Już po raz drugi piszę o limitach cen. Tym razem chodzi o coś nieco innego...
Limit ceny to 3.500/szt. Jeżeli jakiś low lv wygra aukcję np. 200 Mikstur Życia lv4 za 280k (tak było w tym przypadku, kupujący - GanGsta), to może je sprzedać za 700k jakiemuś koledze... Taki limit ceny obowiązuje w Langeburgu podczas, gdy w Scythe średnia cena jednej mikstury to... 1.500/szt.! Coś tu jest chyba nie tak...
Ostatnio zmieniony przez ambity 31-08-2009, 01:39, w całości zmieniany 1 raz
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 30-08-2009, 13:47
Mellord napisał/a:
Ten przedmiot jest dopiero dostepny w oasis, wiec ceny wraz z odleglością do miasta rosną
Uważasz, że 3.500/szt. to odpowiedni limit? Ktoś może jakiemuś low lv sprzedać te Mikstury w Langeburgu za 200k, a następnie on sprzeda je swojemu koledze za 700k tak jak jest to pokazane na screenach. Ceny nie mogą rosnąć w coraz to niższych miastach. Wręcz przeciwnie - tam powinny byc coraz niższe.
Ten przedmiot jest dopiero dostepny w oasis, wiec ceny wraz z odleglością do miasta rosną
To nie jest argument. Ceny są celowo bardzo niskie (nawet pół wartości sklepowej) tam, gdzie się tego nie używa. A low lvl z Lange na pewno tego nie użyje.
Uważasz, że 3.500/szt. to odpowiedni limit? Ktoś może jakiemuś low lv sprzedać te Mikstury w Langeburgu za 200k, a następnie on sprzeda je swojemu koledze za 700k tak jak jest to pokazane na screenach. Ceny nie mogą rosnąć w coraz to niższych miastach. Wręcz przeciwnie - tam powinny byc coraz niższe.
nie pisałem że ten limit jest odpowiedni tylko dlaczego jest taki, macie racje w lange limit powinien wynosic tyle co cena sklepowa czyli 1k za sztuke
A ja bym znalazł na tego dETRS haka bo:
- miks życia lv4 może używać od 60lvlu więc mu nie jest potrzebny.
To by mi wystarczyło by go ukarać.
A po drugie to skąd Gangsta miał te mikstury??!!
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Dopóki ktoś nie przekroczy limitu, nie można go zbanować
Mozna - to tylko kwestia co mu się wpisze w komentarzu.
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
Jest na początku tematu..Niejaki "Eixer" skasował się i wystawił masę przedmiotów za 1g z czego w sumie i ja skorzystałem kupując mithilową laskę za 1,5kk : ]
Dopóki ktoś nie przekroczy limitu, nie można go zbanować
Mozna - to tylko kwestia co mu się wpisze w komentarzu.
Skoro limit ceny jest 700k, a ktoś go nie przekroczył to jak? Może i bana można dać ale nie ma podstaw do tego. Ktoś znalazł legalny sposób na zarobek(nie przekracza limitu)
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
A ja bym znalazł na tego dETRS haka bo:
- miks życia lv4 może używać od 60lvlu więc mu nie jest potrzebny.
To by mi wystarczyło by go ukarać.
A może myśli przyszłościowo i kupił żeby później nie zapomnieć?
Może zamierza wysłać 10 smsów i w jeden dzień wbić 20 poziomów?
A może kolekcjonuje?
Zresztą - jest limit, więc wszystko odbyło się regulaminowo, także nie wiem dlaczego miałoby się kogoś za to karać - jeżeli jest to takie niesprawiedliwe to może niech admin zmieni ten limit? Bo jeżeli GMowie mają banować za coś co jest teoretycznie legalne to można się złapać za głowę.
I wydaje mi się, że nie powinno wnikać się do tego czy komuś dany przedmiot jest potrzebny czy też nie - skóry z dzika się nie przydają a ludzie je kupują i wszystko jest cacy.