Profesja: Mag
Nick: jakup33
Level: 109
Świat: 3
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lut 2009 Skąd: Ze starego Poznańskiego
Wysłany: 23-03-2009, 23:24 Nicki GM (Do GM-ó)
Proponuje, żeby w kontach zwykłych graczy nie mogły być nicki gm (tzn.mnietuniema, MapY itd.)
A także żeby było w jakiś sposób ograniczone kopiowanie avków i prezek gm. Np. na św 3 udało mi się stworzyć postać pod nickiem G M mnietuniema i bez problemu skopiować avek ,a także preze prawdziwego mnietuniemy.
PS. Postacią nic nie wyłudziłem - nie ma żadnych przelewów, nie okradałem ludzi z kont
_________________ Nie gram już w MFO ale polubiłem to forum
PS. Postacią nic nie wyłudziłem - nie ma żadnych przelewów, nie okradałem ludzi z kont
Samo kopiowanie chyba też jest karalne ;>
jakup33 napisał/a:
Proponuje, żeby w kontach zwykłych graczy nie mogły być nicki gm (tzn.mnietuniema, MapY itd.)
Pomysł całkiem, całkiem, ale myślący gracz nie da się nabrać oszustowi,
który nie ma na początku nicku "[" .
A nawet jeśli się zablokuje ich własne nicki to i tak ludzie będą się
nabierać na GM Karol itp . Bo skoro dają się nabierać teraz to to co zaproponowałeś nic nie zmieni
Dla niezorientowanych przypominam, że w wykazie kar jest wykroczenie pt. "Jakiekolwiek próby podszywania się pod Game Master'a lub Administratora."
Ponadto informacje od Administracji mają swoją szufladkę w "Wiadomościach".
W skrócie - kto przeczytał ze zrozumieniem Regulamin (jego wszystkie 4 części) problemów z naciągaczami mieć nie będzie... - bo wyeliminować całkowicie ich się nie da, np. wystarczy spacja w nicku i niby nick jest inny...
Przeczytanie Regulaminu ze zrozumieniem wyeliminowałoby problem stuprocentowo. Ale zawsze znajdzie się ktoś "mądrzejszy", kto nie może sobie pozwolić na stratę 10-15 minut na zapoznanie się z nim - jednak potem za swoją "mądrość" ponosi konsekwencje.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem