To co każdy inny gracz - przelewać kasę, ranking, exp, przedmioty, wyłudzać smsy, tworzyć multikonta, spamować na czacie, obrażać innych graczy itd. Sugerujesz że mamy ich za to w ogóle nie karać?
Mam brata i ze 5 kumpli mamy te samo IP wszyscy graja na s1 tychpostaci jest ze 12 jak nie wiecej kilka z nich ma spory lv to ciężko usunać taką postać.
ciekawe...ty,brat i kumple=7 osob
wiecej niz 12 kont na s1...
bardzo ciekawe,nieprawdaz?:)
2. 2 raz Hola,Hola ponieważ wy już odwaliliście ze 150lv nie ma dostawać kar za przelewanie golda, spamowanie, obrażanie graczy.A przecieć ja o tym nic niemówiłem mi choidz tylko i wyłaćze zeby takim kontom ni dawać kar za multi konta. No jeśli coś napisze na czacie to jego wina ale jeśli masz brata grajaće na tymsamym swiecie albo sieć osiedlową to juz chyba nie
jego co ?
I jeśli będzie obaczajony GM to chyba zauważy ze ktos za dużo dał natargu itp. co nie ?
A jeśli ktoś coś napisze ( bedzie obrażał innego gracza to ten to wysle do GM ) to gm go wyłapie, ja nie chce wiele, tylko żeby kontom które juz sporo czasu istnieją niedawaćkar za multi konta.
Widzisz, problem jest w tym, że regulamin powinien obowiązywać każdego w taki sam sposób. Jeśli byśmy pozwolili na multikonta dla wysokich poziomów, to gracze by to brutalnie wykorzystali, tworząc setki multikont i przelewając co się da na swoje konto główne.
I co Ty tak z tą siecią osiedlową? Przecież wytłumaczyłem już, że gracze nigdy nie dostają bana za samo IP.
Profesja: Wojownik
Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 14-12-2008, 15:55
Dobry pomysł zamiast dawać im kary to od razu BANA NA ZAWSZE, bo skoro grają tak długo to chyba znają regulamin
Eh a tak na serio to każdego powinien tak samo obowiązywać regulamin czy to GM który ma swoje drugie konto do gry czy jakiegoś vipa
Kraien akurat GM ma dwie postacie,ale jedna nie gra,tylko banuje osoby,a druga gra...a
a o jakich VIPACH mowisz?chyba o kontach testowych dla portalu czy cos...
brat kumpel i drugi kupel założyli konta na s1 włącznie ze mna. Wtedy to jeszcze nie widzielismy co to multi konta a teraz to ja mam 122 kumpel 120 brat 120 a drugi kumpel 80lv. Chyba chyba nie usuone im kont bo ja chce grac bez kar co ?Mówie wam coś z tym trzeba zrobic. A mozę by tak zezwolić każdemu graczowi na kilak multi kont nie w sensie ze przelewanie kasy itp. bo sie nie da bez złapania przez GM chyba ze na s3 ale na s1 albo s2 ?. Mam na myśli zę np. ja bym miał takie multi konta z tymi co mam te same ip ale GM by wiedzieli zę to moim kumple bo dostałem kare napisałem że mój brat a ten do mnie trzeba było pomyśleć przed robieniem konta czy cos takiego. I co ja mu mam powiedziec ? żeby sie jeb..... ? Mówie wam trzeba coś z tym zrobic mozę macie jakieś pomysły oprucz tego żeby nie robic inne konta na innych światach ???
Ale powiedzcie co mam zrobić jeżeli
brat kumpel i drugi kupel założyli konta na s1 włącznie ze mna. Wtedy to jeszcze nie widzielismy co to multi konta a teraz to ja mam 122 kumpel 120 brat 120 a drugi kumpel 80lv. Chyba chyba nie usuone im kont bo ja chce grac bez kar co ?Mówie wam coś z tym trzeba zrobic.
Nic nie trzeba robić. Nie wiem jak inni GM (pewnie podobnie), ale dla mnie poza powiązaniami IP oraz PC ważne są również inne informacje, jakie przedstawia panel - na ich podstawie można określić czy powiązane konta należą do rodzeństwa czy do jednej osoby. Nie twierdzę, że pomyłki nie zdarzają się, ale od tego jest system zażaleń - GM ma możliwość przesłuchania graczy związanych z nałożoną karą oraz wyłapania nieścisłości w zeznaniach.
marcin522 napisał/a:
dostałem kare napisałem że mój brat a ten do mnie trzeba było pomyśleć przed robieniem konta czy cos takiego.
Można wiedzieć, który GM Ci tak napisał? Kiedy to było i o jakie konta chodzi?
marcin522 napisał/a:
A mozę by tak zezwolić każdemu graczowi na kilak multi kont
Od czego jest 3 - niemoderowany swiat? Coniektórzy gracze mają po 50 multikont.. i Wszystkie aktywne..
Bezsensowny pomysł, nie dosc ze jest juz mase multikont, to jeszcze ma byc ich wiecej? Nie wyobrazasz sobie chyba sprawy, jak GM'owi beda mieli wiele pracy.. Uszanuj kogos prace, zostan GM potem z niego zejdź i zobacz roznice..