jak jakiś ranker chce zarobić na niskim levelu na kawałki to co ma sprzedawać skóry dzika , żądła to by zbierał na 20 kaktusów miesiąc..
tak bedzie mial kazdy wiec cena KK spadnie lub wiele osób przestanie ich używać.
SaKe napisał/a:
I moze dlatego, powinny byc jakies dodatki lvlowe? Np w eterni moga licytowac gracze do 10lvla, w lange do 15, w urka do 20... Przykladowe liczby/lvle... W kazdym badz mozna tez zrobic tak, ze +150lvl nie moga licytowac niczego procz elkow i gemow ( i oczywiscie eq, ktorego nie ma w sklepie) na starym kontynencie....
Co do tego byłbym jak najbardziej za ;> wtedy rankerzy, bedą mogli zarabiac jedynie uczciwie na KK i ryby, i jesli komuś bedzie sie chciało tyle handlować by na nie zarobić to sądze że należa mu sie w 100%.
I zamiast wprowadzać blokade na eq ktore jest juz mozliwe do zakupu w mieście, na miejscu Admina bardziej przemyślał bym propozycje Cervantez'a
Jeżeli to będzie na W2 to gwarantuję Ci Szanowny kolego, że wciągu 48h wszystkie aukcję będą unieważnione a powód? Jakiś się znajdzie.
Powodzenia w dalszej grze.
No właśnie i dlatego jest co raz mniejsza ilosc graczy w MF, bo jakis GM nowy zapragnie być nielubiany - wy GM'owie stawiacie sobie za cel jakąś chorą rywalizację, niektórzy są normalni, właśnie Ci co są długo GM'ami, a 'nowicjusze' tylko szaleją, jestem ciekaw kiedy tylko pan Jacek zauważy spadek gracz i wyjaśni co poniektórym GM, jak sie zarabia na grze, wy nic nie dostajecie, ale on za to ma o wiele mniej
Podobnie z banami, jakis powód się znajdzie.
Wracając jednak do tematu i zmian... bo w ogóle nie prowadzicie o tym dyskusji, więc tak....tak jak Gm Mapy napisał do zmian doprowadzacie wy sami przekrętami...ktoś zaczął to inni będą robić to samo, aby pokazać, ze im też wolno i nie są gorsi, ale to jest mentalność polaków.... skarżenie i krętactwo...nie wszyscy, ale większość
po drugie to to, że zmiany są wprowadzane nie po burzliwych dyskusjach większości graczy tylko graczami którzy mają jakiś respect na forum... a żeby go mieć trzeba troszkę po spamować, przyznać rację GM'owi itp. , dlatego o zmianach decyduje garstka osób... a nie większość społeczności MF, ale trudno.
kolejny powód do zmian to high lvl które nie lubią jak mały lvl jest lepszy od nich, i doszukują się błędów czy też zmian w jego logach czy też szukają co by zmienić aby było im trudniej.
Po trzecie bardzo rzadko uptade...można by powiedzieć, że go nie ma i za rok też go nie zobaczymy, dlatego duże lvl odpuszczają grę na jakis czas. Zmiany są, ale chore, które tylko sieją not fair rywalizację na targach. Teraz mógłbym się upomnąć o od banowanie Elfena, bo po błędach waszych okazuje się, że mam bana na zawsze, ale jak to pan Walkmen mówi cos się znajdzie i nie od banują, albo zbanują.
Podsumowując gra upada dzięki GM'om którzy taktują graczy jak dodatek do ich pracy, zbanują będą następni, tak będą następni, ale tylko Ci którzy są lepsi i dostali bana, ale gracze którzy tworzą po 10kont bo są nowicjuszami - banujecie i nie dajecie im szansy, dlatego też taki gracz nie wraca... bo do czego ? jest gorzej tutaj niż w polskim rządzie... tylko szkoda, że Tomi w raz z Jackiem pozwalają na takie zmiany....
jeszcze przed wakacjami było grubo ponad 350graczy na każdym ze światów a teraz od 120 do 200 góra... pamiętam czasu gdy dawniej wszędzie było po 500 osób, z resztą teraz to troszkę zasługa jest samych graczy w tym, że ta gra jest tak rzadko odwiedzana, bo grają na ranking i nie siedzą często przed tą grą, a walczą rzadko, ale największa wina jest ze strony adminów którzy pozwalają na te zmiany... dlatego czego szukać w tej grze, jak za jakis czas będzie góra kilka osób w tym połowa GM'ów.
Ja jesli mogę o cos prosić to prosze, zróbcie ankiete, która będzie pojawiała się przy logowaniu a czas na wypełnienie to 5dni. W takiej ankiecie będzie się pojawiało Tak lub Nie i uzasadnienie oczywiscie, bo puste głosy nic nie wniosą... będzie od razu wiadomo, czy warto taką zmiane wprowadzić czy nie, bo kilka głosów z forum psuje grę kilkuset osobom, bo nie od dzis wiadomo, że nikt prawie nie zagląda na forum, a jak zaglada to od razu jest zbanowany za głupi post
SaKe napisał/a:
I moze dlatego, powinny byc jakies dodatki lvlowe? Np w eterni moga licytowac gracze do 10lvla, w lange do 15, w urka do 20... Przykladowe liczby/lvle... W kazdym badz mozna tez zrobic tak, ze +150lvl nie moga licytowac niczego procz elkow i gemow ( i oczywiscie eq, ktorego nie ma w sklepie) na starym kontynencie....
Mellord napisał/a:
Co do tego byłbym jak najbardziej za ;> wtedy rankerzy, bedą mogli zarabiac jedynie uczciwie na KK i ryby, i jesli komuś bedzie sie chciało tyle handlować by na nie zarobić to sądze że należa mu sie w 100%.
I zamiast wprowadzać blokade na eq ktore jest juz mozliwe do zakupu w mieście, na miejscu Admina bardziej przemyślał bym propozycje Cervantez'a
je je jestem za, może tylko od 150lvl będzie można grać ?
hahaha....żałosni jestescie
PS. jesli wysokie lvl chcą max cen, to wprowadzić moża by tylko to na salamandrii co ?
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 31-08-2009, 17:13
azkero napisał/a:
Ja jesli mogę o cos prosić to prosze, zróbcie ankiete, która będzie pojawiała się przy logowaniu a czas na wypełnienie to 5dni. W takiej ankiecie będzie się pojawiało Tak lub Nie i uzasadnienie oczywiscie, bo puste głosy nic nie wniosą... będzie od razu wiadomo, czy warto taką zmiane wprowadzić czy nie, bo kilka głosów z forum psuje grę kilkuset osobom, bo nie od dzis wiadomo, że nikt prawie nie zagląda na forum, a jak zaglada to od razu jest zbanowany za głupi post
To nic nie da. Załóżmy, że w ciągu tych 5 dni zaloguje się na MFO 5000 graczy. Wszyscy dobrze wiedzą, że średni wiek tych osób wynosi... 12? Większość z nich gra w tą grę może 1-2 miesięcy i ma np. 30lv. Jakie oni mogą mieć pojęcie o grze, przelewach... Praktycznie żadne. Ich odpowiedzi będą wyglądały tak: "Jestem na tak" lub "Jestem na nie". Zresztą na forum nawet często widać wypowiedzi tego typu: "Fajny pomysł jestem na tak!!!!!!" (czasami z błędami ortograficznymi/ literówkami).
azkero napisał/a:
PS. jesli wysokie lvl chcą max cen, to wprowadzić moża by tylko to na salamandrii co ?
Może nie od Salamandrii. Przelewy są w 99% w pierwszych trzech miastach, bo tam jest bardzo mało sposobów na zarobienie golda. Za mało przedmiotów do sprowadzania (praktycznie żadnych nie ma). Można by zmienić troszkę wczorajszą nowinkę dotyczącą targu - nie można licytować przedmiotów, które możemy kupić w sklepie, tylko w trzech pierwszych miastach - to wyeliminuje przelewy, a cały czas będzie można łapać okazje (typu przedmiot za <50% wartości) w wyższych miastach - przynajmniej mam taką nadzieję, że wyeliminowało by to przekaz kasy... (może w 10-u %-ach?).
Co do pierwszego cytatu to wiadomo, że po uzasadnieniu poznamy kto jest w jakim wieku...a takie głosy na pewno od razu można by odrzucić... z resztą wątpię w to aby tylu graczy logowało się przez 5dni...a co do tego, że nic to nie da, to jestem pewien, że da o wiele więcej niż dyskusja kilku osób nad zmiana....ja akurat nie miałem okazji podzielić się opinią nad wczorajszą zmianą.
a co do drugiego to ofc. ironia która zrozumie tylko ta osoba która została zacytowana plus osoby które wiedzą o tym, że tylko duże LVL chcą zmian na targu
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 31-08-2009, 17:28
Te 5000 osób to tak tylko strzeliłem. Ale w tej ankiecie weźmie udział bardzo dużo osób, więc ktoś będzie musiał przeczytać wszystkie komentarze! Od tego można by chyba zwariować...
Zresztą, najpierw na coś takiego musiałaby się zgodzić administracja - czy chcą "demokrację", czy raczej wolą "dyktaturę".
No wiadomo, mnie się wydaje, że max 1tys by napisało w porywach do 1500... a kto by miał to czytać ? od czego są GMowie chyba nie tylko od banowania hehe
je je jestem za, może tylko od 150lvl będzie można grać ?
zauważ że właśnie wiecej rankerów jest na niskich lvlach niż na 150+
A tak btw. to przesadzasz jesli dobrze rozdasz staty to możesz i miec spokojbie 5000+ ranku do 20 lvla bez zadnych przelewow
Sytuacja trudna do ocenienia, z jednej strony cały czas narzekacie, że pełno przekrętów jest oszustów itp. Rozwiązanie GM'ów i Adminów jest bardzo radykalne ale za to skuteczne. Z drugiej strony takie postępowanie znacząco ogranicza możliwości całej reszty graczy, co jest już trochę mniej zadowalające. Ja nie będę oceniał czy to co zrobiono z targiem jest dobre czy złe, ale poczekajmy z miesiąc czy dwa, zobaczmy ile oszustów przetrwa w mf.
Mnie to raczej niewiele interesuje, na targu wystawiam tylko mixy lv5, rzadko żebym coś kupił. Ale za to gracze, którzy nieustannie piszą wiadomości typu:
"Czesc, brakuje mi pieniedzy jesli mozesz to daj mi troche bo masz wiecej"
To naprawdę zastanawiam się, kto tak naprawdę w tą grę gra, bo w większości są to osoby, które zastanawiają się co tym razem puszczą na dobranockę, albo czy to co pokazują w Naruto to prawda czy tylko fikcja...