Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
Limit ceny na targu.
Autor Wiadomość
Misiopysio 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 30-05-2009, 00:33   

mnietuniema napisał/a:
O zdrowym rozsądku ja mam coś w prezentacji, więc może się na mnie powołujesz ;)

Może na ciebie, nie sprawdzałem przy tej rozmowie a czytałem to juz jakiś czas temu ;)
W każdym razie jak dla mnie to twoja argumentacja i sposób działania o jakim piszesz jest są najbardziej właściwe i mam nadzieję, że innym graczom też to sporo wyjasniło. Jak ktos ciągle narusza lub nagina regulamin pomimo ostrzeżeń to niech się nie dziwi, ze jest karany, wkurza mnie to jako gracza i gdybym był GM'em też bym robił tak jak piszesz.

pozdrawiam

Nightfall 
Użytkownik

Nick: Nightmare
Level: 1
Wysłany: 31-05-2009, 18:19   

Hmm... Chciał bym poruszyć kwestię cen, które były przed targowym upem, np. Gem wytrzymałości 1* był sprzedawany nawet za 900k! Czy z tymi graczami co się tak "upiekło" nie powinno się czegoś zrobić?

TiiiG
Użytkownik

Level: 28
Wysłany: 31-05-2009, 18:20   

Nightfall napisał/a:
Hmm... Chciał bym poruszyć kwestię cen, które były przed targowym upem, np. Gem wytrzymałości 1* był sprzedawany nawet za 900k! Czy z tymi graczami co się tak "upiekło" nie powinno się czegoś zrobić?

Nie tylko 900k, widzialem tez rozne ceny nawet do 2kk za gem wity * ale w logach nic nie maja , raczej juz GM nie moga ich zbanowac , bo to przed upkiem :)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 31-05-2009, 18:25   

Tak to jest jak się nie wie o czym pisze i wypisuje głupoty..

Proste pytanie: dlaczego wtedy te gemy były tak wartościowe?

Nightfall 
Użytkownik

Wysłany: 31-05-2009, 18:30   

Cytat:
Proste pytanie: dlaczego wtedy te gemy były tak wartościowe?

Nie były wartościowe. To był "legalny przelew"...

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 31-05-2009, 18:35   

Owszem były.

Nightfall 
Użytkownik

Wysłany: 31-05-2009, 18:40   

ADIHC1, nie będę się z tobą sprzeczał, ale wydaje mi się że ty uczestniczysz w tym "pałacowym" świecie mfo, a taki przeciętny gracz jak ja orientuje się po ile chodzą/chodziły te gemy i było to max 600k (900k to wtedy gdy przyjaciel przyjacielowi dawał legalnie złoto). Z mojej strony koniec spamu.

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 31-05-2009, 21:25   

Nightfall napisał/a:
Nie były wartościowe. To był "legalny przelew"...

"Legalny" przelew? Coś mi się zdaje, że w regulaminie stoi jak byk, że zabronione jest przekazywanie pieniedzy innym graczom celowe i/lub wielokrotne i tyle nie ma mowy o zadnych kwotach, limity są po to zeby utrudnic robienie lewizn i ułatwic ich karanie, ale zgodnie z tabelą kar która jest załącznikiem do regulaminu każdy przelew jest zabroniony, bez względu czy sie mieści w limicie czy nie.
A co do wartości gemów to pamiętam, że jeszcze ze 3,4 miesiące temu w 3 pierwszych miastach gema wytrzymałości czasem trudno było sprzedać nawet za 100k, a za 300k mozna było kupic gemy**

pozdrawiam

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 30-06-2009, 10:57   

dzien dobry prosze panstawa ;p
chcialbym sie dowiedziec, czy takie przedmioty jak czerwone, zielone czy niebieskie...wyzsze lvl nie moga ich licytowac, bo okaze sie jest to przekazywanie golda? a dla niektorych moze byc to juz niebezpieczne :-D
juz tlumacze ;] czerwone rekawice, buty, helm czy zbroja sa bardzo tanie na rynku tylko 20k wyjatkiem jest zbroja !! W urakaden czy eliar sa bardzo drogie niektore z nich sa kupowane za ponad 100k a w eterni mozna je kupic bardzo tanio... czy w lange gdzie przewaznie sa wystawiane, dlatego moje pytanie brzmi czy 50lvl nie moze tym zarabiac ? bo w oczach ktoregos gm to swietna okazja do zbanowanie calkiem przypadkiem porzadnego gracza ? ;]

podobna sprawa z nabitymi gemami jak ogien czy leczenie...w eternii chodza bardzo tanio, a w lange czy urek sprzedaja sie jak 'buleczki' :)

mnietuniema
Użytkownik

Wysłany: 30-06-2009, 14:13   

Z gemami ofensywnymi 1 nie ma problemu - mają wyznaczone ceny maksymalne i one obowiązują wszystkich. Z itemkami bywa różnie - zależy kto, od kogo i za ile kupuje - ale ja nikomu kary nie dam jeśli kupi coś za cenę mniejszą od wartości nominalnej danego przedmiotu.

Sasori 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Pawu
Level: 221
Wysłany: 30-06-2009, 14:25   

mnietuniema napisał/a:
Z gemami ofensywnymi 1 nie ma problemu - mają wyznaczone ceny maksymalne i one obowiązują wszystkich. Z itemkami bywa różnie - zależy kto, od kogo i za ile kupuje - ale ja nikomu kary nie dam jeśli kupi coś za cenę mniejszą od wartości nominalnej danego przedmiotu.

Z tobą to nigdy nic nie wiadomo :)

a odnośnie cen to jak to jest możliwe ze kupuje raz m plusa który ma cene minimalna 500k a ostatnio sprzedawałem tego samego i cena minimalna 50k :?:

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 30-06-2009, 17:03   

dalej czekam na normalna odpowiedz...bo pan Gm mnietuniema chyba nie przeczytal ze zrozumieniem jak widzę...

chodzi na przykład o zakup czerwonych rekawic za 50k ktore sa 20k .... przykladowo co juz wczesniej napisalem...;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 30-06-2009, 18:02   

azkero napisał/a:
W urakaden czy eliar sa bardzo drogie niektore z nich sa kupowane za ponad 100k a w eterni mozna je kupic bardzo tanio... czy w lange gdzie przewaznie sa wystawiane, dlatego moje pytanie brzmi czy 50lvl nie moze tym zarabiac ?

A dlaczego przykładowy 50Lv nie mógłby kupować w dwóch pierwszych miastach i sprzedawać w dalszych, skoro można na tym zarobić?
azkero napisał/a:
bo w oczach ktoregos gm to swietna okazja do zbanowanie calkiem przypadkiem porzadnego gracza ? ;]

Masz jakiś konkretny przykład?
azkero napisał/a:
chodzi na przykład o zakup czerwonych rekawic za 50k ktore sa 20k

Kto kupuje i gdzie?

Rozmawiamy o zwyczajnym kup tanio/sprzedaj z zyskiem, czy ja tu czegoś nie rozumiem?

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 30-06-2009, 19:43   

Adi po prostu on sie boi, ze dostanie bana-bo przewyzsza to cene sklepowa, ale nadal oplaca mu sie na tym zarabiac...

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 30-06-2009, 19:48   

Te przedmioty nie mają cen sklepowych.. bo nie można ich kupić w sklepie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi