Witam,
Pisze w sprawie małego błędu który występuje po zakończeniu każdego turnieju. Zdobyte doswiadczenie po zakończeniu turnieju powinno być automatycznie dodawane do obecnego. W ten sposób będzie można unikać graczy którzy wykorzystują ten bug - ja bym to tak nazwał. Ostatnio ukazało się kilku/nastu graczy którzy wykorzystują to przeoczenie aby wbijać ranking nie musząc przy tym zbijać doswiadczenia, a zostaną na danym poziomie na tak długo jak im się żywnie podoba. Można mówić że są ku temu zalety i wady, ja osobiscie uważam że są same zalety dla graczy ktorzy dopuszczają się tych czynów. Także składam ową prosbę i mam nadzieje ze wejdzie do gry nie długo.
Chociaż rozumiem też, że Admin ma z tego korzysci gdyż turniej kosztuje... no ale sprawieliwosc jakas powinna być
Wydaje mi się, że nie wyjaśniłeś wszystkiego, ktoś może nie wiedzieć, o co chodzi.
Otóż jeśli po zakończeniu turnieju gracz nie stoczy żadnej walki (nawet z potworami) zanim dołączy do następnego - to cały czas ma doświadczenie "na minusie".
Zgadzam się, że powinno to zostać naprawione. Wtedy co prawda nadal wystarczy zaczynać drugi turniej przed końcem pierwszego - ale nie będzie to już takie proste, zwłaszcza jak taki kombinator będzie chciał np. wyjechać, to w końcu jego turnieje się skończą i dostanie expa.
Jednym słowem - niby drobiazg, ale perfidnie wykorzystywany, do naprawy
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 27-04-2009, 01:05
Elfen Lied napisał/a:
no ale sprawieliwosc jakas powinna być
Ale co widzisz w tym niesprawiedliwego..? Nikt nie zabranie robić tego innym graczom, nie jest to zabronione przez regulamin, więc z tą "niesprawiedliwością" przesadzasz.
Elfen Lied napisał/a:
Ostatnio ukazało się kilku/nastu graczy którzy wykorzystują to przeoczenie aby wbijać ranking nie musząc przy tym zbijać doswiadczenia, a zostaną na danym poziomie na tak długo jak im się żywnie podoba. Można mówić że są ku temu zalety i wady, ja osobiscie uważam że są same zalety dla graczy ktorzy dopuszczają się tych czynów.
Uwierz mi, że jest dużo więcej wad niż zalet z tego. Po pierwsze nie możesz expić tym samym odpada jedno z głównych źródeł zarabiana złota. Po drugie z tym zdobywaniem ranku to widzę to zupełnie odwrotnie niż Ty.. możliwe są tylko i wyłącznie walki w pojedynkach bez expa, a naprawdę niewielu graczy się na nie zgadza, dodatkowo nie masz możliwości "łapania" graczy na mapce, więc jeśli chodzi o sam ranking to raczej nie jest tak kolorowo jak się wam wydaje.
Jedyne korzyści jakie mnie osobiście skłaniają ku temu żeby to robić (przyznaję się, że jestem jedną z tych osób, które perfidnie i obłudnie wykorzystują ten "bug", a co gorsze nie widzę w tym nic złego) jest chęć walczenia w turniejach bo zwykłe walki na mapce nie dają mi już takiej satysfakcji jak wygrane turnieje. Po Prostu każdy gracz ma inne cele, jedni chcą mieć wysoki lv, inni wolą zdobywać ranking, a jeszcze inni wolą walczyć w turniejach.. dlatego dziwi mnie takie oburzenie z waszej strony
I jeszcze jedno, może wam się wydawać, że taki gracz który startuje w jednej grupie kilka miesięcy pod rząd jest nie do pokonania. Otóż nic bardziej mylnego, osobiście wydaje mi się że ma on jeszcze gorzej... jego przeciwnik ma kilkadziesiąt walk z poprzednich turniejów i może praktycznie 100% rozpracować przeciwnika.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Niestety zabronione powinno być, a nie jest dlatego że zostało to przeoczone.
Jesli się dopuszczasz do tego czego robisz, chyba oczywiste jest to że wiesz o tych twoich "wadach" po turniejowych i zgadzasz się na to. A tak poza tym nie szczególnie miałem na mysli turnieje tworzone przez Adnima Wystarczy zobaczyc na graczy którzy mają niskie poziomy a zobaczysz co chciałem przekazać mówiąc o rankingu Ty w zasadzie dostajesz za to kare, miesiąc nie wbijania doswiadczenia po zakonczeniu turnieju. Ale gracze którzy tworzą sobie turnieje dzien po zakończeniu jednego,(lub dochodzą), a następnie wykorzystują to dla Siebie, nie szczególnie mi się to podoba...
Można byłoby zrobić też tak aby po zakończeniu turnieju w którym obecnie występujesz będziesz musiał czekać 30dni zanim dołączysz do następnego. Oczywiscie wszystko będzie się opierało na tym iż owy gracz ma doswiadczenie na minusie podczas gdy chce dołączyc do turnieju. Wtedy jakas kara przynajmniej będzie, dla tych którzy wykorzystują ten drobiazg który wg. mnie ułatwia zdobywanie rankingu.
Gosia, raczej nie piję do tego, co Ty robisz. Wiadomo, że high lvl lubi powalczyć w turnieju. Ale tu chodzi o low lvl, który praktycznie cały czas jest w jakimś swoim turku. On nie walczy w turku dla satysfakcji, tylko dla blokady expa. Również może expić, walczyć, bo cały czas ma exp na minusie. Jedynie nie może tego wszystkiego robić w przerwach między turniejami - ale wtedy wystarczy założyć kolejny i jazda ...
Wysłany: 27-04-2009, 14:35
To o takim czymś pierwsze słyszę. Ale takich graczy jest chyba bardzo mały odsetek, komu by się chciało co kilka dni robić nowy turniej. No ale jeżeli tak jest, to rzeczywiście ułatwia to wbijanie rankingu, a jedynym minusem wydaje się być koszt 10 mf'ów.
Co nie zmienia faktu, że jeśli takie coś zostanie wprowadzone to odbije się to także na takich graczach jak ja..
O maniaków tutaj nie problem, więc wątpie aby komus szkoda było wydać 10MF na taki turniej. Jak już wyżej pisałem można im to utrudnić blokadą 30dni która uniemożliwi dochodzenia do następnego turnieju lub tworzeniu go. Wtedy wydaje mi się że mało kto będzie chciał przeczekać blokade na niskim poziomie aby znów dołączyć do turnieju, a nawet jesli nie, przynajmniej liczba owych graczy znacznie się zmniejszy.
Był jeden który zaczął to robić, tymczasem jest ich kilkunastu, a co będzie później? Chyba nie trudno się domyslić, jesli nikt nie zareaguje... Jezeli się to nie zmieni wg. mnie coraz więcej graczy dajmy na to wysokim poziomie przestanie grać, a zacznie się bawić w takie rzeczy których lepiej byłoyby uniknąć.
Albo poprostu można uniemożliwić graczom na tak niskich poziomach(do 20lvl) tworzenia turniejów oraz dołączania do nich. Dlaczego na niskich? Dlatego iż tam najłatwiej o ranking poprzez stanie pod miastem. Chyba najlepsze rozwiązanie, chociaż nie widzę aby ktos szczególnie przywiązał uwagę do tego co owi gracze wyczyniają
Elfen, najprościej zrobić dodawanie expa natychmiast po turnieju. Każde inne rozwiązanie to pójście naokoło i ograniczanie graczy, a moje rozwiązanie wydaje mi się po prostu logiczne.
Tak, wspomniałem o tym w pierwszym poscie, ale mimo wszystko szkody odniosą inni gracze którzy nawet nie myslą o tym aby to w ten sposób wykorzystywać. Więc są dodatkowe dwie opcje które można wprowadzić...
Uniemożliwienie graczom na niskich poziomach tworzenia i dołączania do turniejów.
Lub po zakończeniu turnieju w którym dany gracz uczestniczył, niemożność tworzenia turnieju i dołączania do niego przez okres czasu 30dni ta propozycja opiera się na wypowiedziach Gosii, która czekać musi okrągły miesiąc na następny turniej , więc wydaje mi się że to wyjscie byłoby sprawiedliwe, tak aby nie niszczyć tego czego pewni gracze zaczęli robić.
Wysłany: 27-04-2009, 22:17
EdwinOdesseiron napisał/a:
Elfen, najprościej zrobić dodawanie expa natychmiast po turnieju. Każde inne rozwiązanie to pójście naokoło i ograniczanie graczy, a moje rozwiązanie wydaje mi się po prostu logiczne.
Rzeczywiście to rozwiązanie wydaje się być najlepsze. Mi osobiście wcale nie jest ono na rękę i w tym przypadku liczę na opieszałość ze strony Admina we wprowadzaniu tych zmian.
Pozostałe dwa rozwiązania, zaproponowane przez Elfen Lied, zdecydowanie wyjdą mi się nierealne do wprowadzenia, ze względów o których wspomniał Edwin wyżej.
Podsumowując, możemy sobie to szukać jakichś rozwiązań ale znając reali tej gry wątpię w jakiekolwiek zmiany tym bardziej że problem dotyczy zaledwie grupki graczy.
Profesja: Wojownik
Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 27-04-2009, 22:56
Z jednej strony to dobry pomysł.. bo niedługo znajdą się typki co wbiją top 1 grając na 5-7 lvlu
Ale co do graczy którzy są na wyższym lvl i tylko czerpią przyjemność z turniejów?Sam takim byłem uczestnicząc 3 razy pod rząd w przedziale 121-140. Najodpowiedniejszym pomysłem byłoby wprowadzenie zasady, że można robić własny turniej raz na 30/60 dni
Chociaż uparci ludzie i tak i tak co 30 dni mogliby robić nowe turnieje i zdobywać dla nich "darmowego" ranka.
Bo staty 800hp+ i 85mp na 7 lvlu jest raczej nie do pokonania (chyba że bedzie to jakiś fuks)
SaKe, to jest czołg nie do zabicia z borą inteligencją ;>
Elfen Lied, zazdrość i jeszcze raz zazdrość, nie możesz zakazywać ciągle czegoś, Ci gracze nie wykorzystują błędów gry, tylko robią ciągle turnieje 1, może 2, nie widziałem jeszcze nikogo kto by zrobił więcej owych turniejów, więc wstrzymaj się trochę, wszystko jest zgodne z regulaminem ot co!
Można zrobić inne ograniczenie - jeśli masz expa "na minusie", to jedyny turniej, do jakiego możesz dołączyć, to Comiesięczny Oficjalny Turniej Organizowany Przez Administrację MFO™.
Jelsyn napisał/a:
SaKe, to jest czołg nie do zabicia z borą inteligencją ;>
A co jak się spotkają w turku dwa takie czołgi? Nikt nie jest nie do pokonania...
gosia napisał/a:
przyznaję się, że jestem jedną z tych osób, które perfidnie i obłudnie wykorzystują ten "bug", a co gorsze nie widzę w tym nic złego