Gdy zdobywamy jakiś przedmiot (zbroje, buty itd.) z bossów lub ze skrzynek jest prawdopodobieństwo, że będą miec jakiś bonus/y, np.
Pokonałeś gracza XxxX w walce zdobywasz ileś tam expa, złota i kosę. Gdy zaglądasz do plecaka okazuje się, że wygrana przez ciebie kosa ma bonus +250 hp. Bonusy byłyby napisane innym kolorem niż zielony czy też czerwony. Myślę, że dzięki temu gra stałaby się troszkę ciekawsza, czekam na wasze opinie.
I tu znowu pojawia się problem... Bo niektórzy zaczną mówić, że to niesprawiedliwe i będą mieli racje bo to nie będzie sprawiedliwe... Bo w tej grze 250 hp daje dużą przewage...
Wiesz przyznam Ci, że twój pomysł ma tylko jedną wadę, ale za to znaczącą, ona widnieje tylko w tym temacie, a do gry i tak nie wejdzie, pomysł nie jest ani trochę błyskotliwy. Wydaje mi się, że Admini na pewno myśleli o takim bądź podobnym rozwiązaniu, a skoro go nie wprowadzili to pisanie takich postów jest bezsensu...
Hmm, ale wydaje mi się, że eq ma już bonusy?
Taka Kosa chyba ma bonus do speeda? Kościane Oblicze ma bonus do speeda.
Więc to są chyba te bonusy ;p Aha, lepszym pomysłem byłby lekki bonus,
kiedy uzbiera się np. cały Anielski set. Dostawalibyśmy wtedy 5-10% bonusu
do statystyki, którą najbardziej zwiększa ten set (obrony magiczna/speed).