Ludzie, wyluzujcie. Ktoś się wycwanił i już chcecie go udupić, bo już was to irytuje strasznie...
Zdjąć bonusy z kaktusów i ryb? Fail! Wystarczy edytować questa z królową szerszeni.
Zanim zrobili questa z tymi gemami wity/hp plus to można było kupić 500szt kaktusów spokojnie po 450-500k. A teraz to tyle chodzi 100szt. A właśnie dlatego, że teraz praktycznie każdy ma idealny start, żeby operować milionami (pod warunkiem, że ma znajomych). Kiedyś to kombinowało się, kupowało się gemy ognia po 3-4k i sprzedawało za 5k (też znajomym, ale już chyba to nie jest taki mocno sponsoring?) lub skóry z dzika po 100g, kupowało ich się załóżmy 100 sztuk i sprzedawało oczywiście 2x drożej.
Sponsoring nie był tak zauważalny, bo i nie każdemu chciało się nie wiadomo ile handlować by zarobić swoje pierwsze 100k. Ja na 2 lvl zarobiłem 300k, właśnie na takim handlu.
Handlowałem skórami z dzika i gemami i uzbierałem 60k, później znalazłem jakąś okazje i sprzedałem znajomemu. I w tym wypadku byłem niewyobrażalnie bogaty jak na mój lvl. A teraz każdy bez większego wysiłku może mieć ponad pół miliona.
Usunięcie bonusów z kaktusów i ryb będzie głupie. Pamiętacie, jak kiedyś na 5 lvl można było się leczyć miksami życia lvl2/3/4? Odkąd zrobiono limity, KK zrobiły się bardzo drogim towarem. I dlatego jeśli ktoś na nie zarobi to mu się należą te bonusy jak psu zupa. A statystyki są wtedy układane pod te mikstury, więc są też są dobre.
Jak usuniecie te swoje ukochane kaktusiki to będzie w pizdu waszych jeszcze bardziej ukochanych napstatów.
Jak usuniecie te swoje ukochane kaktusiki to będzie w pizdu waszych jeszcze bardziej ukochanych napstatów.
Dokladnie.
Ja juz zauwazylem, ze odkad KK sa na 10lvlu, to ponizej ludzie maja troche wiecej mp niz przed wymaganym lvlem na KK. Kiedys idealne 61mp na 5lvl, teraz czesto 72, na 6lvl kiedys 68 teraz 86, bo w koncu trzeba miec mane, a same miksy many nie starcza.
Trzeba kombinowac wlasnie z tymi gemami, chcecie usunac sponsoring-zabierzcie gemy z bossow na tak niskim lvlu. (A kiedys byl hp+ za rapsa...)
No tak, bo kiedyś kaktusy nie miały limitu. Więc każdy robił super elo hiper mega ekstra ordżinalne staty (59 mp + mp plus, 460-500 hp i reszta w speed). A teraz to pamiętam jak Fear wpadł na 619 hp i 72 mp, 3 w speed. Później ktoś inny wpadł na 714 hp i 72 mp. A ostatnio 837 hp i 68mp. Teraz do 8 lvl ogromne znaczenie ma mana/hp, później wchodzi kostur i tasak, więc ludzie zazwyczaj na tych lvl nie walczą, czekają na 10 lvl i robią resa pod kaktusy.
Ale zmniejszy. Nigdy nie da sie usunac procentu w 100%...
Rzeczywiście sytuacja nieciekawa, ale możnaby zrobić taką sztuczkę - ustanowić dużą karę finansową (stałą, nie procent złota) za przelew. Wtedy taki low lvl-owy oszust wpadnie na minus i będzie musiał expić, żeby w ogóle mieć złoto. Dla rankera te wbite "karnie" 10 lvl to najczęściej powód do skasowania konta. Jak myślicie?
Zdjąć bonusy z kaktusów i ryb? Fail! Wystarczy edytować questa z królową szerszeni.
Z
To jest moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, nagroda za tak słabego bossa jest o wiele za dobra i ułatwia przelewy, z którymi walczą GM'i z adminami. Pomysł jak najbardziej do wprowadzenia.
Rzeczywiście sytuacja nieciekawa, ale możnaby zrobić taką sztuczkę - ustanowić dużą karę finansową (stałą, nie procent złota) za przelew. Wtedy taki low lvl-owy oszust wpadnie na minus i będzie musiał expić, żeby w ogóle mieć złoto. Dla rankera te wbite "karnie" 10 lvl to najczęściej powód do skasowania konta. Jak myślicie?
Troche za ostro.
Najlepiej to sprecyzowac regulamin.
brak możliwości wystawiania na targ gemów wspomagających w pierwszych 3 miastach.
To powinno utrudnić sponsoring
i jeszcze mozna by dołożyć ograniczenie: 3 transakcje z 1 graczem w ciągu 30 dni
to już troche za dużo...
na 100 lv zdarza się że są kupcy na miksy lv5 więc to odpada... (np ja )
co to postów wyżej...
Edwin, masz rację, możnaby wprowadzić tą zasadę a rybki możnaby było wystawiać od eliar wzwyż, a KK od Urkaden wzwyż.
co wy na to?
to już troche za dużo...
na 100 lv zdarza się że są kupcy na miksy lv5 więc to odpada... (np ja )
Chodzi mi tylko o pierwsze 3-5 miast w reszcie miast nie bylo by ograniczeń, a w tych pierwszych pięciu miastach jest dużo graczy wiec nie powinno być problemem
BarylkaSnK napisał/a:
możnaby wprowadzić tą zasadę a rybki możnaby było wystawiać od eliar wzwyż, a KK od Urkaden wzwyż.
To niejest rozwiązanie rankerzy zrobią na początek antymaga pokonają na 7 sowy i już na 9 lvlu mają dostęp do kaktusów.
brak możliwości wystawiania na targ gemów wspomagających w pierwszych 3 miastach.
I co kurna jeszcze? Będziesz ograniczać targ, bo Cię boli, że ktoś ma lepiej? ...
Mellord napisał/a:
Shark napisał/a:
Kiedyś to kombinowało się, kupowało się gemy ognia po 3-4k i sprzedawało za 5k (też znajomym, ale już chyba to nie jest taki mocno sponsoring?)
sponsoring to sponsoring, kiedys bylo trudniej, ale teraz jest wiecej h lvli co nie mają robić co z kasą
Odwrotnie. Teraz jest więcej low lvl, które na starcie mają ponad pół miliona.
Kiedyś 100k zarabiało się przez 2-3 tygodnie i mało kto miał kaktusy.
Teraz kaktusy może mieć każdy. Ciebie zwyczajnie boli, że te kaktusy coś
dają, pamiętam Twoje tematy, żeby usunąć bonusy z kaktusów albo dać
jakieś nowe kaktusy, które nie leczą itp itd...
Nie rozumiesz, że gdyby usunęło się te 2 gemy z questa z Królową,
to mało komu by się chciało zbierać nie wiadomo ile 100k?
Cytat:
Już to przerabialiśmy, że dziś nie kupisz kaktusów nie mając sponsora, wiec bonusy się nie należą.
Należą się, bo do cholery jasne, ma sponsora! To jest gra MMO, a nie Single.
Ma sponsora - ma lepiej, i, jak to mówił wcześniej Sake, takie jest prawo dżungli.
Wszystko chcesz ograniczyć...Kaktusów też nie można kupić w sklepie,
więc mało kto je ma, bo rzadko wypadają na polanie kaktusów.
Skoro ktoś ma kaktusy to ma lepiej i tyle, może jeszcze wyrównasz wszystkie
bonusy ze eq, bo liczą się staty, a nie eq?
BarylkaSnK napisał/a:
Edwin, masz rację, możnaby wprowadzić tą zasadę a rybki możnaby było wystawiać od eliar wzwyż, a KK od Urkaden wzwyż.
co wy na to?
No i na co wtedy one? Na 10 lvl można się dostać do Urkaden, na 25 do Eliar.
Więc tak czy siak kaktusy/ryby będą wykorzystywane.
Btw, zastanowiliście się jak by to wyglądało? Jak zrobić w kodzie gry,
że akurat tych przedmiotów nie można wystawić do któregoś tam miasta?
@edit
Prawda jest taka, że Ci co nie mają komu opchnąć tych gemów wity/hp są najbardziej za usunięciem bonusów z kaktusów. Jedyna argumentacja to "bo wtedy każdy będzie miał równe szanse!!!".
Ręce do dupy przyrosły i tyle. Można na kaktusy zarobić bez sponsoringu,
tylko trzeba się napracować.
I co kurna jeszcze? Będziesz ograniczać targ, bo Cię boli, że ktoś ma lepiej? ...
Nie boli mnie to tylko, chcę by każdy gracz miał takie same szanse i mogł być dobry bez sponsora i przelewów.
Shark napisał/a:
Nie rozumiesz, że gdyby usunęło się te 2 gemy z questa z Królową,
to mało komu by się chciało zbierać nie wiadomo ile 100k?
To nie rozwiąże problemu bedziesz skupywał gemy ofensywne za 40k gdy max cena to 70k tylko dni i zarobisz pieswsze 200k i pozniej tylko sprzedawanie i skupywanie gemów wspomagających.
Shark napisał/a:
Należą się, bo do cholery jasne, ma sponsora! To jest gra MMO, a nie Single.
Pamiętaj że większość osób gra jeszcze w tą gre bo są w miare wyrównane szasne a nie tak jak w Tibii, z takim postępem sponsoringów grywalność jeszcze spadnie
Shark napisał/a:
Skoro ktoś ma kaktusy to ma lepiej i tyle, może jeszcze wyrównasz wszystkie
bonusy ze eq, bo liczą się staty, a nie eq?
Nie eq to Twój wybór sam decydujesz jaka broń będzie dla Ciebie lepsza
Shark napisał/a:
Ciebie zwyczajnie boli, że te kaktusy coś
dają, pamiętam Twoje tematy, żeby usunąć bonusy z kaktusów albo dać
jakieś nowe kaktusy, które nie leczą itp itd...
Bo ja już wcześniej widziałem problem jawnego legalnego przekazu złota żeby móc skupywać KK