Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:01
MFO na komórce??
Autor Wiadomość
HerFlik
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 11
Wysłany: 26-10-2008, 20:04   MFO na komórce??

Witam :-) czy próbował ktoś kiedyś grać w MFO na komórce przez GPRS? jeśli przeglądarka w telefonie obsługuje xHtml to może cos by z tego było o ile MFO napisane jest w Javie. Może ewentualnie trzeba było by grać przy pomocy innej niż wbudowanej przeglądarki (np. Mobile Opera czy jakoś tak :-) ) Gdyby takie coś działało to było by super :twisted: pewnie nie tylko ja bym się ucieszył. Jeśli ktoś ma darmowego neta na komórce to mógłby to sprawdzić bo mi nie opłaca się wykupywać pakietu na neta, bo gdyby to nie działało to kasa poszła by na marne, a jeśli ktoś ma np. abonament z wykupionym pakietem na GPRS to co by mu szkodziło :grin:
Pozdro

Kraien 
Użytkownik

Nick: Sud Water
Level: 666
Wysłany: 26-10-2008, 20:10   

Musiałbyś mieć nieźle szybkiego neta, żeby Ci się storna długo nie ładowała i najnowszy model jakiego fona. Możliwe ze działa tylko ile y Ci się ładowała strona :/ .

Ps.Hmm, czy czasem w tibie nie dało się przez fona grac ;P <lol> :-D ?

~Fret~ 
Użytkownik

Wysłany: 26-10-2008, 20:18   

Adi i cochi to sprawdzali.

Z tego co pamiętam :

Po każdym ruchu strona się odświeżała, i chodziło wolno. Więc raczej się to nie opłaca.

Volion 
Użytkownik

Level: 116
Wysłany: 26-10-2008, 20:52   

Witam

Ja czasami loguje się z komórki, jak nie mam dostępu do neta, ale tylko sprawdzić co się dzieje, odpisać na pw, wystawić eq na targ. Tylko w tych celach, chodz raz pare pół przeszedłem aby zaatakować gracza, ale nie polecam chodzenia po mapie bo naprawde trwa to dość długo.

pozdrawiam

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 26-10-2008, 21:17   

~Fret~ napisał/a:
Adi i cochi to sprawdzali.

Z tego co pamiętam :

Po każdym ruchu strona się odświeżała, i chodziło wolno. Więc raczej się to nie opłaca.

Do tego nie można licytować na targu (czyt. problemy z JS) - testowane na Operze Mini 4, może w wersji 4.1 coś się zmieniło. Nie wiem, nie sprawdzałem..

Każdy sam może sprawdzić jak gra sprawuje się pod OM:
http://www.operamini.com/demo/

HerFlik
Użytkownik

Level: 11
Wysłany: 26-10-2008, 21:47   

A aplikacje do komórek pisane na Javie obsługują połączenie z internetem?? może ktoś zdolny mógłby napisać MFO na komórkę i to byłby istny hit :-)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 26-10-2008, 22:41   

1. Nie ma komu napisać takiej aplikacji (a ktoś, kto potrafiłby coś takiego zrobić, na pewno nie robiłby tego za darmo).
2. Koszta transferu jakie każą sobie płacić operatorzy komórkowi za mobilny dostęp do internetu - póki co w naszym kraju tego typu mobilne aplikacje nie mają racji bytu.

MeLove 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 70
Świat: 3
Wysłany: 21-06-2009, 13:56   

MI na operze mini 4 nawet mapka nie działała :-|

Magth 
Użytkownik

Nick: Detroit
Level: 61
Wysłany: 21-06-2009, 14:01   

Ja mam opere mini na komie i da sie grac tylko niestety mapki nie widze ;/ U taty na komie [ma n95] da sie grac nawet mapke widac tyle ze to juz trzeba miec przegladarke pod symbiana ;P

Kupię : Zbroję Cienia, Hełm Cienia, Zbroję Wiatru.

[Ex-GM] Shell 
Tester

Level: 1
Wysłany: 21-06-2009, 14:28   

to może by tak dla fanów MF i zapaleńców pomyśleć, przedyskutować o "MF w komórce" chodzi mi o to by określić jakie telefony, oprogramowanie, system jest tu potrzebny by MFO działało jak najlepiej może. Można by wykreować ranking czy cuś, wszystkie drogi otwarte.

TesT StaTuje
Użytkownik

Level: 14
Wysłany: 09-07-2009, 13:06   

Ja wbijam na MF przez WiFi :D

Mam smartphone <<Toshiba g500 WM 6.1>>
I chodzi nawet na OperaMini 4.2 lecz ta opera nie ma flasha wiec nie widzi animacji.
Jest przeglądarka która to widzi: SkyFire-Lecz jest dość wolna i często sie zacina.
Prawdopodobnie jest jeszcze sama Mozilla Fonnec ale ja jej nie testowalem bo mi wejść nie chciała.

I radze wbijać na MF tylko przez darmowe hot spoty itp. bo wejście na mf przez przeglądarke bez darmowego WiFi może nas sporo wynieść ;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 09-07-2009, 16:44   

TesT StaTuje napisał/a:
I chodzi nawet na OperaMini 4.2 lecz ta opera nie ma flasha wiec nie widzi animacji.

W grze nie jest wykorzystywany Flash.

TetriZ 
Użytkownik

Nick: TetriZ
Level: 22
Wysłany: 09-07-2009, 18:36   

Da sie bez problemu logowac, ale tylko w tym celu zeby sprawdzic co na targu, ranking, itp. Poza tym dosc meczace granie w mfo na telefonie, jak na chwile obecna mysle ze pomysl denny.

l4mu5 
Użytkownik

Level: 15
Wysłany: 09-07-2009, 23:17   

ja tam na telefonie moge grać w mfo fajnie wszystko spoko mi chodzi mapka jest ruchy można wykożystać tylko jest 1 problem jak ktoś cie zaatakuje :) to trzeba troche poklikać po czym masz następny atak ;( podczas walki tak jak by zwalniało prędkość reagowania :)

TesT StaTuje
Użytkownik

Level: 14
Wysłany: 10-07-2009, 12:29   

Chodzi mi dokladniej cos w stylu shockwave by mozna bylo widziec animacje. Czyli mapke.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi