Może koło Stycznia 2010 roku Admin Jacek włączyłby nową treść Sms.
Polegało to by na tym, że Sms kosztowałby np. 2.44 (z vat) a zysk przekazano by na fundację WOŚP lub Sprzedaż Mf odbywała by się normalnie tylko, że np. przez 3 dni zysk przekazano by fundacji wymienionej powyżej. Dla najbardziej (pomagających) WOŚP np. przez dwa tygodnie były by medale za 1,2,3 miejsce . Dzięki temu pomoglibyśmy fundacji a stronę My-fantasy można by zareklamować.
Co wy na to?
Dla mnie tez. Inna propozycje jeszcze mam.
Na s3 utworzone byloby konto pod nazwa Pomoc dla WOSP lub cos w tym stylu.
Ewentualnie kilka takich kont-bankow. Np w pazdzierniku zbierane byloby zloto na s3.
W grudniu i styczniu sprzedawane po tej samej cenie-np 1mln=1zl. Pieniazki trafialyby na konto WOSPU. Co wy na to?
Jeśli chodzi o esy, to taka promocja ma większe szanse. A zwłaszcza, gdyby wiązały się z tym jakieś symboliczne bonusy dla pomagających (ot, choćby czerwone serduszka WOŚP pod avatarem). Tylko tu z kolei mamy ten problem, że 2/3 opłaty za SMS (najpopularniejszy sposób doładowań) zżera podatek i prowizja. Operatorzy czasem się zrzekają prowizji, ale ta akcja jest chyba za mała, aby to wynegocjować.
Tak czy siak powodzenia, ja jednak wrzucę jak zwykle kasę do puszki.
A zwłaszcza, gdyby wiązały się z tym jakieś symboliczne bonusy dla pomagających (ot, choćby czerwone serduszka WOŚP pod avatarem).
Dobry pomysl
EdwinOdesseiron napisał/a:
Tylko tu z kolei mamy ten problem, że 2/3 opłaty za SMS (najpopularniejszy sposób doładowań) zżera podatek i prowizja. Operatorzy czasem się zrzekają prowizji, ale ta akcja jest chyba za mała, aby to wynegocjować.
Dokladnie-dlatego zaproponowalem allegro.
EdwinOdesseiron napisał/a:
Tak czy siak powodzenia, ja jednak wrzucę jak zwykle kasę do puszki.
Jak wiekszosc
gdzies w inne zakladka typu "WOŚP" w ktorej mozna by bylo wysylac mfo gold i powiedzmy, ze za kazdy 1 milion oddaje sie 50 groszy na tą akcje (oczywiscie cyferki mozna pozmieniac).
pozostaje tylko kwestja sponsora:P
A ja mam inny pomysł:
zamiast wydawać pieniądze należące do jacka, weźcie puszke i zróbcie coś sami.
Naprawde bardzo nie lubie jak ktoś pod pretekstem 'dobrej woli' stara sie rozdawać coś co nie jest jego.
Chcecie pomóc? Sprzedajcie kompa a pieniądze przkażcie na cele charytatywne...
Nie zaskocze Was zatem tym, iż jestem stanowczo na NIE.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
A co jesli juz niektorzy tak robia? Tyle, ze zawsze mozna wiecej...
No to sprzedaj kompa..
pewnie że można! ale można zrobić coś samemu bo sugerowanie adminowi żeby 'zrobił coś dobrego' w dodatku jego kosztem (bo straci przez to plny) jest nie na miejscu.. naprawde.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Polegało to by na tym, że Sms kosztowałby np. 2.44 (z vat) a zysk przekazano by na fundację WOŚP lub Sprzedaż Mf odbywała by się normalnie tylko, że np. przez 3 dni zysk przekazano by fundacji wymienionej powyżej.
A może tak Twoje kieszonkowe również przekazać na powyższy cel. Albo inaczej: powiedz swoim rodzicom by dochody przez te 3 dni przekazali na orkiestrę. Jestem ciekaw co powiedzą. Z tego co mi wiadomo to wpływy na ten szczytny cel są dobrowolne i nie powinno się nikogo do tego zmuszać w żaden sposób.
Uważam, że prywatne sprawy finansowe nie powinny w ogóle być poruszane w tym miejscu. TO jest każdego indywidualna sprawa.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Uważam, że prywatne sprawy finansowe nie powinny w ogóle być poruszane w tym miejscu. TO jest każdego indywidualna sprawa.
w 100% się zgadzam, jesli czujemy potrzebę przecież możemy przekazać swoje oszczedności na WOŚP, lecz nie macie prawa decydować czy Admin bedzie wspierał WOŚP czy nie.
Polegało to by na tym, że Sms kosztowałby np. 2.44 (z vat) a zysk przekazano by na fundację WOŚP lub Sprzedaż Mf odbywała by się normalnie tylko, że np. przez 3 dni zysk przekazano by fundacji wymienionej powyżej.
A może tak Twoje kieszonkowe również przekazać na powyższy cel. Albo inaczej: powiedz swoim rodzicom by dochody przez te 3 dni przekazali na orkiestrę. Jestem ciekaw co powiedzą. Z tego co mi wiadomo to wpływy na ten szczytny cel są dobrowolne i nie powinno się nikogo do tego zmuszać w żaden sposób.
Podpisuję się pod tym. Zawsze możecie kasę przeznaczoną na MF'y wrzucić do puszki - na jedno wyjdzie.