ADI ale mi nie chodzi o to, że ranku pvp mam mało czy cos... Tylko chodzi o to, że ja na 172 lvl'u na s1 mam moze ze 2 osoby online które grają i obaj sie boją walczyc i expia na salamandrii... Więc co mam robic ? będę podziwiał piękno świata w MF nie ? Spasuj chłopie...
A więc w Twoim wypadku nowy ranking niczego nie zmienia. Nie wiem skąd Twoje narzekanie? Załóż, że nie przeczytałeś ostatnich Aktualności. Jeśli chcesz sobie ponarzekać na to o czym pisałem wcześniej (częstość aktualizacji), to wybrałeś sobie ku temu zły temat.
Mam nadzieję, że więcej razy nie będę musiał tego powtarzać.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
A więc w Twoim wypadku nowy ranking niczego nie zmienia.
Bo ranking PvP niczego, zupełnie niczego nie zmienia, jak już mówiłem :
2 identyczne rankingi, ale jeden od początku, bo ktoś na new serwa nie chciał
się zrzucić.
Mellord napisał/a:
SaKe teraz juz zniesli ranking pvp za zabijanie czaszek wiec mnietuniema juz pewnie zostanie z tymi punktami tak jak inni wysokolevelowi gracze
Podpisuję się pod tym. Teraz gracze high lvl (załóżmy taki 230, chociaż nawet 160
nie ma dużo przeciwników do walki!) mogą bić rank jedynie w walkach na mapie.
A przeciwników jest mało, a przeciwników chętnych tyle co kot napłakał.
I gdzie tu sprawiedliwość? Powinno się przywrócić dostawanie ranku PvP
za wygrane z czaszkami.
2 identyczne rankingi, ale jeden od początku, bo ktoś na new serwa nie chciał się zrzucić.
Nie są identyczne, a testy mogą zostać przeprowadzone równie dobrze na nowych graczach, który uznają, że nowy ranking bardziej im odpowiada.
Brak nowego świata nie ma nic wspólnego z brakiem serwera.
Shark napisał/a:
Podpisuję się pod tym. Teraz gracze high lvl (załóżmy taki 230, chociaż nawet 160
nie ma dużo przeciwników do walki!) mogą bić rank jedynie w walkach na mapie.
A przeciwników jest mało, a przeciwników chętnych tyle co kot napłakał.
I gdzie tu sprawiedliwość? Powinno się przywrócić dostawanie ranku PvP
za wygrane z czaszkami.
Wy na prawdę jesteście chyba niepoważni..
Aż się dyskutować odechciewa.. Powoli zaczynam żałować, że ranking wszedł w etap otwartych testów..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Ostatni raz: nie podoba się to nie sugeruj się drugim rankingiem.
No przepraszam bardzo, ale skoro ranking powstał
w wyniku zapotrzebowania na ranking, który ma wyłonić rzeczywiście najlepszych graczy w walkach PVP. Jak wszyscy wiedzą obecny ranking nie zawsze to pokazuje.
I skoro (teoretycznie) jestem dobrym graczem to chyba mogę nim
się sugerować?
I skoro (teoretycznie) jestem dobrym graczem to chyba mogę nim
się sugerować?
Nie, jeśli nie masz szans efektywnie go zdobywać (wysoki poziom).
A treść newsa komentowałem w innym wątku. Ale dobrze, że jest taka - nowi gracze i ci który dużo walczą mogą wybrać nowy ranking jako "ten główny" i testy będą miały sens.
No dobra, masz mnie
To się majtnąłem.Inaczej. Żeby gracze nie musieli się domyślać?
Skoro dla administracji to takie
oczywiste to powinna zamieścić to w wątku, a nie
mamić graczy, że każdy dobry gracz ma duże
szanse zająć wysokie miejsce w tym rankingu.
Taki Mind jest dobry...i co z tego? Nigdy tego nie
udowodni, ma już 200 level ...
Ostatnio zmieniony przez Shark 17-06-2009, 18:29, w całości zmieniany 1 raz
Podobno ranking miał powstać aby zwiększyć ilość walk,
no, widać, że znakomicie sprawdza się w tym celu ;>
A skąd wiesz, że nie zwiększa? Ledwo co został wprowadzony, mało kto traktuje go poważnie, a Ty już go skreślasz? ; >
Raz marudzicie, że nie macie szans pomóc w rozwoju gry i powstawaniu MFO3, a teraz, kiedy macie szanse przetestować nowy ranking to narzekacie? A zresztą, co ja się będę ścierał - ranking został wprowadzony i nie zostanie usunięty czy to się komuś podoba czy nie. A jeśli testy dadzą niezadowalające wyniki, to "sami" go sobie "przetestujemy", albo dopiero początek MFO3 będzie właściwym testem..
Shark napisał/a:
Żeby gracze nie musieli się domyślać?
Najlepiej, żeby oni nic o tym nie wiedzieli.. Wiedzieć mają o tym wysokopoziomowi gracze, którzy faktycznie mają powody do narzekania (ale to nie wina rankingu, a tego, że jest to nowy ranking, a oni przez swoje setki poziomów nie mieli szansy go zdobywać)..
A skąd wiesz, że nie zwiększa? Ledwo co został wprowadzony, mało kto traktuje go poważnie, a Ty już go skreślasz? ; >
Hmm, taka dedukcja, gdyż na low lvl i tak jest b. dużo walk,
więc 5 w tą czy w tamtą im różnicy nie robi - high lvl robi.
Ilość walk na low lvl zależy od ilości założonych kont, ponieważ
tam jest b. dużo newbie, które wychodzą przed miasto nieświadome
ataku. Na high lvl to jest już raczej niedopuszczalne, aby ktoś tam
był newbie ;>
ADIHC1 napisał/a:
Raz marudzicie, że nie macie szans pomóc w rozwoju gry i powstawaniu MFO3, a teraz, kiedy macie szanse przetestować nowy ranking to narzekacie?
Kto marudził, że nie może pomóc w powstawaniu MFo3?
Chyba jacyś pseudo-programiści (wolontariusze), którzy chcieli po prostu
zaistnieć na tle MFO
ADIHC1 napisał/a:
A jeśli testy dadzą niezadowalające wyniki, to "sami" go sobie "przetestujemy", albo dopiero początek MFO3 będzie właściwym testem..
Daj już spokój z tym MFo3, sam gdzieś napisałeś, że są przewidziane
jeszcze 2 duże aktualizacje. Od roku postęp w update w ogóle
się nie ruszył. I jeśli przez rok nie zrobiło się jeszcze 1% to
w takim tempie będzie to trwać ponad 200 lat (100% z 1 auktualizacji, 100% z drugiej,
1% to ponad rok).
ADIHC1 napisał/a:
czy to się komuś podoba czy nie został wprowadzony i nie zostanie usunięty.
A to niby dlaczego ? Niech wejdzie w MF3, które będzie właściwym testem ?
Hmm, taka dedukcja, gdyż na low lvl i tak jest b. dużo walk,
więc 5 w tą czy w tamtą im różnicy nie robi - high lvl robi.
Żaden ranking nie ma wpływu na ilość walk na wysokopoziomowych kontach.
Ranking miał zachęcić do PvsP tych graczy, dla których każda walka to duże ryzyko i potencjalne duże straty niewspółmierne z potencjalnymi zyskami.
Shark napisał/a:
Daj już spokój z tym MFo3, sam gdzieś napisałeś, że są przewidziane
jeszcze 2 duże aktualizacje.
Jedno na drugie nie ma wpływu (przynajmniej znaczącego wpływu).
Shark napisał/a:
Od roku postęp w update w ogóle
się nie ruszył. I jeśli przez rok nie zrobiło się jeszcze 1% to
w takim tempie będzie to trwać ponad 200 lat (100% z 1 auktualizacji, 100% z drugiej,
1% to ponad rok).
Tu też zaryzykuję stwierdzenie, że ma to niewiele wspólnego z MFO3. Częstotliwość aktualizacji to tradycja serii ; >
Shark napisał/a:
A to niby dlaczego ? Niech wejdzie w MF3, które będzie właściwym testem ?
Dlaczego, skoro już teraz można to przetestować? Za jakiś czas zobaczyć wyniki testów, wyciągnąć wnioski i ewentualnie zmienić ranking i przeprowadzić kolejne testy.