Pum, Co racja to racja, tylko czemu to nie jest w dziale propozycje ?:D a Questów w Mf jest trochę z Minotaurem, z jajkiem hydry i pterodaktyla ;> w Azarad masz Questa i dostajesz za nie tylko itemsy
Minotaur - jak go nie rozwalisz, to nie rozwalisz Serafina, więc to część fabuły .
Ptero - jak go nie rozwalisz nie będziesz miał wszystkich roślinek = nie dostaniesz się do Oasis .
Tych questów jest bardzo mało, może w sumie 10 .
No, ale pomysł, jak mówiłem - nieoryginalny, ale świetny
Ale to też są questy! Dostaje się za nie jakieś eq lub kase...
A więc za nie też mógł by być exp.
Słąby pomysł nie wypali... każdy by mógł szybko expić a początkowi gracze nie wiedzieli by o co chodzi....
Czego tu nie wiedzieć? Takie bardzo trudne jest zrozumienie tego, że za questa się expa dostało?
Każdy by mógł szybko expić? Wątpię. W mfo nie ma misji na każdy lv... Więc jakie to szybkie expienie?
Ja uważam, to jest zły pomysł z tym dodatkowym exp'em za questy, w końcu te poboczne misje nie są dla expa tylko dla itemków (takie jest moje zdanie), oprócz tego zazwyczaj by takie zadanie wykonać trzeba pokonać jakiegoś BOSS'a, za którego dostajemy doświadczenie!!!
Dlatego nie wiem po co miało by być go więcej (jeśli chcesz szybko pod expić zrób hybryde bądź też n-stata i stój pod miastem).
Ja uważam, to jest zły pomysł z tym dodatkowym exp'em za questy, w końcu te poboczne misje nie są dla expa tylko dla itemków (takie jest moje zdanie), oprócz tego zazwyczaj by takie zadanie wykonać trzeba pokonać jakiegoś BOSS'a, za którego dostajemy doświadczenie!!!
Dlatego nie wiem po co miało by być go więcej (jeśli chcesz szybko pod expić zrób hybryde bądź też n-stata i stój pod miastem).
Następny tylko ns będzie robił ;/ Ale cóż...
A co do bossów... co to za exp?
Jeśli dostaniesz 100k expa a masz do nabicia 5kk? Super... to jest 1 walka! I to nawet nie
Nie trzeba pokonywać pterodaktyla żeby mieć wszystkie rośliny
No to dałem plamę, chociaż wydawało mi się, że po Ptero są 3 roślinki
Pum napisał/a:
Jeśli dostaniesz 100k expa a masz do nabicia 5kk? Super...
Wiele razy to było wałkowane . Za rapsa dostajemy cały level - za jednorożca 1/5 levela .
Ale MFo po prostu nie jest grą tego typu, że za questy dostaje się exp .
Spójrzmy np. na Margonem - tam za pokonanie jakiegoś herosa (czytaj - bossa) dostajemy
wartościowy item i stosunkowo b. mało expa . Za to dużo expa za questy .
A w MFo dostajemy porównywalnie dużo expa za bossy, dobre itemy - za to za questa expa nie dostajemy .
Za rapsa dostaje się lv po upie A jednorożca zależy kto na jakim lv pokona.
Ehh, a co, może pokonasz Jednorożca na 100 lvl i dostaniesz za niego pół levela ?
Czytaj ze zrozumieniem . Ty podałeś, że za bossa dostajesz 100k na wysokim lvl,
a mi chodziło o zły balans - tzn, na mniejszym lvl dostaje się więcej expa z bossów ...
Po co wyjeżdżasz z takim czymś ? Za jednorożca tak czy siak dostaniesz max. 1/5 lvl .
I niech ci będzie, kiedyś za rapsa zamiast 2800 do levela zdobywało się 2400 - to znacząca
różnica ...