Wpadła mi do głowy pewna myśl, która ułatwiłaby w 100% dalszą grę w MF rankerom na low lv. Każdego drażni wpadka na niskim levl`u przez jakiegoś nupstata. Możnaby wprowadzić (o ile jest to możliwe) pewną funkcję, żeby ataki przez wyższe lv. nie były brane pod uwagę w profilu gracza tj. załóżmy ze dany gracz ma np. 70% wygranych i 70 wygranych w profilu z graczami, 30% remisów i 30 remisów w profilu, a zarówno ma 0% przegranych i 0 przegranych z graczami w profilu, co łącznie daje mu 100%. Mozna zastosować funkcję, aby ataki przez wyższe lv. nie były brane pod uwagę w profilu, czyli jak jakiś ranker ma ciągle 0 przegranych i 0% przegranych, zostaje zabity przez jakiś wyższy lv. to nie jest ta walka brana pod uwagę w profilu, tylko automatycznie zostaje przeniesiona do logów gracza pojedynki niesprawiedliwe śmierci. W ten sposób mozna uniknąć kolejnych zakładania kont przez niższe lv. które grają na rank. Sporo graczy gra dla % a nie dla zabawy, no ale każdy ma prawo miec swój własny kącik i swoje prawa. A to im psuje tylko statystyki. Prawda jest też taka że to oni są nieuważni jeśli dają się złapać na mapie przez wyższy lv., ale to na pewno ułatwiłoby im dalszą gre. Możnaby to zastosować w pratyce, a co z tego wyjdzie to się okaże. Myślę że pomysł nienaganny.
Ostatnio zmieniony przez Ayg 22-02-2009, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
A poza tym, co to za wojownik co nie przegrał ani razu ?
No własnie taki, który jest niepokonany W sumie to wygląda trochę podejżanie jak ma się same remisy i wygrane, no ale jak się jest dobrym to się wygrywa. A takich ataków też na pewno byś sobie nie życzył, jakbyś powiedzmy grał ciągle na niskim levl`u, miałbyś 0 przegranych a tu nagle jakiś n0bstat Cie atakuje i psuje Ci całe staty wraz z procentami w profilu. O to mi tu chodzi i to na pewno nie pasuje większości takim graczom, którym zależy na %. Tutaj bronie też swojej pozycji bo też mnie to denerwuje jak sobie stoje niewinnie, umawiam się na walke a tu mi wychodzi jakiś wyższy lv. i mnie atakuje Takie coś w ogóle nie powinno być brane pod uwagę.
btw. tam powinno być kolejnych zakładania kont przez niższe lv. które graja na rank a nie na LV
Jakbyś grał non-stop bez przegranej, doszedłbyś do szczytu i tu nagle 1 walka i dead to też byś się wkurzył Ale pomijając fakt, tu nie chodzi o zwykła przegraną tylko o przegraną z wyższym levelem Tutaj jak przegrałbym w uczciwej walce to pogodziłbym się z porażką, ale denerwują mnie po prostu takie losery, które mi wpadają przez wyższe lv. Wtedy takie coś dołuje a fajnie być na szczycie i na dodatek grać bez przegranej walki
Nie można ciągle wygrywać, kiedys trzeba przegrać. W dodatku jakbyś przegrał z równym to miałbyś powody do zmartwień, bo coś jest nie tak, ale martwienie się o przegraną z wyższym levelem jest bezpodstawne.
Właśnie tu chodzi o sam fakt przegranej
Ku_Zi
Tu chodzi o to, że UŁATWIENIE GRY W MF RANKOWCOM, a nie grze w mf Bo większość osób gra teraz dla procentów, a nie dla ranku czy fabuły tak jak kiedyś. O to w tym wszystkim tu chodzi. Ciężki temat do zrozumienia, ale ja tu podaje tylko podstawy moich myśli i chce żeby je rozpatrzono. A to nie jest aż tak wielka rzecz uniknąć funkcji, żeby niesprawiedliwa śmierć nie była brana w profilu u gracza.
Rozumiem Ayg, że grasz na procent wygranych? Fakt, ładnie to wygląda, gdy ta liczba jest duża, ale nie przesadzaj... przegrana to przegrana i tyle. Tym bardziej że "rankowcy" o których tak piszesz, grają na ranq, a nie na procent. Ja jestem rankerem i zawsze dałbym się zaatakować wyższemu lvl, nawet gdybym miał małe szanse na zwycięstwo.
Rozumiem Ayg, że grasz na procent wygranych? Fakt, ładnie to wygląda, gdy ta liczba jest duża, ale nie przesadzaj... przegrana to przegrana i tyle. Tym bardziej że "rankowcy" o których tak piszesz, grają na ranq, a nie na procent. Ja jestem rankerem i zawsze dałbym się zaatakować wyższemu lvl, nawet gdybym miał małe szanse na zwycięstwo.
A po co Ci zbędny exp ? Właśnie tacy gracze na niskich levelach chcą go jak najmniej i w tym tkwi problem. Chodzi także o sam fakt że chcą 0 przegranych. I jest sporo takich graczy Np. WizZarD, który skasował po 1 przegranej konto, na którym miał 15000 pkt ^,^ To troche dołuje więc się nie dziw.
Tu chodzi o to, że UŁATWIENIE GRY W MF RANKOWCOM, a nie grze w mf
Chyba gra rankingowców jest grą w MF ?
Ayg napisał/a:
Bo większość osób gra teraz dla procentów, a nie dla ranku czy fabuły tak jak kiedyś.
Właśnie widzę tą "większość" Co to za rankingowiec, który nie gra na rank
tylko na procenty ? WIĘKSZOŚĆ graczy gra dla expa/ranku, zobacz sobie zakładki
PKT RANKINGOWE/DOŚWIADCZENIA ZDOBYTE W CIĄGU 24 h . Każdy cały czas
to zdobywa . Zresztą dlaczego mamy taką grę ułatwiać ? Skoro im na tym zależy
to niech coś osiągną bez ułatwień, a nie wszystko podane na talerzu
@UP
Ayg napisał/a:
WizZarD, który skasował po 1 przegranej konto, na którym miał 15000 pkt ^,^
On skasował bo stracił 1500 ranku, a nie dlatego, że miał porażkę z wyższym lvl,
który go zaatakował ...
Ostatnio zmieniony przez Shark 22-02-2009, 17:37, w całości zmieniany 1 raz