A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.
Nie musisz koniecznie grać na ranking Pvp, on jest tylko testowy.
Hmm. Powiem Ci tak. Gdyby ranking Pvp nie był w tym przedziale 0,5/2
to nie różniłby się właściwie niczym od zwykłego rankingu.
Skoro jesteś już wysoko to musisz zwyczajnie poczekać na swoich przeciwników.
Jeśli są ambitni to też będą coraz więcej walczyć w swoim przedziale,
więc ranku też będzie coraz więcej i więcej. Gdyby ranking Pvp
zdobywałoby się w normalnym przedziale, czyli od jakiej ilości ranku chcemy
to walki by się nie napędzały. Przyznam, że pomysł jest nietrafiony,
bo to teoretycznie miało napędzać walki i low lvl jak i high lvl.
Praktycznie działa to tak, że "napędza" walki low lvl,
z tym, że one i tak toczyły się bardzo często i tego tuningu tutaj nie widać.
Ale, że ranking jest testowy to nie ma co płakać, bo jest on w tym
momencie najmniej ważny (jak zrobią jakąś zmianę, ranking się zeruje).
misiopysio, nie narzekaj, ile mozesz miec tych punktów pvp 800? to przeciez przeciwnika z 400 nie jest aż tak trudno znaleźć, po 2 ten rank dobrze odwzorowuje Twoją postać bo żeby zdobywać pkt musisz walczyć z coraz lepszymi graczami ;>
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 31-07-2009, 19:19
Shark napisał/a:
Nie musisz koniecznie grać na ranking Pvp, on jest tylko testowy.
Hmm. Powiem Ci tak. Gdyby ranking Pvp nie był w tym przedziale 0,5/2
to nie różniłby się właściwie niczym od zwykłego rankingu.
Mozna zmienić na 0,33/3 i dalej się będzie róznił, może nie dla każdego ale powiedzmy od pewnego przedziału rankingowego.
Oczywiście mogę czekać i to robię bo co mi pozostało, nim nabiłem PVP tłukłem gości z top10PvP i nic mi nie wbijało jak juz mam to jest problem żeby z kimś zawalczyć.
Mellord napisał/a:
isiopysio, nie narzekaj, ile mozesz miec tych punktów pvp 800? to przeciez przeciwnika z 400 nie jest aż tak trudno znaleźć, po 2 ten rank dobrze odwzorowuje Twoją postać bo żeby zdobywać pkt musisz walczyć z coraz lepszymi graczami ;>
Aż tyle to jeszcze nie mam, a gracz z 800 ma 92 przeciwników z wszystkich leveli.
Kiedyś Ashariel pisał o tym, żeby w walce zdobywało się 10% punktów gracza, który ma ich mniej. Czemu tutaj by tego nie zastosować? =] Wtedy można by było wyeliminować ten przedział.
Kiedyś Ashariel pisał o tym, żeby w walce zdobywało się 10% punktów gracza, który ma ich mniej. Czemu tutaj by tego nie zastosować? =] Wtedy można by było wyeliminować ten przedział.
Bo byłaby to tylko kosmetyczna zmiana (chroniąca top) zwykłego rankingu - z wszystkimi jego negatywnymi cechami. Ciągle można by nabijać rank na 50-rankowcach, dodatkowo samemu niewiele ryzykując.
Nie lepiej wprowadzić ranking PvP do turniejów tak jak normalny ranking?? Można nawet wyznaczyć wszystkie grupy od 101+ w których będzie działał jeżeli wyższym lvl-om brakuje tego ranku bo nie ma z kim walczyć, a te niższe i tak swój PvP nabiją bo tam ludu jest trochę więcej i zawsze znajdzie się odpowiedni przeciwnik.
A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.
pozdrawiam
Ale zauważ, że tutaj nie ma problemu z rankiem tylko z levelem. Po prostu nie masz przeciwników na swój level, a nie na swój rank, to już nie problem systemu rankingu pvp - normalne że low lvli są tysiące, a high lvli kilka, nic na to nie poradzisz...
A co do poszerzenia przedziału z 0,5/2 na więcej, to według mnie głupota, bo z założenia musisz walczyć z graczami o zbliżonym ranku ( a co ma 1200 ranku pvp do 600?? bo według mnie to jest bardzo duża różnica )
Co do mniejszej ilości walk, to też nie możecie się doszukiwać tego w rankingu pvp, tylko raczej w ilości nsów i anty.
To tyle ode mnie. Pozdrawiam.