Wysłany: 11-09-2009, 16:42 pvp na wyspie (wyłączenie)
Dość dawno bylem na wyspie z tyrozaurami, ale pamietam jak sie zostawiało postać bo przeciez 10 lusek nie zdobedziemy na 1 komplecie ruchów, a tu bach atakuje Cię antywoj a Ty ubrany na hybrydę. Nie dość, że tracimy rank, to jeszcze 1kk na lot balonem. Więc propozycja odemnie to wylaczyc pvp na tej wyspie.
Profesja: Mag
Level: 78
Wysłany: 11-09-2009, 18:19
Z jednej strony dobry pomysł . Przecież skoro poszliśmy tam to straciliśmy 1kk więc szkoda zginać Ale z drugiej strony to jest trochę fair bo ten drugi co nas atakował też jest na hybrydę...
Ale z drugiej strony to jest trochę fair bo ten drugi co nas atakował też jest na hybrydę...
Co do tego to co za problem się przebrać bezpośrednio przed walką?
A co do pomysłu to uważam za niepotrzebne. Wg. mnie nie powinno być w ogóle takich miejsc gdzie nie można atakować, prócz miast. Wiem, że to by się wiązało z większą ilością otrzymywanych(również skarg na forum..) PW o treściach: Ty j****** noobie, itd. ale mapa to mapa, nie wiem czemu nie można atakować np. na salamandrii, czy na północnych moczarach(czy jak to się tam zwie)
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
wy chcecie najlepiej, aby woogóle nie było pvp na mapie...
Dokładnie ..
Ci którzy grają na level, nie chcą być w ogóle atakowani zaś ci grający na rank chcieli by pvp wszędzie i dwie strony będą się zżerać nawzajem w takich tematach ; ]
Jedynym wyjątkiem mogłyby być miejsca typu: Molo przy ballis(zanim ktoś przepłynie z ballis do folh trochę trwa, w tym czasie można kogoś złapać, kiedyś było pełno takich tematów) itd, itp.
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
Najlepiej, to byłoby stworzyć specjalną arenę w każdym mieście ! I tym sposobem całkowicie wyeliminować PvP z mapy. Wszyscy byliby zadowoleni.. (Oczywiście nie obyłoby się bez marudzenia graczy PvP że teraz mają ograniczone miejsce, na high lv. ciężej będzie kogoś znaleźć blablablabla... ).
Co do pomysłu - mi się bardzo podoba Miałem identyczną sytuacje.. i nawet kilka razy.. (NAWET mając 100lv+ ... )
Najlepiej, to byłoby stworzyć specjalną arenę w każdym mieście ! I tym sposobem całkowicie wyeliminować PvP z mapy
Odbiło ci? Wtedy już prawie nikomu nie chciało by się grać w mf, najpierw rankerzy zrobili by wielką awanturę na forum a gdyby ich nie posłuchano, przestali by grać.
Dokładnie! Dawno już to pisałem. Fabuła to jedno (bo zbyt łatwo zaskoczyć kogoś rozmawiającego z NPC), ale jak możemy gdzieś expić - to i walczyć z ludźmi.
O ile pamiętam to w temacie o Salamandrii.
Rzeczywiście, jeśli chcemy mieć dobry exp, trzeba liczyć się z ryzykiem.
@top
Ja jestem przeciwny. Skoro nas złapał to był lepszy i tyle.
Poza tym, to, że wydaliśmy 1kk na wyjazd nie jest żadnym argumentem,
bo łowca też go wydał.