Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Zmiany w rankingu PvP
Autor Wiadomość
Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 31-07-2009, 08:35   

Cytat:
A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.

Nie musisz koniecznie grać na ranking Pvp, on jest tylko testowy.
Hmm. Powiem Ci tak. Gdyby ranking Pvp nie był w tym przedziale 0,5/2
to nie różniłby się właściwie niczym od zwykłego rankingu.

Skoro jesteś już wysoko to musisz zwyczajnie poczekać na swoich przeciwników.
Jeśli są ambitni to też będą coraz więcej walczyć w swoim przedziale,
więc ranku też będzie coraz więcej i więcej. Gdyby ranking Pvp
zdobywałoby się w normalnym przedziale, czyli od jakiej ilości ranku chcemy
to walki by się nie napędzały. Przyznam, że pomysł jest nietrafiony,
bo to teoretycznie miało napędzać walki i low lvl jak i high lvl.
Praktycznie działa to tak, że "napędza" walki low lvl,
z tym, że one i tak toczyły się bardzo często i tego tuningu tutaj nie widać.
Ale, że ranking jest testowy to nie ma co płakać, bo jest on w tym
momencie najmniej ważny (jak zrobią jakąś zmianę, ranking się zeruje).

Mellord
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 132
Wysłany: 31-07-2009, 13:35   

misiopysio, nie narzekaj, ile mozesz miec tych punktów pvp 800? to przeciez przeciwnika z 400 nie jest aż tak trudno znaleźć, po 2 ten rank dobrze odwzorowuje Twoją postać bo żeby zdobywać pkt musisz walczyć z coraz lepszymi graczami ;>

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 31-07-2009, 19:19   

Shark napisał/a:
Nie musisz koniecznie grać na ranking Pvp, on jest tylko testowy.
Hmm. Powiem Ci tak. Gdyby ranking Pvp nie był w tym przedziale 0,5/2
to nie różniłby się właściwie niczym od zwykłego rankingu.

Mozna zmienić na 0,33/3 i dalej się będzie róznił, może nie dla każdego ale powiedzmy od pewnego przedziału rankingowego.

Oczywiście mogę czekać i to robię bo co mi pozostało, nim nabiłem PVP tłukłem gości z top10PvP i nic mi nie wbijało jak juz mam to jest problem żeby z kimś zawalczyć.

Mellord napisał/a:
isiopysio, nie narzekaj, ile mozesz miec tych punktów pvp 800? to przeciez przeciwnika z 400 nie jest aż tak trudno znaleźć, po 2 ten rank dobrze odwzorowuje Twoją postać bo żeby zdobywać pkt musisz walczyć z coraz lepszymi graczami ;>

Aż tyle to jeszcze nie mam, a gracz z 800 ma 92 przeciwników z wszystkich leveli.

pozdrawiam

Mellord
Użytkownik

Level: 132
Wysłany: 03-08-2009, 09:38   

Misiopysio napisał/a:
Aż tyle to jeszcze nie mam, a gracz z 800 ma 92 przeciwników z wszystkich leveli.

Oj nie z wszystkich. Gracze 80+ już nie mieszcza sie w top 100, bo jest mało przeciwników do walki. Najlepszy rank pvp mają 15-40 lvle

Shentsu 
Użytkownik

Level: 120
Wysłany: 14-08-2009, 22:24   

Kiedyś Ashariel pisał o tym, żeby w walce zdobywało się 10% punktów gracza, który ma ich mniej. Czemu tutaj by tego nie zastosować? =] Wtedy można by było wyeliminować ten przedział.

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 14-08-2009, 22:33   

Shentsu napisał/a:
Kiedyś Ashariel pisał o tym, żeby w walce zdobywało się 10% punktów gracza, który ma ich mniej. Czemu tutaj by tego nie zastosować? =] Wtedy można by było wyeliminować ten przedział.

Bo byłaby to tylko kosmetyczna zmiana (chroniąca top) zwykłego rankingu - z wszystkimi jego negatywnymi cechami. Ciągle można by nabijać rank na 50-rankowcach, dodatkowo samemu niewiele ryzykując.

michol11
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 111
Wysłany: 17-08-2009, 22:10   

ADIHC1 napisał/a:
Tom1993 napisał/a:
Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking?

Miałeś wystarczająco czasu (161 poziomów) na wbicie się do TOP.

Haa a aco ty myslisz ze on wbil te 160 poziomow odrazu po tym jak sie ranq PVP pojawil:P?

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 17-08-2009, 22:31   

Adi mial pewnie na mysli stary ranking.

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

keisok 
Użytkownik

Nick: liszaja
Level: 205
Wysłany: 04-09-2009, 11:23   

Nie lepiej wprowadzić ranking PvP do turniejów tak jak normalny ranking?? Można nawet wyznaczyć wszystkie grupy od 101+ w których będzie działał jeżeli wyższym lvl-om brakuje tego ranku bo nie ma z kim walczyć, a te niższe i tak swój PvP nabiją bo tam ludu jest trochę więcej i zawsze znajdzie się odpowiedni przeciwnik.

dannte
Użytkownik

Wysłany: 07-09-2009, 01:50   

Misiopysio napisał/a:

A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.

pozdrawiam

Ale zauważ, że tutaj nie ma problemu z rankiem tylko z levelem. Po prostu nie masz przeciwników na swój level, a nie na swój rank, to już nie problem systemu rankingu pvp - normalne że low lvli są tysiące, a high lvli kilka, nic na to nie poradzisz...
A co do poszerzenia przedziału z 0,5/2 na więcej, to według mnie głupota, bo z założenia musisz walczyć z graczami o zbliżonym ranku ( a co ma 1200 ranku pvp do 600?? bo według mnie to jest bardzo duża różnica ;) )
Co do mniejszej ilości walk, to też nie możecie się doszukiwać tego w rankingu pvp, tylko raczej w ilości nsów i anty.
To tyle ode mnie. Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi