Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
czary
Autor Wiadomość
PowerFull 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 44
Wysłany: 24-02-2009, 01:54   czary

jestem za tym, aby wprowadzić zmiany w gemach, ponieważ dotychczas jest tak:
Masz 20 atrybutu ognia i lodu oraz atakujesz ogniem, a twój przeciwnik ma 20 lodu i ognia i atakuje lodem wtedy szanse są wyrównane a ja proponuje coś innego
Jeśli masz 20atrybuty ognia i lodu i twój przeciwnik też jednak ty posługujesz się ogniem a twój przeciwnik lodem twój atak jest słabszy, bo logiczne jest to że jeśli ogień zetchnie się z lodem ogień zgaśnie, wiec ja proponuje taki jakby klucz :-P
ogień->wiatr->ziemia->lód->ogień
i na przykład potrzebujesz mieć o 50% więcej atrybuty ognia niż twój przeciwnik lodu, aby się z nim równać a więcej niż 50%, aby twój ogień wygrywał z jego lodem logiczne co nie :smile: podejrzewam że z ta zmiana gemy nabrały by trochę więcej sensu, bo kupowanie atrybutów tak aby wszystkie miały po 25 i atakowanie nie jest najlepsze tak samo jest z władaniem atrybutu masz ten ogień 6 i nieważne z kim walczysz jedziesz słabszych i to według mnie nie jest zabawne
Moje rozwiązanie uważam że jest dobry dla tych którzy graja dla fabuły ponieważ potwory były by nie raz silniejsze ale nieraz o wiele słabsze bo pomyślcie co by było gdyby to Nordi miasta mrozów gdzie przeważa lód wejść z gemem ziemi było by łatwiej a i targ był by przez to ważniejszy ponieważ każdy chciałby umieć wszystkie żywioły. Jak dla graczy którzy grają dla fabuły jest to dobre tak samo dobre było by dla graczy którzy grają dla ranku bo było by o wiele ciekawiej.

Jestem też za tym aby wprowadzono wieksze ceny za punkty atrybutu bo w sumie tydzień i wszystko jest uregulowane wszystkie atrubuty sa po 25 a jeśli były by droższe gracze docenili by ich

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 24-02-2009, 11:03   

Za bardzo to skomplikowane. Po za tym jest większa szansa, że ogień roztopi lód, niż lód zgasi ogień :>

CaLii 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Nie podam :D
Level: 77
Świat: 3
Wysłany: 24-02-2009, 12:03   Re: czary

PowerFull napisał/a:
jestem za tym, aby wprowadzić zmiany w gemach, ponieważ dotychczas jest tak:
Masz 20 atrybutu ognia i lodu oraz atakujesz ogniem, a twój przeciwnik ma 20 lodu i ognia i atakuje lodem wtedy szanse są wyrównane a ja proponuje coś innego
Jeśli masz 20atrybuty ognia i lodu i twój przeciwnik też jednak ty posługujesz się ogniem a twój przeciwnik lodem twój atak jest słabszy, bo logiczne jest to że jeśli ogień zetchnie się z lodem ogień zgaśnie, wiec ja proponuje taki jakby klucz :-P
ogień->wiatr->ziemia->lód->ogień
i na przykład potrzebujesz mieć o 50% więcej atrybuty ognia niż twój przeciwnik lodu, aby się z nim równać a więcej niż 50%, aby twój ogień wygrywał z jego lodem logiczne co nie :smile: podejrzewam że z ta zmiana gemy nabrały by trochę więcej sensu, bo kupowanie atrybutów tak aby wszystkie miały po 25 i atakowanie nie jest najlepsze tak samo jest z władaniem atrybutu masz ten ogień 6 i nieważne z kim walczysz jedziesz słabszych i to według mnie nie jest zabawne
Moje rozwiązanie uważam że jest dobry dla tych którzy graja dla fabuły ponieważ potwory były by nie raz silniejsze ale nieraz o wiele słabsze bo pomyślcie co by było gdyby to Nordi miasta mrozów gdzie przeważa lód wejść z gemem ziemi było by łatwiej a i targ był by przez to ważniejszy ponieważ każdy chciałby umieć wszystkie żywioły. Jak dla graczy którzy grają dla fabuły jest to dobre tak samo dobre było by dla graczy którzy grają dla ranku bo było by o wiele ciekawiej.

Jestem też za tym aby wprowadzono wieksze ceny za punkty atrybutu bo w sumie tydzień i wszystko jest uregulowane wszystkie atrubuty sa po 25 a jeśli były by droższe gracze docenili by ich

Nie podoba mi sei pomysl, kazdy nosi gem jaki chce :-| Lub ten na ktory ma atry :-]

PowerFull 
Użytkownik

Wysłany: 24-02-2009, 15:45   

Lag napisał/a:
Za bardzo to skomplikowane. Po za tym jest większa szansa, że ogień roztopi lód, niż lód zgasi ogień :>

ale jak lód stopnieje to bédzie woda a jak wiadoko woda gasi ogie ;P a po drugie przyusz zapake do bigmilka to zobaczysz co sie stanie czy zapalka zganie czy bigmilkek sie rozpusci :razz:

geraltt 
Użytkownik

Nick: Thayn
Level: 160
Wysłany: 24-02-2009, 16:13   

a jak big milka wlozysz do ogniska to tez zgaśnie ?

Funk 
Użytkownik

Nick: Clinic MFE
Level: 198
Świat: 3
Wysłany: 24-02-2009, 16:29   

Jestem przeciw. :)

PowerFull 
Użytkownik

Wysłany: 24-02-2009, 20:10   

dlatego chodzi mi o to że jak sila ognia i lodu będzie taka sama to ogień przegrywa a jeśli ogień błędzie wiekszy o te 50 czy 25% to będzie silniejszy niz lód

Alurab 
Użytkownik

Nick: Sprite s2/MMAAGG s3
Level: 255
Wysłany: 24-02-2009, 21:07   

Tak jak jest teraz, jest dobrze. Mi się osobiście nie podoba, a nawet jak by się komuś spodobało, to nikt tego nie wprowadzi w życie ;)

Piszę poprawnie po polsku

Lekcja używania forum, część 1
Lekcja używania forum, część 2

Kamaize 
Użytkownik

Nick: Kamaize
Level: 400
Wysłany: 25-02-2009, 17:28   

PowerFull napisał/a:

ale jak lód stopnieje to bédzie woda a jak wiadoko woda gasi ogie ;P

To już wyjdzie nowy gem ^^ Za dużo roboty, nowe komplikacje, brak szans dla niektórych graczy używających przy ogniu lód itp. Dobrze jest jak jest :>

PowerFull 
Użytkownik

Wysłany: 25-02-2009, 20:10   

nie chodzi mi tylko o ogień i lód chce to wprowadzić bo uważam że gra jest za prosta a jak będzie cos takiego byolo by ciekawiej

Lord Grindewald 
Użytkownik

Nick: Lightning
Level: 111
Wysłany: 26-02-2009, 07:55   

Lipny pomysł, magowie musieliby miec wszystkie gemy żeby mozna było normalnie powalczyc ;/ a pomyślałeś o tym że ogień może roztopic lód a woda wyparuje? niee to pomysł bezsensu jestem przeciw.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę.

kaczmar 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 26-02-2009, 11:04   

Lag napisał/a:
większa szansa, że ogień roztopi lód, niż lód zgasi ogień :>

PowerFull napisał/a:
przyusz zapake do bigmilka to zobaczysz co sie stanie czy zapalka zganie czy bigmilkek sie rozpusci :razz:

Cytat:
a jak big milka wlozysz do ogniska to tez zgaśnie ?

Lord Grindewald napisał/a:
a pomyślałeś o tym że ogień może roztopic lód a woda wyparuje?

Boshe xd po co ta klotnia? ;d
Pomysl moim zdaniem bardzo kiepski... tak jak teraz jest , jest dobrze... przeciez granie na rank z takim czyms to masakra...[magiem]

PowerFull 
Użytkownik

Wysłany: 27-02-2009, 17:17   

A ja sądze że wszyscy wola tak jak jest bo gdyby wprowadzic cos nowego w walkach pogubili by sie bo tak łatwo dojsc do perfekcji że wiedza że wygraja bez porblemu a jak by to wprowadzono to wasza strategia na dobrą postać była by nic nie warta dlatego mówie już ntym co chcą wprowadzic jakieś pomysły do systemu walk zrezygnujcie z pomysłu bo i tak go skrytykują ta gra jest lubiana jako prostacka to niech taka pozostanie

kaczmar napisał/a:

Boshe xd po co ta klotnia? ;d
Pomysl moim zdaniem bardzo kiepski... tak jak teraz jest , jest dobrze... przeciez granie na rank z takim czyms to masakra...[magiem]

to jest dowód na moja wcześniejszą wypowiedz że bajicie wprowadzić sie cos nowego bo jeśli tak bedzie to wasze postacie nie bedą juz tak dobre jak teraz wiec ja nie daje juz żadnego pomysłu bo żal mi was

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 27-02-2009, 17:23   

PowerFull, jak Ci wszyscy nie przytakują to już trollujesz? Twój pomysł jest denny, bo wygrana nie zależałaby od umiejętności tylko od fartownie dobranego gemu .... więc ludzie zamiast walczyć to by próbowali rozkminiać kto ma jaki gem ... DNO DNA

Sasori 
Użytkownik

Nick: Pawu
Level: 221
Wysłany: 27-02-2009, 18:17   

Pomysł moim zdaniem kompletnie bezsensu uważam że to co jest aktualnie jest najlepsze :) i popieram Edwina :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi