+/- 25 lev ? kolesia z nizszym o 25 lev to ja klade na strzal bez zadnego problemu i taki gracz nie mam najmniejszych szans
wpisanie wiec gracza do takiej listy praktycznie wyrokiem smierci bo się na niego rzuci cale stado "łowców"
ale jak dla mnie moze byc hard cor to podstawa nie
Po pierwsze: po co odgrzewać stare tematy? Ten umarł śmiercią naturalną i bardzo słusznie...
Pomysł coś w sobie ma- jako ranker wiem, jak to jest ścigać i być ściganym niech i inni mają okazję się dowiedzieć.
Tylko że w każdej formie ten pomysł będzie służył głównie robieniu sobie złośliwości przez dzieci.
No i jeszcze jeden drobiazg- kiedyś (2-3 mies temu) na moim lvl na s2 nie było noobstatów (dość długo "ostatnim" ns był Dominator na ~90 lvl). Ostatnio pojawiło się ich kilka i oczywiście próbowały mnie upolować. Dwóm się rzeczywiście udało- nie przez moją nieuwagę na mapie, ale raczej naiwność ;/ Jeden wciąż łazi za mną po miastach No to teraz zagadka- ile ludzi z nudów zrobiłoby noobstata, gdyby wysłano na mnie hunta?
Bądźmy szczerzy -ns to jedyny sposób, żeby wygrać z kimś lepszym od siebie - nawet przypadkowo. Jak jakiś "łowca" za dychę nie będzie sobie radził, zrobi noobka lub ew anty. I takie będą skutki tego pomysłu ...
Absolutnie bezsensowny pomysł. Dlaczego?
- kolejna okazja do przekrętów
- zwiększenie ilości noobstatów jak to wytłumaczył Edwin
- miejsce "żywywania się" dzieci-neo na innych
- zwiększenie agresji i napięć między w/w
Jak to się zsumuję to wszystko staję się jasne.... aż za bardzo.
lista dla łowców głów mogłaby być w więzieniu po przejściu dialogu z przestępcami
byłoby max 7 głów na miasto i max 1 na gracza na tydzień
(gracz może być w innym mieście)
po zabiciu polowanego przez dowolnego gracza który przeczytał tą listę dostałby nagrodę w wysokości 75% postawionej kwoty i głowa znika z listy (miejsce na następną)
brak granic levelowych poza tymi od zwykłych walk między graczami w MF
można dodać że polowanie nie jest niesprawiedliwym zabójstwem (opcjonalnie)
gdy cel nie zostanie upolowany przez 7 dni zwracane jest graczowi wystawiającego tylko 75% kasy (tyle co nagroda) i cel znika z listy
można też dodać medal czyściciela (dla największej liczby wykonanych zleceń)
brak granic levelowych poza tymi od zwykłych walk między graczami w MF
można dodać że polowanie nie jest niesprawiedliwym zabójstwem (opcjonalnie)
+-25 lvl to bardzo sprawiedliwa walka
pff.. ofiara moglaby siedziec w miescie... a gdyby ofiara wytrzymala te 7 dni poscigu to co? moze zabijac non-stop tego gracza, nawet bez czasu prota w ramach zemsty?:P
Powiem krótko bo wszystko wyzej zostalo wymienione. jest to pomysl bez sensu ;/ teraz czlowieka ganiaja noobstaty po miastach po calej mapie i przy najmniejszym zlagowaniu komputera gracz ginie i dziecko cieszy sie ze dostalo 100, 200, 500 czy 1000 pkt rankingowych... Codziennie dostaje roznego rodzaje pogrozki.(ludzie groza nawet znajomisciami z rl) ze dostane w"ryj", "morde" bywalo nawet ze mnie wywioza do lasu po zalozeniu takiej listy dzieci by sie mscily za to ze przyklad z s3, zwrocilem uwage ze bluznia na chacie... wyrazilem swoja opinie co do niezbyt kulturalnego zachowania lub tez jak nie zgodze sie na walke.... takwiec. NIE... przekret na przekrecie wieksza liczba anty, noobstatow. itp itd...
Moim zdaniem to takie sobie nawet fajnie jak chcesz kogoś dorwać i żeby jakiś dobry gracz go wklepał.Ale nie wiem czy ktoś ma zamiar marnować 200k golda na głupie zabicie przez kogo innego
moim zdaniem dobry pomysl a zeby powstrzymac nieuczciwych graczy wystarczy zablokowac opcje takich samych adresow ip lepsze to niz nic a zabawa bedzie dodatkowa ja tam bym chcial byc lowca glow pomyslcie o tym
Tylko, że dzięki temu można robić przekręty .
Na 25 lvl mam np. 2 mln złota .
Zlecam mojemu drugiemu konto (5 lvl, max atry, full eq i gemy)
aby zabił jakiś słabiutki 5 lvl . I przekaz 2 mln . Więc trzeba troszkę
dopracować propozycję . Poza tym pomysł fajny .
Moim zdaniem ten pomysł jest bez sensu . Można przekazywać w ten sposób na s1 i s2 golda . ktoś ma dużo to go kumpel zabije i już gold przkazany . moim zdaniem 1x w miesiącu można by było takie coś zrobić a nie 4x na miecha . Za dużo przkekazywania by było . I tak jestem na nie .