Wysłany: 22-07-2009, 16:30 Blokada na atak niższego lvl - opcjonalnie.
yO Kociki,
propozycja tyczy się możliwości ustawienia w profilu blokady [bardziej, filtra w sumie] na atak niższych leveli.
Tak więc, kto chętny, włączyłby ją i niezależnie od przedziału ataku, [ 1vs1 atakuj ] widziałby tylko dla graczy o poziomach równych i wyższych. Nie chcesz- nie włączasz. Przejrzystość, nie chcę bić słabszych- to ich 'nie widzę'.
Pamiętajcie że za posty w stylu "Jacek nie ma czzasu", "Są potrzebniejsze rzeczy", "Za dużo roboty", pójdziecie do piekła.
Znam regul miśku, jak dla mnie ten topic nie idzie pod ten pkt. Bo to nie zakaz, możesz atakować niższe levele, po prostu włączasz w profilu filtr, dzięki któremu na mapie nie widzisz opcji ataku słabszych. Jak chcesz ich atakować, nie włączasz/ wyłączasz go i po sprawie.
Ew. zaznaczenie [ 1vs1atakuj ] innym kolorem dla słabszego lvl'a.
raczej nie ; > czytania ze zrozumieniem to Ty nie opanowałeś Cyber; )
a co do pomysłu... to jest beznadziejny ; > jeżeli ma na celu tylko i wyłącznie przejrzystość to szkoda czasu, są potrzebniejsze rzeczy a jeżeli chcesz, żeby po prostu zabezpieczyć się przed atakami na niższe lvle to mogłeś skorzystać z szukajki ; >
Phantom dał pomysł konkrteniejszy niż Twój ; >
@up.Jestem śpiący, nie bijcie : P Nockę robiłem dzisiaj przy cs'ie.
[Gospoda 120 G - Krzysztop][3siu - Landern]
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
a co do pomysłu... to jest beznadziejny ; > jeżeli ma na celu tylko i wyłącznie przejrzystość to szkoda czasu, są potrzebniejsze rzeczy
Jest beznajdziejny bo? Szkoda czasu? To nie Twój czas, więc nim nie rozporządzaj.
Każda najmniejsza zmiana która nie zaszkodzi, pomoże. Zrozumcie to ludzie.
Jakkolwiek dzięki za opinię.
Btw. Pomysł Phantoma też jest dobry, z tą różnicą że tam klikając nie wiesz (teoretycznie) że atakujesz słabszego, dopiero po kliknięciu pokazuje się potwierdzenie, na które też tracisz czas wyskakując pod miasto bez prota już byłbyś martwy. whatever...
Ostatnio zmieniony przez Hate 22-07-2009, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
nie mój, ale naprawdę są potrzebniejsze rzeczy
np. nowe bossy bo sporo osób narzeka na ich brak ; >
Napisz a kto je wprowadzi? Jackowi będzie napewno łatwiej wprowadzić przydatny filtr niż nowych bossów , poprostu 3siu, będziesz chciał atakować niższe lvl'e to wyłączysz sobie ten filtr i tyle. Pomysł podoba mi się jak najbardziej
Darksteel a powiedz mi czym to się różni od pomysłu Phantoma wyjdzie praktycznie na to samo...
Btw. Pomysł Phantoma też jest dobry, z tą różnicą że tam klikając nie wiesz (teoretycznie) że atakujesz słabszego, dopiero po kliknięciu pokazuje się potwierdzenie, na które też tracisz czas wyskakując pod miasto bez prota już byłbyś martwy. whatever...
Jest beznajdziejny bo? Szkoda czasu? To nie Twój czas, więc nim nie rozporządzaj.
Każda najmniejsza zmiana która nie zaszkodzi, pomoże. Zrozumcie to ludzie.
Jakkolwiek dzięki za opinię.
Całkowicie się zgadzam i jestem za, wielu osobom się to przyda!
Pomysł nie jest zły, ale też nie jest jakiś specjalnie potrzebny. Można by dać go do TODO, z tym że jesteś Hate bardzo naiwny jeśli wierzysz, że taka pierdółka zostanie kiedykolwiek wprowadzona, skoro na liści TODO jest mnóstwo o wiele lepszych propozycji, które od wieków są nierealizowane to ten pomysł też nie ma racji bytu.
A co jeszcze warto podkreślić. Obecna wersja MFO nie ma być już rozwijana od strony mechanicznej, a jak będzie wyglądał system ataku w MFO3 nikt nie wie, więc strzelanie pomysłów na ślepo jest niezbyt opłacalne
Jak dla mnie pomysł jest po prostu świetny. 100x lepszy od Phantomowego, czemu? W tym czasie kiedy klikamy na ten komunikat może nas ktoś ubić A tak, wystarczy że dajemy ten "Filtr Niższych Leveli", każdy niższy lv, zamiast mieć 1vs1 w oknie walki, ma napis [Ochrona] - i wszyscy są szczęśliwi
3siu napisał/a:
Kto niby? Ostatnio do gry zawitało tyle bossów... nudzisz się? Załóż nową postać i przechodź fabułę od nowa
3siu napisał/a:
a co do pomysłu... to jest beznadziejny ; > jeżeli ma na celu tylko i wyłącznie przejrzystość to szkoda czasu, są potrzebniejsze rzeczy a jeżeli chcesz, żeby po prostu zabezpieczyć się przed atakami na niższe lvle to mogłeś skorzystać z szukajki ; >
Gdyby ludzie tak myśleli jak Ty, to pewnie jeszcze byśmy po drzewach skakali powtarzając "Jest dobrze jak jest, po co wprowadzać ubrania, komputery, zaczynać tworzyć język, lepiej jest nam się porozumiewać za pomocą rysunków w jaskini"
Hate napisał/a:
3siu napisał/a:
Kto niby? Ostatnio do gry zawitało tyle bossów... nudzisz się? Załóż nową postać i przechodź fabułę od nowa
3siu miał tu z pewnością na myśli high levelów, dla nich nic od roku nie wyszło, a to dość długi czas. Jeżeli masz 84lvl to nie możesz tego zrozumieć (wyobraź sobie, że nie ma żadnych bossów i nikt prawie nie chce z tobą walczyć).
Wydaje mi się, że pomysł nie wejdzie w życie nie ważne jaki by to on nie był, powody napisałem powyżej. Z czego wynika...
Skailer napisał/a:
Hate napisał/a: