwiedzin. Na pewno zwiększenie spotykanych potworków zmieniło by trochę tą sytuację.
Profesja: Wojownik
Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 02-02-2009, 18:25
Pomysł w sumie ciekawy i godny uznania.. sam wpadłem 2 razy kiedy myślałem że ogólnie na całym kontynencie nie ma PvP (jaskinia płaczących zjaw + lochy ballis xd) I pewnie wielu innych graczy tak wpadło i straciło tak ważnego dla nich expa albo ranka (za 100 ranku już płaczą na PW że latami to zbierali a atakujący im to odebrał ;D)