Koleś, to, że ty piszesz głupie tematy i ja Ci to uświadamiam - nie musisz się mścić,
jakby ten temat był spamem zostałby zamknięty, tak jak Twoje tematy .
I skoro to mój kolejny bezsensowny temat, to podaj drugi "bezsensowny" ?
@TOP
Cytat:
może by tak zrobić 2 walki ale później 4-5 z innymi graczami? żeby umożliwić rewanże
I by było ok
Kolorek napisał/a:
Cytat:
trochę bez sensu, przecież przelewy można robic przez pojedynki, a jak ktoś kto przegrał chce rewa np jakiś 200lvl? ciężko mu będzie znaleźc innego przeciwnika
Masz racje
Przecież już powiedziałem, że w pojedynkach obowiązywało by to samo ?
Kolorek napisał/a:
Moim zdaniem jest bez sensu na wyższych lvl ciężko znaleźć przeciwnika.
Najczęściej walczą za pomocą turnieju ....
Widzisz, na 200 levelu bardzo rzadko walczą codziennie po kilka razy .
Najczęściej w turniejach i raz na miesiąc/dwa miesiące - na mapie .
Więc w czym problem ? Przecież oni by tej "bariery" prawie nie zauważyli ...
Koleś, to, że ty piszesz głupie tematy i ja Ci to uświadamiam - nie musisz się mścić,
jakby ten temat był spamem zostałby zamknięty, tak jak Twoje tematy .
I skoro to mój kolejny bezsensowny temat, to podaj drugi "bezsensowny" ?
to nie wyścig "kto napisze więcej tematów w "propozycjach" które nie zostaną od
razu zamknięte"
Cytat:
Widzisz, na 200 levelu bardzo rzadko walczą codziennie po kilka razy .
Najczęściej w turniejach i raz na miesiąc/dwa miesiące - na mapie .
Więc w czym problem ? Przecież oni by tej "bariery" prawie nie zauważyli ...
no dokładnie. A rew będzie możliwy. Nie wierze w przelewy w 2 walki a jak już to nie tak często
no dokładnie. A rew będzie możliwy. Nie wierze w przelewy w 2 walki a jak już to nie tak często
Na dodatek 200 levele raczej nie będą ryzykować
Nanek napisał/a:
to nie wyścig "kto napisze więcej tematów w "propozycjach" które nie zostaną od
razu zamknięte
Ja po prostu odpowiedziałem mu co do tego, że moje tematy są "bezsensowne" .
I nie chcę się z nim ścigać, bo już na to (z jego strony) za późno - za długo jestem
na forum, więc tak czy siak założyłem więcej tematów, które nie zostały zamknięte
I nie traktuj tego ja jakiegoś pojedynku, żartuje sobie ;>
pomysl niezly^^ ale:
1. piszesz ze po wygranej czyli jak zaatakuje i przegram to on juz nie moze mnie zaatakowac a ja go moge?? bo to chyba mialoby tak wygladac^^
2. wiem ze to oczywiste ale na wszelki wypadek sie zapytam^^ czaszki atakujemy normalnie caly czas??:D
2. wiem ze to oczywiste ale na wszelki wypadek sie zapytam^^ czaszki atakujemy normalnie caly czas??:D
Dzięki, że o nich wspomniałeś
Z czaszki cały czas, bo (chyba) z czaszki nie wylatuje rank kiedy ją atakujemy .
A jeśli wylatuje to cały czas możemy atakować tylko te czachy z mniejszym levelem
3siu napisał/a:
1. piszesz ze po wygranej czyli jak zaatakuje i przegram to on juz nie moze mnie zaatakowac a ja go moge?? bo to chyba mialoby tak wygladac^^
Nie, nie . Np. Shark vs 3siu . Wygrana 3siu . Shark może już tylko 1 raz zaatakować
3sia i to samo tyczy się 3sia (on też tylko raz może zaatakować Sharka) .
Później Shark stoczył 5 walk z innymi przeciwnikami i to się zeruje .
I tutaj mam dylemat . Czy wystarczy, że Shark stoczy 5 walk z innymi i znów
może walczyć z 3siem czy i Shark i 3siu muszą stoczyć po 5 walk ?
Moim zdaniem można by to było zmniejszyć do 3 walk z innymi przeciwnikami,
ale w tym wypadku i Shark i 3siu musieliby je stoczyć (z innymi przeciwnikami) .
PS.Powtórzyłem niektóre wyrazy kilka razy, ale chciałem to przedstawić jasno
np. byly juz 2 walki i nastepna moze sie odbyc za np. 1h^^
Hehe, przecież jak wygram to masz 1h prota .
A na czas to troszeczkę głupie, przecież jak będę musiał czekać przykładowo tą 1 godzinę -
zawalczę z 5 innymi przeciwnikami . I "wykorzystam" wszystkich i nie ma z kim walczyć
A ja będzie zerowane po kilku walkach z innymi to już lepiej . Bo mogę
z tobą zawalczyć 3 raz np. po 10 minutach (pod warunkiem, że ty też będziesz walczyć
z innymi) . Albo zsumować wszystkie propozycję : moją, Adiego i Twoją .
Czyli dzienny limit to np. 4, czas to 3h, które się zeruje jeśli zawalczę z 3 innymi przeciwnikami I oczywiście ten pierwszy przeciwnik też bedzie musiał zawalczyć
3x z innymi ^^
Nie no Panowie Wy chyba chcecie zabić Rankowców ??? Rozumiem limit walki z jednym graczem, ale 4 walki na dzień ?? Pomoże to GM-om, ale nie psujcie ostatniej rzeczy, która trzyma na prawdę dużo osób przy tej grze.
Zastanówcie się co jest tutaj złem koniecznym. Zamiast zaleczać problem przelewania, lepiej go leczyć. Żadne ograniczenia nie powstrzymają oszustów. No chyba, że zrobicie brak pvp
Potrzeba jest więcej GM-ów by karali. Czemu nie możecie się zwrócić do Jacka, aby zrobił okrojoną wersje panelu, i zrobić nabór na junior GM-ów ?
Ogólnie rzecz ujmując rozumiem was, że nie wyrabiacie itp. ale czy warto kosztem najbardziej grywalnego elementu MF przeciwdziałać tym złym ??
To tak jakby ograniczyć na jedną rodzinę możliwość posiadania noża do sztuk jeden, ponieważ większa ilość zwiększa prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa z użyciem tegoż narzędzia.
Jestem na bardzo bardzo nie wszystkim ograniczeniom walk pvp.
Potrzeba jest więcej GM-ów by karali. Czemu nie możecie się zwrócić do Jacka, aby zrobił okrojoną wersje panelu, i zrobić nabór na junior GM-ów ?
Jakby był jakiś kontakt z Jackiem to by nie było takich tematów .
Zresztą ilość nie znaczy jakość, no chyba, że ta ilość wynosiłaby 30-40 GM na każdym z serwów . Niestety, brak kandydatów, bo przecież GM muszą być naprawdę zaufane
osoby ;>
Wariat napisał/a:
Jakby był jakiś kontakt z Jackiem to by nie było takich tematów .
Zresztą ilość nie znaczy jakość, no chyba, że ta ilość wynosiłaby 30-40 GM na każdym z serwów . Niestety, brak kandydatów, bo przecież GM muszą być naprawdę zaufane
osoby ;>
Co do tego nie będę zabierał głosu, ponieważ nie jestem zbytnio w temacie. Jednak zdaje mi się, że historia uczy nas, że głos tłumu może dużo.
Dodatkowo chciałbym aby ludzie co nie co bardziej odpowiedzialni za wprowadzane zmiany, zastanowili która grupa graczy stanowi największy odsetek dochodowy tej gry. Mogę się mylić, jednak wydaje mi się że jest to grupa właśnie rankowców, z których znaczna część gra do 20 lwl, gdzie nawet anty można stoczyć 20 walk dziennie ( np w weekendy). Teraz należy to podzielić przez liczbę osób która odejdzie od mf przez takie ograniczenia. Nie koniecznie musi to być fala uderzeniowa, jednak z czasem na 100 % spowoduje to zniechęcenie się wielu zatwardziałych rankerów i co za tym idzie spadek dochodów. Nawet jeśli nie jesteśmy największą grupą ślącą te nieszczęsne sms-y, to bez wątpienia jest nas wielu. Każde działania prowadzące do, lub mające w swoich następstwach zmniejszenie ilości graczy powodują osłabienie gry poprzez spadek ruchu.
A tak na mniej poważnie,j weźmy najlepiej dajmy blokadę graczom na 20 min gry dziennie Wtedy nie będą mieli czasu robić przekrętów
Shark napisał/a:
Wariat, postaw się na miejscu potencjalnego rankera .
Nie muszę od 2 lat nim jestem
Shark napisał/a:
Myśli sobie "O, właśnie wygrałem z noob123 200 pkt ranku, muszę teraz szybko zawalczyć z 3 innymi przeciwnikami, żeby znów ubić dziada" . I wtedy częstotliwość walk
się zwiększa, ilość anty się zmniejsza - czego więcej chcieć do szczęścia ?
Ok. Przykładowa sytuacja. Przelewam rank. Po jednej walce wylatuje pod miasto, atakuję 3 byle jakich graczy nawet z mniejszym lwl - ale w moim przedziale i znowu oddaje rank. Moim zdaniem uzyskane dzięki temu efekty nie są warte spadku grywalności.
Shark napisał/a:
ilość anty się zmniejsza
Bzdura....
Ostatnio zmieniony przez Wariat 25-03-2009, 18:30, w całości zmieniany 4 razy
Wariat, postaw się na miejscu potencjalnego rankera .
Myśli sobie "O, właśnie wygrałem z noob123 200 pkt ranku, muszę teraz szybko zawalczyć z 3 innymi przeciwnikami, żeby znów ubić dziada" . I wtedy częstotliwość walk
się zwiększa, ilość anty się zmniejsza - czego więcej chcieć do szczęścia ?
Profesja: Wojownik
Nick: sav
Level: 274
Wysłany: 25-03-2009, 18:30
Shark, postaw się na miejscu 200+lvl zawalczy z go ściem wygra,
chce rewa on się zgadza to z kim innym zawalczy te 3-4walki jak nie bedzie nikogo chętnego
3siu, pojedynki - co kilka h można wyzwać
na mapie- 1h prota...
sav, czytałeś temat? moje posty? doszliśmy do tego że 2 pojedynki/walki na mapie później trza zawalczyć 4-5 razy z innymi graczami
Wariat,
Wariat napisał/a:
ponieważ nie jestem zbytnio w temacie. Jednak zdaje mi się, że historia uczy nas, że głos tłumu może dużo.
Dodatkowo chciałbym aby ludzie co nie co bardziej odpowiedzialni za wprowadzane zmiany, zastanowili która grupa graczy stanowi największy odsetek dochodowy tej gry. Mogę się mylić, jednak wydaje mi się że jest to grupa właśnie rankowców, z których znaczna część gra do 20 lwl, gdzie nawet anty można stoczyć 20 walk dziennie ( np w weekendy). Teraz należy to podzielić przez liczbę osób która odejdzie od mf przez takie ograniczenia. Nie koniecznie musi to być fala uderzeniowa, jednak z czasem na 100 % spowoduje to zniechęcenie się wielu zatwardziałych rankerów i co za tym idzie spadek dochodów. Nawet jeśli nie jesteśmy największą grupą ślącą te nieszczęsne sms-y, to bez wątpienia jest nas wielu. Każde działania prowadzące do, lub mające w swoich następstwach zmniejszenie ilości graczy powodują osłabienie gry poprzez spadek ruchu.
A tak na mniej poważnie,j weźmy najlepiej dajmy blokadę graczom na 20 min gry dziennie Wtedy nie będą mieli czasu robić przekrętów
czy po 2 pojach z jednym graczem (walka i rew) walka z 4-5 graczami ma coś do spadku liczby rankerów? nie wydaje mi sie. myśle że każdy zrozumie że to przeciw przelewom.
Profesja: Wojownik
Nick: sav
Level: 274
Wysłany: 25-03-2009, 19:28
sorry gdzieś przeoczyłem,
ale zawalczysz te 2 razy i później nie masz z kim zawalczyć te 4-5 walk
a zrobisz sobie nowe staty i 2 gracz chce znów zawalczyć to co nie bedzie można.
Trzeba by było wprowadzić tak samo czas miedzy kolejnymi walkami np. po 2 walkach z jednym graczem będzie można z nim znowu walczyć dajmy po tygodniu
sorry gdzieś przeoczyłem,
ale zawalczysz te 2 razy i później nie masz z kim zawalczyć te 4-5 walk
a zrobisz sobie nowe staty i 2 gracz chce znów zawalczyć to co nie bedzie można.
Trzeba by było wprowadzić tak samo czas miedzy kolejnymi walkami np. po 2 walkach z jednym graczem będzie można z nim znowu walczyć dajmy po tygodniu
Jak ty na to wpadłeś ? Oo
A może przeczytasz kilka postów wyżej i dojdziesz do tego,
że ja & nanek wpadliśmy na to wcześniej ?
Tu masz cytat jak coś :
Shark napisał/a:
Czyli dzienny limit to np. 4, czas to 3h, które się zeruje jeśli zawalczę z 3 innymi przeciwnikami I oczywiście ten pierwszy przeciwnik też bedzie musiał zawalczyć
3x z innymi ^^