Może od razu zabronić turniejów prywatnych i po kłopocie, a tak to tylko wszyscy się wymądrzamy Elfen Lied, jeżeli masz problemy z określeniem siebie to nie mój problem i nie wiem czemu chcesz zakazać czegoś co jest LEGALNE, no chyba, że coś się zmieniło i robienie turniejów jest nielegalne a, że niektórzy to wykorzystują aby zdobywać ranking bo są pazerni i mają klapki na oczach, to nie jest już Twój problem, to jest ich życie i będą wydawać pieniądze na co tylko chcą.
Jelsyn, różne "sztuczki" podatkowe też są legalne, dopóki nie uszczelni się przepisów ... a gdy przepisy są nielogiczne to trudno nie widzieć w tym błędu. Ja w obecnej sytuacji widzę niekonsekwencję, jeśli ktoś to traktuje jako sprawę honoru (a raczej ranq ) - to jego sprawa.
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 28-04-2009, 22:04
EdwinOdesseiron napisał/a:
Niestety to o czym mówi Gosia (uprzywilejowanie turków publicznych) to pomysł ewidentnie wymyślony pod nią i jako taki nie może być sprawiedliwy.
Edwin, ja swoje zdanie na ten temat wypowiedziałam tutaj:
gosia napisał/a:
Elfen, najprościej zrobić dodawanie expa natychmiast po turnieju. Każde inne rozwiązanie to pójście naokoło i ograniczanie graczy, a moje rozwiązanie wydaje mi się po prostu logiczne.
Rzeczywiście to rozwiązanie wydaje się być najlepsze. Mi osobiście wcale nie jest ono na rękę i w tym przypadku liczę na opieszałość ze strony Admina we wprowadzaniu tych zmian.
Uważam, z resztą tak jak Ty, że każde inne rozwiązanie będzie niesprawiedliwe w stosunku do jakiejś grupy graczy. I uwierz mi, że wcale nie chcę szukać rozwiązań pod siebie… co nie zmienia faktu, że takie uprzywilejowanie dla turków publicznych by mnie jakoś zasmuciło.
Powiem tak: jeśli zostanie ten "bug" naprawiony, spoko, świat mi się nie zawali, przejdę sobie do następnej grupy, powalczę kilka miesięcy, itd., nie zostanie nic zmienione będę robić tak jak do tej pory.
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
EdwinOdesseiron, no tak, ale po co to zmieniać ;> bo tutaj są poruszone 2 wątki, turnieje publiczne oraz turnieje tworzone przez administrację, gdzie gracze wykorzystują ciekawy bug i wcale im się nie dziwię, te grupy są źle dobrane a dla graczy 230+ nie ma grupy ;< A turnieje publiczne są w 100% legalne ( tak wiem powtarzam się)
Grupy są dobrane rzadko, żeby uczestnictwo w turku było "wydarzeniem", do którego się ludzie długo przygotowują A już w ogóle robienie turków 230+ byłoby rozdawnictwem MF-ów dla tych kilku graczy ...
Zresztą może to i dobrze, że daje się (przynajmniej w założeniu) szansę innym, a nie ciągle jednej osobie okupującej daną grupę?
Tak naprawdę nie w turniejach jest problem, tylko w braku update'ów, high lvl się nudzą, bla bla bla ... - 1000 razy to było mówione, to wszystko prawda ale szybko się nie zmieni ;/
EdwinOdesseiron, ale co na to poradzisz, że update jest raz na ... Turnieje wydarzeniem, chyba nie dla każdego, bo teraz wiele osób wykorzystuje bug o którym tutaj mowa, no, ale co mają robić skoro nie ma teraz wielu rywali, sam coś o tym wiem bo już na 85+ ciężko o walkę będąc hybrydą ;<
a wiec ze tak powiem kolezanki i kolezcy ;F
jak propozycja wam pasuje daje nowe mozliwosci wszyscy jednoglosnie tak tak tak ! jak wam juz cos nie pasuje bo nie posiedzisz o miech dluzej w danej grupie , nie wbijesz ranku o 10k wiecej i nie bedziesz pro bo do cyferek lgna koledzy to juz nie bo chcecie nas ograniczyc bla bla bla i jeszcze co ? to juz .... po co sie bawic w turnieje ? zlozcie propozycje zeby za mf ranku natrzepac i tyle ; ]
puacz i lament tylko czekac az nasz kochany admin to zmieni
niach niach ;**
btw ... turnieje chyba byly stworzone z mysla o tym zeby wylonic najlepszego ? najsilniejeszego ? ,czy cos takiego , gracza miesiaca a nie kogos kto siedzi rok na jednym lvl i non toper kombinuje jak kon pod gUrke ...
ale czyn rzeczywiscie ^^ to sie zazdrosc nazywa. maja szanse na dogonienie ludzi z top10.
mi sie ten "bug" o ile to mozna tak nazwac bardzo podoba i nie wiem co w tym widzisz niesprawiedliwego.
M3tzu napisał/a:
non toper kombinuje jak kon pod gUrke ...
kazdy gra jak chce.
M3tzu napisał/a:
po co sie bawic w turnieje ? zlozcie propozycje zeby za mf ranku natrzepac i tyle ; ]
nie kazdy potrafi wbic duzo ranku na 5 6 czy tam 7 lev .
ja akurat zauwazylem ze wkracza "cenzura" do mfo nie wiem co w tym
widzicie ze ktos sobie rank wbije na tym malym lev
life is brutal ^^ zazdrosni jestescie bo ktos moze wbic 40k ranku bez porazki na 7
widzicie ze ktos sobie rank wbije na tym malym lev
moze i zazdrosc,bo zauwaz,ze gracze +100lvl najczesciej dlugo wbijali xp,rank,i troche glupio wychodzi,jak taki 7-8lvl nie dosc,ze ma mase przeciwnikow na lvlu,to jeszcze sobie pyka turnieje,jeden za drugim,jeden za drugim...
Frezus, nie bądź hipokrytą ... Kto, no kto płakał jak high lvl przelewali ranq przez turki & pojedynki z 50 lvl niższymi graczami? Nie mówię, że Ty osobiście, bo nie pamiętam, ale low levelowcy w ogólności. Ale pamięć jest krótka ...
Zresztą dość tych wjazdów (niemal) personalnych ... Regulamin mówi, że nie wolno wykorzystywać bugów w grze na własną korzyść. Nikt za to bana nie dostanie, ale wypadałoby chociaż naprawić ...
Frezus, nie bądź hipokrytą ... Kto, no kto płakał jak high lvl przelewali ranq przez turki & pojedynki z 50 lvl niższymi graczami? Nie mówię, że Ty osobiście, bo nie pamiętam, ale low levelowcy w ogólności. Ale pamięć jest krótka ...
ja nie placze z powodu jakichs przelewaczy czy pojow z nizszymi lev.
Regulamin mówi, że nie wolno wykorzystywać bugów w grze na własną korzyść.
to nie jest bug ^^ expa wbija graczowi po turnieju po walce z byle jakim potworkiem
SaKe napisał/a:
gracze +100lvl najczesciej dlugo wbijali xp,rank,i troche glupio wychodzi,jak taki 7-8lvl nie dosc,ze ma mase przeciwnikow na lvlu,to jeszcze sobie pyka turnieje,jeden za drugim,jeden za drugim...
rozumiem,ale w temacie juz jest dosc argumentow,by pokazac,ze to jest nie fair wobec high lvli...
Frezus napisał/a:
to nie jest bug ^^ expa wbija graczowi po turnieju po walce z byle jakim potworkiem
raczej jest,bo xp mial byc zwracany po turnieju i powinien byc zwracany bez potrzeby walki...chociaz na high lvlach troche graczy bedzie mialo slabo...(np Crypton:P)