Teraz każdy będzie walił cenę = limit / 1,05 + 1 (np. przy eliksirach) i będzie nie do przebicia?
Ten temat był już poruszany np. ban elfena..taki rygor panuje tylko w pierwszych trzech miastach, dalej możesz przebić max cenę i napisać do GM'a że potrzebujesz przedmiotu ; ]
Gracz "Mokre Gacie" nie pokonał jeszcze sów i nie ma jak tego kupić w sklepie więc nie widzę w tej aukcji nic złego..
"max(ileśtam)" może nie wie gdzie znaleźć hełm (to samo up) a może nie chce wbijać expa a w sklepie ten przedmiot również nie jest dostępny..również żadnego przekrętu doszukać się nie mogę ; ]
Trzecia aukcja..nie da się ukryć, że ma na celu zasilenie konta gangsty
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 31-08-2009, 00:16
cybershot napisał/a:
dalej możesz przebić max cenę i napisać do GM'a że potrzebujesz przedmiotu ; ]
Chodzi mi o to, że nie można przebijać aukcji, gdy ktoś walnie limit. Może akurat zły screen dałem. Jeżeli będzie aukcja Eliksiru w Eliar/ Devos itp. to nie możesz nikogo przebić. ;/
Wysłany: 31-08-2009, 00:26
Tomi napisał/a:
cybershot napisał/a:
Obrazek
Gracz "Mokre Gacie" nie pokonał jeszcze sów i nie ma jak tego kupić w sklepie więc nie widzę w tej aukcji nic złego..
On może kupić, to Ty nie możesz
Cytat:
Może akurat zły screen dałem.
Chodzi mi raczej o:
1. Nie można przebijać aukcji Eliksirów itp., gdy zostanie osiągnięty limit,
2. Nie można licytować przedmiotów za <50% ich wartości, jeżeli możemy je kupić w sklepie,
3. Nie można licytować przedmiotów, które możemy kupić w sklepie, ale na których możemy zarobić (np. Kościany Hełm za 100k).
ad1. Taka decyzja została podjęta. Lepsze to niż ciągłe przelicytowywanie limitu i liczenie że się nie wyda. A skoro wszystko schodzi na pniu to może w dalszych miastach należy skorygować nieco te limity dla eliksirów.
ad2 i 3 To być może będzie jeszcze zmienione - nie całkowita blokada a nadanie indywidualnego limitu = cena sklepowa*0.5 itp
Wysłany: 31-08-2009, 00:35
Tomi napisał/a:
ad1. Taka decyzja została podjęta. Lepsze to niż ciągłe przelicytowywanie limitu i liczenie że się nie wyda. A skoro wszystko schodzi na pniu to może w dalszych miastach należy skorygować nieco te limity dla eliksirów.
ad2 i 3 To być może będzie jeszcze zmienione - nie całkowita blokada a nadanie indywidualnego limitu = cena sklepowa*0.5 itp
Ok, dziękuję za odpowiedź i mam nadzieję, że te zmiany zostaną szybko wprowadzone...
Tomi ,a ja mam pytanie co do gemów. Dlaczego nowe opcje w targu dotyczą gemów z powyżej * ? Jaki jest sens sprzedawać teraz gemy skoro np. chcę kupić ogień 1 *** ,a będzie ,że nie moge kupić..
Powinno to dotyczyć tylko gemów z * i powinno to także dotyczyć tylko lvl'a ,że np. do 11 lvl'a na targu można kupić gemy z **
Trochę nie pomyśleliście o low lvl'ach nie każdy chce walić z ognia do 50 lvl
Jedyny plus tego śmiesznego pomysłu to chyba to ,że nie będzie wiatrowców z "pro elo osjem ka ranqu na śudmych lewelah"
@dałn
o tym już w ogóle nie pomyślałem ,a admin tym bardziej
Ostatnio zmieniony przez Darksteel 31-08-2009, 00:47, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 31-08-2009, 00:44
Darksteel napisał/a:
Powinno to dotyczyć tylko gemów z *
Całkowicie się zgadzam.
Mogę podać nawet lepszy przykład. Mając 65lv docieramy do Oasis i nie możemy już kupić Ognia 3 *****/ Leczenia 3 *****, który może nam być potrzebny... - lub docierając do Ozaroth na 135lv nie mamy szans kupić gemu 6 na maxa! Musimy nabijać gem przez jakieś 3 miesiące...
Tomi ,a ja mam pytanie co do gemów. Dlaczego nowe opcje w targu dotyczą gemów z powyżej * ? Jaki jest sens sprzedawać teraz gemy skoro np. chcę kupić ogień 1 *** ,a będzie ,że nie moge kupić..
Obrazek
Powinno to dotyczyć tylko gemów z * i powinno to także dotyczyć tylko lvl'a ,że np. do 11 lvl'a na targu można kupić gemy z **
Trochę nie pomyśleliście o low lvl'ach nie każdy chce walić z ognia do 50 lvl
rzeczywiście jeśli chodzi o gemy to nie zostało to wzięte pod uwagę. zastanowimy się i coś w tym temacie będzie zmieniane (jutro pewnie).
Dokładnie..Tomi zrób jakąś różnicę pomiędzy gemami * a ** i wyżej.
Wysłany: 31-08-2009, 01:20
Darksteel napisał/a:
Jedyny plus tego śmiesznego pomysłu to chyba to ,że nie będzie wiatrowców z "pro elo osjem ka ranqu na śudmych lewelah"
Wiatru 1 nie ma ani w Eterni, ani w Langeburgu, więc wiatrowców nie wyeliminujesz.
Chciałbym jeszcze dodać, że oprócz Ognia 3, Leczenia 3 i gemów 6 problem jest również z Leczeniem 1, Ogniem 1 (Eternia) oraz Lodem 1 (Langeburg).
Jak już nastąpiły takie zmiany na targu to proponuję dodać opcję do szukajki - "wyszukuj tylko dostępne aukcje" lub coś w tym sensie, bo teraz przeszukiwanie targu w celu wyłapania okazji będzie dużo trudniejsze.
Wiatru 1 nie ma ani w Eterni, ani w Langeburgu, więc wiatrowców nie wyeliminujesz.
Chciałbym jeszcze dodać, że oprócz Ognia 3, Leczenia 3 i gemów 6 problem jest również z Leczeniem 1, Ogniem 1 (Eternia) oraz Lodem 1 (Langeburg).
Jak już nastąpiły takie zmiany na targu to proponuję dodać opcję do szukajki - "wyszukuj tylko dostępne aukcje" lub coś w tym sensie, bo teraz przeszukiwanie targu w celu wyłapania okazji będzie dużo trudniejsze.
Limit ceny to 3.500/szt. Jeżeli jakiś low lv wygra aukcję np. 200 Mikstur Życia lv4 za 280k (tak było w tym przypadku, kupujący - GanGsta), to może je sprzedać za 700k jakiemuś koledze... Taki limit ceny obowiązuje w Langeburgu podczas, gdy w Scythe średnia cena jednej mikstury to... 1.500/szt.! Coś tu jest chyba nie tak...
Limity zostaną skorygowane i problem zniknie.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem