Mam pomysł jak mozna by ułatwic żmudne poszukiwania eq po całych kontynencie.
No wiec, chodzi mi o to aby gracze mogli wystawiaj nie tylko pojedyńcze przedmioty jak i całe sety eq.
No bo po co szukac dniami jakiejs jednej rzeczy jeśli mozna kupic cały set po trochu większej cenie
Jakies problemy to pisac :] sprubuje zaradzic
Acha i sprzedaż setów była by dostępna jeśli ktos by miał "cały" set nie 2 lub 3 części
no to jeden problem z głowy^^
a jeszcze piszesz ze trzeba mieć cały set... a jak np.mosiężny set ma i różdżkę i topór to wtedy trzeba by bylo wystawic obie bronie??
bo jesli nie to spotkasz sie z opinia ze mozna bez helmu, zbroji itp.
ogolnie pomysl fajny tylko przydaloby sie wiecej konkretow^^
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 25-03-2009, 00:11
Pomysł ma kilka poważnych minusów..
1. Mało kto ma cały set danego eq na sprzedaż, może jeszcze jakieś mosiężne - tak ale spartańskie, czy pancerne (z małymi wyjątkami, np. ja ) już rzadziej.
2.
marcin522 napisał/a:
No bo po co szukac dniami jakiejs jednej rzeczy jeśli mozna kupic cały set po trochu większej cenie
Wydaje mi się, że było by zupełnie odwrotnie, takie sety chodziły by taniej niż pojedyncze eq. Sprzedając pojedynczo zawsze jest prawdopodobieństwo, że jeden gracz przebije drugiego bo cena nie jest jakaś wygórowana, a jeżeli za cały set dajmy na to trzeba było wyłożyć jednorazowo 100mln to już jest mniej osób, które w tym momencie dysponują takim złotem.
Ogólnie pewnie ułatwiło by to życie graczom, którzy szukają całego setu danego eq ale to są chyba jedyne korzyści.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Ogólnie pewnie ułatwiło by to życie graczom, którzy szukają całego setu danego eq ale to są chyba jedyne korzyści.
A i to nawet nie, bo ktoś może mieć już 1-2 elementy z setu (np z bossa, albo wcześniej kupował już ten set). I teraz jak cały set się pojawi na targu to nie zawsze mu się opłaca kupować ponownie niektóre części.
Druga rzecz że np ze spartańskiego setu zbroja i hełm są bardzo potrzebne, a reszta to raczej złom (np buty i rękawice lepsze pirackie).
takie coś pójdzie do nie dużego lvla. Wtedy jest jeszcze 1 eq najlepsze na dany lvl.
A tak na wyższym to, jak napisał Edwin, z jakiegoś setu świetne i potrzebne to, z drugiego coś jest lepsze. System nie zaszkodzi, ale nie przyniesie jakiegoś wielkiego ułatwienia. Bd taniej bo sprzeda sie wszystko razem. No nie wiem...
Kolejny pomysł do kitu.Wogóle bez głowy, wystawisz cały set a ktoś potrzebuję np. tylko tarczę bo nie ma kasy lub ma już pozostałe części lub po prostu go nie potrzebuje.Gdzie w tym wszystkim sens? : / Jakby było źle tak jak jest..Nie dodawajcie takich tematów na siłę.
rzeczywiście jak to wygląda?
Kościana Różdżka (19), Kościany Hełm (38) i Kościany Pierścień (90)
te granice lvlowe mają za duże odległości
no ok załużmy że mamy w/w set tylko bez ringa....
jaki mag będzie biegał na 38lvlu (bo od tego lvlu można używac hełm) z kościaną różdżką?