Profesja: Wojownik
Nick: szewa
Level: 40
Wysłany: 21-08-2009, 11:00 niesłuszna porażka
http://w1.my-fantasy.net/...p?r_id=30499127 o co chodzi przegrałem w turnieju ale nie wiem dlaczego? przeciwnik uzdrowił się kiedy został pokonany.Czy można to jeszcze odwrócić bo to była ważna walka?
Bo powinny byc liczby calkowite...
Tylko admin powinien tez dopracowac do "ulamka" te wzory i szczegoly, zeby nie bylo takich sytuacji. Kolejny blad, ktory moze byc tym "kamykiem" w lawinie... Tiaa
Zgadzam się z SaKe, małe pierdółki, a powodują lawinę, której się nie odkręci
Jednak jestem po stronie przegranego tej walki, skoro było tyle obrażeń ile miał HP powinien tą walkę wygrać, nie powinno być czegoś takiego jak ułamkowe obrażenia, jednak nie widzę sensu aby walka była powtórzona, ponieważ spowoduje to niepotrzebne zamieszanie, po prostu naprawcie błąd chłopaki, a wszystkim będzie żyło się lepiej
admin powinien zrobic tak ,ze 0hp pokazuje sie tylko przy przegranej ,a 1hp ,nawet ,jak przy 1025hp walna cie za 1024,9999999999999999999hp.
Ale admin nie pisze w asemblerze, tylko w JS i jakimś SQL-u, więc korzysta z gotowych rozwiązań. A to, że ten błąd pojawia się tak rzadko, sugeruje, że wynika on z zaokrąglenia liczby "wewnątrz" obliczeń - a nie na etapie wyświetlania wyniku użytkownikowi (co już jest o tyle zgrubne, że ogranicza się do liczb całkowitych).