Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
Limit ceny na targu.
Autor Wiadomość
SaKe 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 30-06-2009, 19:51   

Ekhm chodzilo raczej o wartosc... Oj wiesz przeciez o co chodzi-jak sprzedajesz w sklepie to za polowe... WARTOSC

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

azkero
Użytkownik

Nick: azkero
Level: 53
Wysłany: 30-06-2009, 20:05   

ADIHC1 napisał/a:

A dlaczego przykładowy 50Lv nie mógłby kupować w dwóch pierwszych miastach i sprzedawać w dalszych, skoro można na tym zarobić?

Masz jakiś konkretny przykład?

Kto kupuje i gdzie?

Rozmawiamy o zwyczajnym kup tanio/sprzedaj z zyskiem, czy ja tu czegoś nie rozumiem?

Add.1.wiesz co od kiedy odpowiada się komus pytaniem na pytanie, czy od tego jest forum, żeby na zadane pytanie odpowiedzieć pytaniem?
w takim razie po co to forum reklamujecie skoro przez 10h nie można uzyskać jasnej odpowiedzi nawet od administatora Gry ?
nie ważne mnie to nie obchodzi, tylko ze jesli ja kupie na przykład od przypadkowej osoby która ma 5lvl czerwone rękawice, za około 30k, uznane zostanie to za przekęt...a raczej w mniemaniu niektórych GM - uzasadnienie będzie proste. Ewidentne przekazywanie Golda mniejszemu lvl poprzez kupowanie tego i tamtego...a wtedy co ich będzie interesowało, że ja kupowałem to dla zysku?? ani ja dowodu nie będę miał, że Golda nie przekazałem ani oni, że będę mówił prawdę więc tylko pytam i chcę mieć później pewnosc na to, że taki ban zostanie szybko sciągnięty o ile go nałożą a nałożyć nałożą go, bo zbyt dużo tutaj jest wscipskich graczy :) aby tylko było mniej rywali o lepszą pozycje...
Add.2.
wiele przykładów by się znalazło ale po co wyciągać brudy z pod stołu ;)
Add.3.
Ja zacznę jeżeli będzie można przekraczać cenę, własciwie te przedmioty nie mają ceny maksymalnej, ale głupio po prostu wygląda kupowanie przez 50lvl przedmiotu na 20lvl...no jak to, że ja tylko widzę w tym tylko jakis podtekst ;]
Add.4. ;)
Tak o zwyczajnym kupnie z zyskiem. W każdym bądź razie nie wiadomo jak to oceni GM...jak to mówią "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"

Sake
Nie tyle co się boję o bana, a raczej boję się o to, że GM sądzą, że to oni tworzą tą grę a nie gracze...gdyby nie było graczy to by nie byli potrzebni GM, więc do błędów rzadko się przyznają. Myslą, że jeden gracz w tą czy w tamta nie robi różnicy...

btw. jesli nie wygodny jest dla was ten poscik to proszę o kasację i odpisanie na pw, abym mógł sobie spokojnie grać :)

Pozdrawiam :)

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 30-06-2009, 20:22   

azkero, troche spokojniej.
GM nie tworza gry (mimo, ze maja jakis wplyw) tylko administratorzy.
Dalej: wiem, ze wlasnie kupno od o wiele nizszego lvla jakiegos itemka moze byc posadzone o przelew zlota. Dlatego moglbys sie spytac jakiegos gma na pw, jakie ceny konkretnie... Moglbys np napisac, ze to ci sie oplaca i ze chcesz na tym zarabiac. Jakos wystraczy troche kultury i ogarniecia ortografii i zasad gramatyki i jesli gm bedzie mial czas na pewno ci odpisze. A ty chyba dysponujesz i kultura i bykow jakos nie strzelasz, wiec sie zapytaj kogos.

pyry nie som strofe

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 30-06-2009, 20:30   

azkero napisał/a:
wiesz co od kiedy odpowiada się komus pytaniem na pytanie, czy od tego jest forum, żeby na zadane pytanie odpowiedzieć pytaniem?

Pytanie było retoryczne ; >
azkero napisał/a:
w takim razie po co to forum reklamujecie skoro przez 10h nie można uzyskać jasnej odpowiedzi nawet od administatora Gry ?

Nie jestem Administratorem Gry.
azkero napisał/a:
jesli ja kupie na przykład od przypadkowej osoby która ma 5lvl czerwone rękawice, za około 30k, uznane zostanie to za przekęt...a raczej w mniemaniu niektórych GM - uzasadnienie będzie proste. Ewidentne przekazywanie Golda mniejszemu lvl poprzez kupowanie tego i tamtego...a wtedy co ich będzie interesowało, że ja kupowałem to dla zysku??

Jeśli czujesz się zagrożony, to po prostu zgłoś tą aukcję do sprawdzenia przed jej zakończeniem.
azkero napisał/a:
głupio po prostu wygląda kupowanie przez 50lvl przedmiotu na 20lvl...

azkero napisał/a:
Tak o zwyczajnym kupnie z zyskiem. W każdym bądź razie nie wiadomo jak to oceni GM...jak to mówią "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"

Nie będzie wyglądać głupio, ani podejrzanie, jeśli w logach tego 50Lv będzie widać obrót tym towarem (tzn. kupił i sprzedał z zyskiem).
azkero napisał/a:
boję się o to, że GM sądzą, że to oni tworzą tą grę a nie gracze

Przecież wszyscy wiedzą, że GM to zwykłe Murzyniątka - "tworzenie gry" to za wiele powiedziane.
azkero napisał/a:
gdyby nie było graczy to by nie byli potrzebni GM, więc do błędów rzadko się przyznają.

Nie widzę tutaj związku.

Jeśli kara jest nałożona błędnie to jest anulowana - czy to się jakiemuś GM podoba czy nie.
azkero napisał/a:
Myslą, że jeden gracz w tą czy w tamta nie robi różnicy...

Gracze potrafią głośno krzyczeć - nie doceniasz tego lub przeceniasz możliwości GM.

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 30-06-2009, 21:43   

azkero napisał/a:
dalej czekam na normalna odpowiedz...bo pan Gm mnietuniema chyba nie przeczytal ze zrozumieniem jak widzę...
Myślę, że dość dobrze zrozumiałem :) Cywilną postacią nieco sobie handluję - także itemkami dla niższych poziomów. I jeśli kupuję coś na handel - to niezależnie od tego ile bym mógł za dany itemek uzyskać w innym mieście na targu (a więc - i ile zarobić) - to by uniknąć problemów z przelewaniem golda to nigdy (taką mam przynajmniej nadzieję...) nie kupuję tych przedmiotów za cenę wyższą od tej która przy każdym przedmiocie, w jego opisie następuje po słowie "Wartość". Powiem więcej - rzadko płacę więcej niż 50% - żeby w razie potrzeby to po prostu sprzedać w sklepie. Ponieważ mam eliksiry to nawet nimi nie handluję, żeby nie podgrzewać atmosfery wokół nich... Myślę, że jest to najbezpieczniejsza recepta na bezpieczny handel mi niepotrzebnymi przedmiotami.
Natomiast skupowanie tych przedmiotów na zasadzie czystej spekulacji - kupię drogo, ale będą musieli odkupić ode mnie jeszcze drożej - odradzam... szczerze odradzam... ;) Co jakiś czas pojawiają się na targach bańki spekulacyjne - gemy, eliksiry czy nawet skórki i żądła, a doprowadzenie targu do stanu w miarę normalnego zajmuje trochę czasu i wymaga DUŻO pracy, więc jeśli ktoś czytając ten temat wpadł na pomysł by teraz do przelewów używać dropów z bossów to mówię krótko - więzienie w mfo jest bardzo pojemne :twisted:

azkero
Użytkownik

Wysłany: 30-06-2009, 22:27   

adhic aż szkoda komentować jak masz zamiar rozkładać post na kilkadziesiąt częsci :)
możesz nawet nie odpisywać ;]
na swoim przykładzie mógłbym nawet powiedzieć, że Gm niechętnie przyznają się do błędów ;]

btw. junior admin to od tak sobie masz w profilu? nie ważne ;]
I uwierz mi, że gracze którzy najwięcej krzyczą mają większe pojęcie o tej grze niż zwykły "murzynek" jak adhic(moje zdanie)

sake ja się nie unoszę tylko piszę fakty, bo pytanie jest proste, a jak nawet "junior admin" potrafi mi odpowiedzieć tylko pytaniem "retorycznym" to jak tutaj czegos się dowiedzieć ?

and mnietuniema ;]
nie interesuje mnie zbytnio kto cos tam robi a już na pewno nie to co ty robisz ;]

a teraz powtórzę pytanie i podam kilka przykładów ;]
podkreslę tylko, że zadaje proste pytanie, czy jeżeli przedmiot jest wart 20k a można go sprzedać o wiele drożej kupując na targu za 50k dostane bana?
proste, a nadal jak widzę nikt mi nie odpowiedział ;)
szkoda marnować czasu

zielony pancerz wart 190k o ile dobrze pamiętam można kupić za 200-300k a sprzedać za 500-900k
dostanę bana jeżeli kupię to od 5lvl? - najłatwiej od nich zarobić bana, a można to kupić od jakiegokolwiek lvl ;)

chcę tylko podkerslić, że 5lvl może to mieć w swoim plecaku i wystawiać na aukcje w eternii a ja jako handlarz będę chciał to sprzedać 3 razy drożej... ;)
i jeszcze jedno ktos tutaj napisał, że bana nie dostanę jeżeli w logach będzie widniało sprzedanie owego przedmiotu, a co jeżeli będę czekał na kupca bardzo długo, albo będę czekał jeszcze dłużej aby sprzedać w to co zainwestowałem i zyskać jak najwięcej ?

najlepszy przykład to rózga... ;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 30-06-2009, 22:43   

azkero napisał/a:
adhic aż szkoda komentować jak masz zamiar rozkładać post na kilkadziesiąt częsci :)
możesz nawet nie odpisywać ;]

Na Twoje nieszczęście - odpiszę.
azkero napisał/a:
na swoim przykładzie mógłbym nawet powiedzieć, że Gm niechętnie przyznają się do błędów ;]

Widziałeś kogoś, kto chętnie przyznaje się do błędów? ; >
azkero napisał/a:
btw. junior admin to od tak sobie masz w profilu? nie ważne ;]

Dotyczy to wyłącznie forum.
azkero napisał/a:
I uwierz mi, że gracze którzy najwięcej krzyczą mają większe pojęcie o tej grze niż zwykły "murzynek" jak adhic(moje zdanie)

W jakim sensie? ; D
azkero napisał/a:
podkreslę tylko, że zadaje proste pytanie, czy jeżeli przedmiot jest wart 20k a można go sprzedać o wiele drożej kupując na targu za 50k dostane bana?

Jak widać nie jest to proste pytanie.

Jeśli jesteś handlarzem i handlujesz takimi rzeczami, to problemów na pewno mieć nie będziesz. Jednak jeśli kupisz przedmiot, którego nie sprzedasz lub sprzedasz komuś, komu jest to nie potrzebne, to podejrzenia są i może to się skończyć dla Ciebie niemiło.
azkero napisał/a:
zielony pancerz wart 190k o ile dobrze pamiętam można kupić za 200-300k a sprzedać za 500-900k
dostanę bana jeżeli kupię to od 5lvl? - najłatwiej od nich zarobić bana, a można to kupić od jakiegokolwiek lvl ;)

Coś Ty tak się tych 5Lv uczepił? ; >

Odpowiedź jest taka sama, jak w poprzednim przypadku.
Cytat:
i jeszcze jedno ktos tutaj napisał, że bana nie dostanę jeżeli w logach będzie widniało sprzedanie owego przedmiotu, a co jeżeli będę czekał na kupca bardzo długo, albo będę czekał jeszcze dłużej aby sprzedać w to co zainwestowałem i zyskać jak najwięcej ?

Jeśli jesteś handlarzem, to pewnie masz podobne aukcje w logach. Jeśli nie, to tak jak już pisałem - dla świętego spokoju zgłoś aukcję do aktywnych GM.
azkero napisał/a:
najlepszy przykład to rózga... ;)

Rózga to nie przykład, a anomalia. Tutaj wypada zachować szczególną ostrożność ; >

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 01-07-2009, 00:12   

azkero napisał/a:
and mnietuniema ;]
nie interesuje mnie zbytnio kto cos tam robi a już na pewno nie to co ty robisz ;]
Hmmmm.... ciekawe podejście - ja jestem od karania za przelewy złota na targu, ale ok, wielu się nie przejmuje tym co mówię i piszę (np. w prezentacji *) - do czasu... :twisted:

Jeśli chcesz konkretną odpowiedź to ci jej udzielę: jeśli 5lvl ma zieloną zbroję to bierze udział w przekazywaniu złota z konta na konto i będzie ukarany. Podobnie jak inne konta biorące udział w tym procederze.
Chyba wyraźnie napisałem że za przelewy "na dropy" będę karał?!

---------
* Mam w prezentacji np. coś takiego:
"Nie uznaję żartów na temat sms-ów/mf-ów, przekazywania rankingu i kont w grze, haseł do kont."
więc myślę, że niektóre wypowiadające się tu osoby powinny natychmiast zmienić swoją prezentację ;)
Oczywiście nie muszą, no chyba że jednak chcą na własnej skórze przekonać się co ja robię....

azkero
Użytkownik

Wysłany: 01-07-2009, 00:52   

mnietuniema napisał/a:
azkero napisał/a:
and mnietuniema ;]
Hmmmm.... ciekawe podejście - ja jestem od karania za przelewy złota na targu, ale ok, wielu się nie przejmuje tym co mówię i piszę (np. w prezentacji *) - do czasu... :twisted:

Jeśli chcesz konkretną odpowiedź to ci jej udzielę: jeśli 5lvl ma zieloną zbroję to bierze udział w przekazywaniu złota z konta na konto i będzie ukarany. Podobnie jak inne konta biorące udział w tym procederze.
Chyba wyraźnie napisałem że za przelewy "na dropy" będę karał?!

---------
* Mam w prezentacji np. coś takiego:
"Nie uznaję żartów na temat sms-ów/mf-ów, przekazywania rankingu i kont w grze, haseł do kont."
więc myślę, że niektóre wypowiadające się tu osoby powinny natychmiast zmienić swoją prezentację ;)
Oczywiście nie muszą, no chyba że jednak chcą na własnej skórze przekonać się co ja robię....

czyli rozumiem, że najlepiej zlikwidować targ...? skoro nawet nie można handlować, dla mnie jeden banik za przelewanie konta i mam grę z głowy, a tego chyba wszyscy nie chcemy ;]
chodź ty to chyba szukasz we wszystkim podtekstu do zbanowania i wdaje mi się, że każda wiadomosc twoja to groźba...przynajmniej tak się to odczuwa, bo co to ma znaczyć w ogóle? ;]
Cytat:
do czasu...
zdecydowanie kwalifikuje się do gróźb ;]

Co masz w prezentacji to mnie akurat mało interesuje, zostałes jednym z wielu graczy którzy mają czas i chcą błyszczeć w grze ;]
mnie to zbytnio nie interesuje GM to dla mnie jest jakby kłodą pod nogą ;)
tylko przeszkadza w dojsciu do celu...

Cytat:
Coś Ty tak się tych 5Lv uczepił? ; >
normalnie jakby pierwszy raz był poruszany temat przekazywanie golda, ale nie...nie
powiem Ci dlaczego, może kiedys wpadniesz na to ;P

Cytat:
W jakim sensie? ; D

to jest temat o limitach cen na targu a nie jakims spamie j/w o "murzynek"

Cytat:
Widziałeś kogoś, kto chętnie przyznaje się do błędów? ; >

w tej grze jeszcze nie spotkałem się niestety z żadnym murzynkiem który przyznał by się do błędu nawet jak druga strona ma argumenty i dowody, że popełnił błąd a z reszta...co mnie to ...

Podsumowując dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi jakże na temat i na poziomie. Każda moja aukcja będzie zgłaszana panom GM również te sprzedawane, nie wiadomo może ktos mi chciał przelać kasę, lepiej niech to sprawdza. Przezorny zawsze ubezpieczony jak to mawiają :) :)

i ostatnie pytanie, czy jeżeli gracz który dostał gem wytrzymałosci i hp plus na samym początku gry, sprzedaje go za max cene z lvl ponad 70 powinien dostać bana kupujący i sprzedający?

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 01-07-2009, 09:07   

Jesli cena jest odpowiednia, to czemu>? Jesli zawyzona, to jakies tam kary beda...

pyry nie som strofe

bartplomien 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: bartplomien
Level: 100
Świat: 3
Wysłany: 07-07-2009, 22:36   

Ja to nie rozumiem cen maksymalnych na eliksiry, ponieważ w pierwszych mistach jest cena maks 500 K a to bardzo tanio jak na eliksir ktos kto go kupi moze go sprzedac np. w ballis za 700K - 1 KK to jaki to ma sens ?
ja sam handluje tylko eliksirami i wiem ze one chodza drożej w miastach dalszych niz Scythe,

w Devos jak i w Nordi jest cena maks 600 K i to jest moim zdaniem glupota poniewaz to jest jak wyscig kto pierwszy zalicytuje to juz go wygrywa, Ktos zalicytuje za 575 K to juz nikt nie ma go mozliwosci przebic poniewaz przekroczy cene maksymalna moim zdaniem eliksiry powinny miec cene maks w kazdym miescie na 700 K ablo i wiecej

SaKe 
Użytkownik

Wysłany: 07-07-2009, 22:42   

Po to sa max ceny, zeby male lvle zbyt duzo kasy nie dostawaly...

pyry nie som strofe

bartplomien 
Użytkownik

Wysłany: 08-07-2009, 00:18   

no wiem ale czemu ma to sie dobijac na wiekszych lvl ?

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 08-07-2009, 00:24   

bartplomien napisał/a:
no wiem ale czemu ma to sie dobijac na wiekszych lvl ?

To się nazywa wybór mniejszego zła. Wysokopoziomowi gracze za promocjami niech polują w innych miastach.

bartplomien 
Użytkownik

Wysłany: 08-07-2009, 00:44   

ale zuwaz ze ja nie siedze calymi dniami na MF i nie czatuje na elki ktore tylko wyjda :/ a jak wejde wieczorkiem to juz 3/4 mam wykupione :/ i nawet przebic ich nie moge bo bede miec bana za przekrczaczanie cen maks i czy to jest sprawiedliwe ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi