Wysłany: 05-09-2009, 19:57 Dodatkowe trofea ze zwykłych potworów
Z góry przepraszam, jeśli już taki temat był, ale jeśli miałbym przeszukiwać to w spisie tematów to trochę czasu pewnie by to zajęło, więc jeśli już coś takiego się pojawiło proszę zamknąć temat.
A oto moja propozycja, jak widać w temacie chodzi mi mianowicie, o to żeby z potworków wypadało więcej rodzajów trofeów, ponieważ jest ich zdecydowanie za mało, a na pewno urozmaiciłoby to jakoś grę i zwiększyło możliwość zarobku na niskich levelach, gdzie trwa to uciążliwie długo, a zawsze to coś więcej podniesie, oczywiście z nałożonymi limitami cen, chodzi mi np. o potwory takie jak zwierzęta i nie tylko:
Tygrys - pazury lub kły tygrysa
Wilk - wilcza skóra, pazury lub wilcze kły,
Harpia - skrzydła harpii
Troll - skóra trolla
to są przykładowe potwory i przykładowe trofea, nie znam jeszcze wszystkich potworów
I można by to było wprowadzić z update'em który nadchodzi wielkimi krokami
Ostatnio zmieniony przez BLade_immortal 05-09-2009, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Edwin akurat to potraktowałem jako dodatkowy atut, nie główny, napisałem, że to mogłoby również zwiększyć, a nie, że to zwiększy, nie trzymajmy się tej kwestii, potraktujmy to jako dodatkowy atut, akurat ja z zarabianiem nie mam najmniejszych problemów i nie jest to propozycja tycząca się mnie ale ogółu, o złoto mi tutaj bynajmniej chodzi, uważam tylko, że dodatkowe trofea na pewno podniosłyby choć trochę grywalność, a jak widać graczy raczej ubywa niż przybywa
Takie przedmioty byłyby gratką dla kolekcjonerów którym już tylko takie rzeczy zostały w MF
Coś, przez co dostałem ostatnio bana (thx walkmen )
Osobiście chętnie bym zbierał jeszcze dodatkowe rzeczy z niższych progów lv, żeby drogo nie było
No i masz Edwin kolejny argument, tym razem nie ode mnie
Jestem tego samego zdania, co Levusek, na wyższych levelach jest coraz nudniej, a zbieranie takich trofeów na pewno by nikomu nie zaszkodziło, ja uważam, że wprowadzenie tego przyniosłoby tylko plusy, minusów nie można się tu doszukać, jeśli ty Edwin widzisz jakieś to napisz
A tak jak pisał marcin, raczej roboty z wprowadzeniem tego nie byłoby dużo, a tylko zwiększyłoby przynajmniej w jakimś minimalnym stopniu atrakcyjność gry.
Zastanówcie się nad tym
A ja bym się jednak upierał przy tym, aby nie wpompowywać w low lvl więcej złota. Chcą nowych przedmiotów kolekcjonerskich (i związanego z nimi zysku)? Ok, ale nic za darmo - trzeba by w zamian np. ująć złota ze skrzynek albo usunąć gemy z questu z królową szerszeni (tak, wiem, takie zmiany są mało prawdopodobne )
Oj Edwin teraz to już trochę zamotałeś
Ale niech ci będzie, trofea nie muszą być nie wiadomo jak cenne, jak dla mnie taka np. wilcza skóra może kosztować od 20 do 50G, niech będzie, że nie chodzi o złoto ale o sam fakt bytu tych dodatkowych trofeów
Na pewno znalazłby się niejeden kolekcjoner takich rzeczy
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 06-09-2009, 23:02
Nowe itemki = coś dla kolekcjonerów = przelewy. Również jestem przeciwny nowym przedmiotom. Nie widzę w tym zbyt dużego sensu. W ogóle nie rozumiem czegoś takiego jak kolekcjonowanie jakichkolwiek przedmiotów. O co tu chodzi? Kto ma więcej skórek...? OMG..!
Tak samo atrakcyjność gry wcale by nie wzrosła... Wilcze Skóry, Tygrysie Pazury jakoś nie robią na mnie wrażenia. Rozumiem jakby weszły jakieś nowe questy, ale po co tworzyć nowe przedmioty... Wystarczyłby zwykły quest (chociaż i tak na low lvl już jest ich multum), żeby atrakcyjność gry wzrosła...
Może w Mfo3 tak, ale w tej wersji na pewno nie bo:
-Byłby nadmiar złota, (a i tak lov levele mają go za dużo), tak jak powiedział ambity także przelewy
-powiedziałeś że niektórzy mogliby kolekcjonować te trofea.Wątpie żeby ktokolwiek chciał zbierać np. tygrysie pazury i z satysfakcją oglądać jak jest ich coraz więcej.A dlaczego?Bo większość rzeczy, i w realu, i w wirtualu kolekcjonuje sie żeby pokazać je i pochwalić się znajomym (i nieznajomym)W innych grach ma to sens ale w MFO nie - bo żadnych przedmiotów tutaj nie widać ani nie można ich w jakikolwiek sposób pokazać komuś innemu (no chyba że zrobisz screena )
A CHOCIAŻBY DLA WŁASNEJ SATYSFAKCJI AMBITY I ANAKIN
ale tacy jak wy zawsze swoje ale muszą dopowiedzieć, normalne
jeśli mówicie o przelewach to chyba nie jesteście na bieżąco
skoro są limity to można je wprowadzić także z trofaemi, nie widzę problemu, to że wam się pomysł nie podoba to nie znaczy, że innym by się nie spodobał
jestem się gotów nawet założyć, gdyby zrobić ankietę, że większość graczy byłaby za, oczywiście nie ankietę na forum, bo tu nie zagląda tyle graczy co w grze
Baj.
Profesja: Mag
Nick: Evo
Level: 67
Wysłany: 07-09-2009, 17:38
Cytat:
jeśli mówicie o przelewach to chyba nie jesteście na bieżąco
Ehh.. Wystarczy popatrzeć w logi obojętnie jakiego low rankera - każdy ma przelewy i z gemów, i z przedmiotów właśnie typu skóry dzika, żądła szerszenia.
BLade_immortal napisał/a:
jestem się gotów nawet założyć, gdyby zrobić ankietę, że większość graczy byłaby za, oczywiście nie ankietę na forum, bo tu nie zagląda tyle graczy co w grze
Oczywiście, że byliby za, bo to dla nich korzyść, więc wszyscy chętni. Może by tak jakieś propozycje utrudnienia gry? Np. wycofanie gemów HP i wytrzymałości za quest z Królową Szerszeni - to spowodowało możliwość przelewów, Uniemożliwienie licytacji skór dzika osobom na 10lv+.
Ambity wy tylko o jednym, uczepiłeś się przelewów i gadasz tylko o tym, na wszystkie gemy z pewnością niedługo nałożą limity bez możliwości dalszej licytacji i myślę, że tak samo zrobią z trofeami, czemu nie, nie widzę problemu, zamiast popatrzeć na to z innej strony, ty widzisz tylko PRZELEWY!
A ty skoro jesteś taki wymądrzały to proszę bardzo, czemu nie stworzysz nowego tematu i nie zaproponujesz tej opcji utrudnienia tylko przyczepiłeś się jak osa do kwiatka trzymając się jednej kwestii nad którą teraz pracują !