Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 24-03-2009, 22:46 Wyszukiwanie graczy
Niektórzy gracze (tak jak i czasami ja) lubią zyskiwać EGIR poprzez łapanie graczy na mapie, gdy tamtych nie ma przy komputerze, tzn. wyszukać wszystkich graczy w swoim przedziale (np. 40-46) i w przypadku, gdy któryś z nich zostawił postać na polu - iść i go pokonać. Znacznie usprawniło by tą czynność wyszukiwanie graczy aktywnych. Oznaczałoby to, że wyszukiwałbym wszystkich graczy, którzy logowali się np. w przeciągu ostatniego tygodnia. Skąd taki pomysł? Gdy przeglądam pozycje graczy z mojego przedziału, to 75% z nich stoi na polu 12:6 (Twój Dom). Trochę męczące jest ciągłe wyszukiwanie tylko graczy nieaktywnych. Można również wprowadzić wyszukiwanie graczy na danym polu. Umożliwiałoby to znalezienie wszystkich graczy na polu np. 11:13 - pole przed Scythe. Myślę, że znajdzie to szersze zastosowanie niż tylko takie łapanie graczy, które nie jest zbyt odpowiednim sposobem zdobywania EGIR'u.
Liczę na to, że może wpadniecie na jakieś inne zastosowanie tego typu wyszukiwania. Mam nadzieję, że wam się pomysł spodoba...
jest sposób na wyszukiwanie graczy online... to ci nie wystarcza?
a łapanie osób które np expią jest według mnie i pewnie wielu innych osób nie fair ...
a ułatwianie takim osobom jeszcze tego to wgl porażka
NA NIE
jest sposób na wyszukiwanie graczy online... to ci nie wystarcza?
a łapanie osób które np expią jest według mnie i pewnie wielu innych osób nie fair ...
a ułatwianie takim osobom jeszcze tego to wgl porażka
NA NIE
To nie jest wypowiedź na temat pomysłu, tylko twoje osobiste odczucia.
Uważam, że świetnym pomysłem jest dodanie do szukajki opcji "Tylko aktywni". Jest już przecież w systemie kod, który przenosi graczy do domu gdy długo nie grają. Niech przypiszę takiemu dodatkowy jakiś argument, podpiąć to pod szukajke i gotowe. Nie ma z tym dużo pracy programistycznej.
Jestem jak najbardziej za, ponieważ przy szukaniu potencjalnych przeciwników przedzieranie się przez stosy nieaktywnych graczy jest delikatnie nużące.
Niby dlaczego? Nawet jak ktoś nie "łowi" innych graczy, to może np. szukać ekipy do teamu, albo próbować coś kupić (choć tu rozsyłanie pw do wszystkich też nie jest bardzo rozsądne )
Tak czy siak pomysł pomógłby w wielu sytuacjach, na moje oko jest to jedna z ciekawszych propozycji, i chyba łatwa w wykonaniu.
[ Dodano: 26-03-2009, 18:06 ]
Cytat:
Na nie a po co jest taka ci wyszukiwarka potrzebna do łapa graczy co nie stoją w mieście.Nie możesz się przejść po mapie na pewno kogoś znajdziesz
Ale żeś powiedział ... na low lvl nie chcesz chodzić po szybko wbijasz expa na potworkach, a na wysokim nikogo tak nie znajdziesz
Samo wyszukiwanie "ostatnio aktywnych graczy" - jak najbardziej tak,
wtedy wiemy, że u tego kogoś dostaniemy odpowiedź .
Wyszukiwanie "po polu" - jak najbardziej na nie, jeśli chcesz kogoś złapać - wysil
się chociaż, a nie ułatwienie . Więc ta druga część propozycji jest za dużym
ukłonem dla leniwych rankingowców - chcecie kogoś złapać to (powtarzam) WYSILCIE SIĘ !
Jelsyn, jak już to nie w mieście tylko podział na graczy w strefie pvp i nie pvp
Cytat:
Niby dlaczego? Nawet jak ktoś nie "łowi" innych graczy, to może np. szukać ekipy do teamu, albo próbować coś kupić (choć tu rozsyłanie pw do wszystkich też nie jest bardzo rozsądne )
też prawda, ale to jest mniejszy procent.. Ale to plus dla tej propozycji