mogę zrobić kilka prac na 1 konto mfo??
mogę zrobić 2 prace - 1 na zwykłe konto, a druga na multi??
może być praca zrobiona na kartce A4 ale pionowo (768x1024)??
ps. fajne emotki.
Ja mam takie czy przyszła do was moja praca konkursowa. Pytam ponieważ czasem moja poczta nawala i nie wysyła proszę o odpowiedź mój e-mail D.K1994@interia.pl
Profesja: Wojownik
Nick: radaczek
Level: 34
Wysłany: 07-02-2009, 10:03
1.Jak będziecie się bronić przed użytkownikami, którzy będą wysyłać po kilka prac z innych emailów i ip na ten sam nick?
2. Czy po konkursie stworzycie temat ze wszystkim Pracami konkursu, czy tylko finałowej 3?
Ja mam jedno małe pytanie: Będzie można zmienić kolorystyke zdjęcia na czarno-białe?
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
A omówiliście już sprawę modyfikacji ? Programem graficznym ?
Veyron napisał/a:
A omówiliście już sprawę modyfikacji ? Programem graficznym ?
Postaram się jeszcze dziś skontaktować z Cryptonem w tej sprawie.
A tu zonk, wczoraj mnie jeszcze nie było.
Moim zdaniem każdy powinien mieć równe szanse, bo
nie każdy potrafi obsługiwać dobrze programy graficzne ...
nie każdego stać na profesjonalny aparat, nie każdy umie dobrze obsługiwać ręczną korektę optyczno-graficzną w aparacie, a co jeśli może zrobić tylko idiotkamerą - albo raw albo bezobsługowa korekta? w każdym przypadku przyda się obróbka w "elektronicznej ciemni"
nie każdy umie obsługiwać komputer? a wiecie że nie każdy ma parę sprawnych rąk? a co jak ktoś musi wziąć rysidło w usta żeby cośkolwiek namalować (np. paraliż obu rąk)? a jak ktoś ma przewlekłe drgawki i za chiny nie zrobi estetycznej pracy?
Crypton napisał/a:
Moim zdaniem każdy powinien mieć równe szanse ...
to powinna być jak największa dowolność w sposobie tworzenia pracy
każdy powinien móc skorzystać z tego w czym jest dobry....
jeśli się ograniczy konkretne metody, ci którzy są w nich dobrzy, a nie w czym inym, mają mniejsze szanse
fakt faktem, że wedle tytułu logo ma być niekomputerowe, napisane jest - bez programów graficznych... a co jeśli ktoś zkleci płytkę drukowaną obsłuży wyświetlanie LEDów i sfotografuje podczas działania (diody wyświetlają np pikselowate literki "MFO") ? dostanie 1 nagrodę za nietypowy pomysł, czy zostanie zdyskwalifikowany? a co jeśli ktoś zrobi montaż zdjęć?
a co jeśli ktoś ma zły sprzęt i użyje interpolacji by poprawić jakość zdjęcia/skanu?
a co jeśli ktoś chce zrobić animowane logo?-może i zrobi wszystkie klatki ręcznie, ale musi w czymś złożyć je w animacje i zsynchronizować czasy?- czy może montować swoje ręczne obrazki na kompie z kawałków czy musi pracować jak animatorzy dobre 60 lat temu?
a co jeśli ktoś zrobi to programem niegraficznym - np zrobi semigrafikę złożoną z wielu znaków czcionki - co? będziecie sprawdzać czy składał czcionkę gutenberga czy drukował na drukarce, pisząc w edytorze tekstu?
[ Dodano: 17-02-2009, 19:25 ]
Phantom napisał/a:
MichuL napisał/a:
a
Cytat:
Ale to ma być logo z wiazane z my-fantasy czy moga byc jakies smoki itp postaci z bajek ?
Tematem tego konkursu jest: "Niekomputerowe logo MFO"
a co logo nie może zawierać postaci/obiektów stylizowanych na litery? (lub liter na obiekty/postacie) ?
np. okrągła tarcza jak nic pasuje jako litera "O"
poza tym logo oprócz tekstu często zawiera elementy dodatkowe, np coś siedzi na jednej literze, coś się opiera o drugą, litera rzuca cień niekoniecznie w kształcie tej litery... Kto to zabroni?
a czy dozwolony jest montaż teksturalny wykonanych zdjęć? (jedno zdjęcie na tło i każda litera wycięta z innego zdjęcia) - co jeśli nie będzie brzegów od klejenia wydrukowanych zdjęć, to będziecie dyskfalifikować, że zmontował własne zdjęcia na komputerze, a nie drukował setek zdjęć żeby w końcu ręcznie wyciąć efektowną literę?
nie jestem co prawda organizatorem konkursu, ale mam nadzieję, że nie obrażą się oni, jeśli odpowiem na kilka pytań...
majaczek napisał/a:
nie każdego stać na profesjonalny aparat
jego problem, nie potrzeba profesjonalnego aparatu, żeby zrobić czytelne zdjęcie pracy
majaczek napisał/a:
nie każdy umie dobrze obsługiwać ręczną korektę optyczno-graficzną w aparacie
jego problem
majaczek napisał/a:
a co jeśli może zrobić tylko idiotkamerą - albo raw albo bezobsługowa korekta
jego problem
majaczek napisał/a:
a wiecie że nie każdy ma parę sprawnych rąk?
może to zabrzmi brutalnie, ale... jego problem - nikt nie każe mu brać udziału w konkursie plastycznym; jak jestem praworęczny, to nie biorę udziału w konkursie dla mańkutów
majaczek napisał/a:
a co jak ktoś musi wziąć rysidło w usta żeby cośkolwiek namalować (np. paraliż obu rąk)?
znasz kogoś takiego, czy zadajesz czysto teoretyczne pytania?
majaczek napisał/a:
a jak ktoś ma przewlekłe drgawki i za chiny nie zrobi estetycznej pracy?
to nie wygra w tym konkursie (chyba że pozostałe prace będą jeszcze gorsze)...
majaczek napisał/a:
to powinna być jak największa dowolność w sposobie tworzenia pracy
każdy powinien móc skorzystać z tego w czym jest dobry....
i niech korzysta byle by nie używał komputera
majaczek napisał/a:
jeśli się ograniczy konkretne metody
jakie "konkretne metody" masz na myśli? ktoś zabronił używania pasteli, farb olejnych, wycinanek, kleju czy kredek?
majaczek napisał/a:
a co jeśli ktoś zkleci płytkę drukowaną obsłuży wyświetlanie LEDów i sfotografuje podczas działania (diody wyświetlają np pikselowate literki "MFO") ?
a w którym miejscu jest tu używany komputer?
majaczek napisał/a:
a co jeśli ktoś ma zły sprzęt i użyje interpolacji by poprawić jakość zdjęcia/skanu?
to już zależy od decyzji organizatorów, choć zazwyczaj w profesjonalnych konkursach dozwolone jest stosowanie obróbki komputerowej, jeśli tylko dotyczy ona całego zdjęcia, a nie jego części (czyli sepia, czarno-białe, interpolacja - ok, ale retusz nie wchodzi w grę)
majaczek napisał/a:
a co logo nie może zawierać postaci/obiektów stylizowanych na litery?
a ktoś napisał, że nie może zawierać? cytowany przez Ciebie fragment bynajmniej o tym nie wspomina
majaczek napisał/a:
poza tym logo oprócz tekstu często zawiera elementy dodatkowe, np coś siedzi na jednej literze, coś się opiera o drugą, litera rzuca cień niekoniecznie w kształcie tej litery... Kto to zabroni?
nikt?
majaczek napisał/a:
a czy dozwolony jest montaż teksturalny wykonanych zdjęć? (jedno zdjęcie na tło i każda litera wycięta z innego zdjęcia) - co jeśli nie będzie brzegów od klejenia wydrukowanych zdjęć, to będziecie dyskfalifikować, że zmontował własne zdjęcia na komputerze, a nie drukował setek zdjęć żeby w końcu ręcznie wyciąć efektowną literę?
a co jeśli ktoś wymyślił, że ułoży logo z marsjańskich skał? musi lecieć po nie na Marsa, czy może to zrobić na komputerze? zapominasz o tym, że nie wszystko, co proste do wykonania na komputerze, jest też proste do wykonania ręcznie i musisz to uwzględnić przy wyborze tematu/metody tworzenia