Profesja: Wojownik
Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 10-04-2009, 10:06 Sposób na przekręty na targu
Wielkim problemem MFO jest przekazywanie złota na targu.. innym wychodzi to płazem, a inni po prostu dostają odjęcie nadwyżki ceny. Ci drudzy nie martwiąc się, dalej przekazują złoto aż w końcu się uda i GM nie odejmie kasy. Tak jest w moim mniemaniu w wielu przypadkach
I teraz mój pomysł: otóż gracz który dostał karę za przekręty na targu, odejmuje się mu całą kasę + dochodzi do tego ban na targ. Jest ban ogólny, na czat więc na targ także mógłby być. GM mógłby po prostu wyłączyć możliwość wchodzenia na targ takiej osobie mniej więcej tak:
1. przewinienie - dwutygodniowy ban na targ
2. przewinienie - miesięczny ban na targ
3. przewinienie - całkowity ban na targ
Gdy osoba ukarana chciałaby wejść posprawdzać aukcje to pokazywałoby się coś takiego:
To jest surowe rozwiązanie, ale może podziała na takich przelewaczy
calkiem ciekawe :O
moze delikatne udoskonalenia i by znikly przekrety z targu
a poprawki ? bardziej sprecyzowac kryteria max cen za przemiot & mozliwosci sprawdzenia czy to byla bitwa o item 2/wiecej graczy o item czy tylko przelew bo to tez jest wazne ; ]
kary moze troche mniejsze ;>
M3tzu i o to właśnie chodzi. Jak przelewał to nic już nie zrobi :] Trzeba było nie przelewać hę ?
A co do pomysłu jestem za natychmiastowym wprowadzeniem (ani się ważcie ruszać s3)
Nie wiem po co to, jak już niedługo wejdzie Automatyczne Obcinanie Nadwyżek. Mogę Ci zapłacić nawet 200 000 000 za miksa życia lwl 1 , ale Ty dostaniesz 30 g, bo tyle jest warta.