Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:40
Pomysły dot. PvP
Autor Wiadomość
Skailer 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 11-09-2009, 22:11   Pomysły dot. PvP

Było kilka podobnych propozycji, przykładowo te:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15398&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27829&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=24336&start=0
Ale zaważcie słowo "Podobne".
A teraz do rzeczy.

Proponuję wywalić PvP z Mapy, tworząc w zamian Arenę PvP.
Taka arena byłaby w każdym mieście, zasada prosta - chcesz powalczyć? Idziesz na Arenę. Tylko tam będzie można się atakować.
Aha i najważniejsze - Arena byłaby wspólna dla wszystkich miast.
Tym sposobem (prawie) wszyscy byliby zadowoleni.. (Oczywiście nie obyłoby się bez marudzenia graczy PvP że teraz mają ograniczone miejsce, na high lv. ciężej będzie kogoś znaleźć blablablabla...).
No i wtedy też mówimy papa łowcą, co na pewno ucieszyłoby wszystkich lv'lowców :)

To rozwiązanie do MFO2! Rozumiem że większość projektów idzie teraz na MFO3, ale o aktualnym także nie można zapominać.. To nie jest ogromna zmiana myślę (chodzi o zmiany w silniku, bo na grę i graczy na pewno wpłynie), chodzi mi o niewielkie zmiany w silniku (mówię że tylko "tak myślę", niestety sam sie na tym nie znam, to tylko moje przypuszczenia) i dodanie niewielkiej nowej mapy jako arenę PvP.

[Dodane później]
Innym rozwiązaniem, które mi w tym momencie przyszło do głowy byłoby wyłączyć PvP w innych lokacjach, a zostawić je tylko na głównej mapie (tyczy się to również salamandrii).

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |
Ostatnio zmieniony przez Skailer 11-09-2009, 22:59, w całości zmieniany 2 razy  

cybershot 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 666
Wysłany: 11-09-2009, 22:32   

Cały pomysł ssie .. zupełnie zepsuje klimat gry i wielu graczy przez to odejdzie, sama arena też nie jest potrzebna ponieważ gracze mogą umówić się na walkę np. w podziemiach.

Skailer napisał/a:
Aha i najważniejsze - Arena byłaby wspólna dla wszystkich miast.

Nijak kupy się to nie trzyma.

Skailer napisał/a:
(Oczywiście nie obyłoby się bez marudzenia graczy PvP że teraz mają ograniczone miejsce, na high lv. ciężej będzie kogoś znaleźć blablablabla...).

Skailer napisał/a:
No i wtedy też mówimy papa łowcą, co na pewno ucieszyłoby wszystkich lv'lowców :)

Mówisz tak bo sam grasz na level, pomyśl też o innych.

Skailer 
Użytkownik

Wysłany: 11-09-2009, 22:49   

cybershot napisał/a:

Mówisz tak bo sam grasz na level, pomyśl też o innych.

Grałem na rank.. na lv.. jako mag, woj, anty mag, anty woj, hybryda.. próbowałem wszystkiego, teraz jestem lvl'owcem - to się zgadza. Nie wiem jak to jest być rankowcem na 100+ lv., bo na takim lv. nigdy nim nie byłem, więc jest mi się ciężko postawić w ich sytuacji.. Nie popieram łowców w 100% - co to za frajda rozwalić gracza który sobie expił i nie był na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widzę najmniejszego sensu..
Niestety w mfo jest plaga anty wojów - to czemu ludzie nie pomyślicie? Róbcie magów! Wtedy to się wyrówna, bo co drugi gracz będzie magiem i plaga zniknie, znó trzeba będzie robić hybrydy.. Proste, prawda? A lvl'owcy wreszcie mogliby w spokoju expić na mapie nie martwiąc się ciągle że zaraz ktoś zacznie go gonić, lub że jak zostawi postać, to jak sie zaloguje widzi przegraną walkę z jakimś rankowcem ubranym na anty.. Nie mówie to tylko o mapie świata, bo ona to najmniejszy problem! Na wyższych lv. gracze i tak nie expią raczej na mapie głównej, bo w poszczególnych lokacjach są "ciekawsze" potwory..

Innym rozwiązaniem, które mi w tym momencie przyszło do głowy byłoby wyłączyć PvP w innych lokacjach, a zostawić je tylko na głównej mapie (tyczy się to również salamandrii).

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 11-09-2009, 23:26   

Skailer napisał/a:
Nie popieram łowców w 100% - co to za frajda rozwalić gracza który sobie expił i nie był na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widzę najmniejszego sensu..

A wielka jeżeli ten ktoś nie odpisał na propozycję walki..

ok 85% ludu nie odpisuje mi na propozycje walki
ok 7% odpisuje nie
ok 5% daje mi ignora (żałość)
tylko kilku decyduje się na walkę

Jeżeli nikt nie chcę walczyć to trzeba polować..gdyby pvp na mapie zostało usunięte, duża część graczy przestała by grać.

Skailer 
Użytkownik

Wysłany: 11-09-2009, 23:41   

I to Cie tak kręci, ze go rozwaliłeś? Wiedziałeś doskonale że nie ma szans, inaczej by zareagował na PW.. Wiesz czemu Ci gracze nie odpisują/ignorują? Bo dostają takich PW kilkanaście razy dziennie, szczególnie denerwujące sa osoby uparte, które na okrągło się pytają.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczyło.. Łowcy sami są sobie winni takiego traktowania, więc taka argumentacja do mnie nie trafia.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 11-09-2009, 23:57   

Wlaściwe pytanie: czy jak ktoś się boi walki, to powinniśmy go atakować wbrew jego woli? A tak, choćby z czystej złośliwości ;] Jak ja będę chciał zagrać solo, to sobie odpalę pasjansa. Oni mogą zrobić to samo. Logując się do gry MMORPG, powinni się liczyć z interakcją (lepszą czy gorszą) z innymi osobami. Tak już jest, nikt się nad nimi nie ulituje, bo to się po prostu nie opłaca (również dla popularności gry).

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 12-09-2009, 00:27   

Edwin, nic dodać nic ująć.

Skailer napisał/a:
I to Cie tak kręci, ze go rozwaliłeś?

O taak..W mf nie ma dla mnie nic przyjemniejszego niż złapanie gracza który nie odpisał na propozycję walki.. ;]

Skailer napisał/a:
Wiesz czemu Ci gracze nie odpisują/ignorują? Bo dostają takich PW kilkanaście razy dziennie, szczególnie denerwujące sa osoby uparte, które na okrągło się pytają.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczyło..

Gdyby jeszcze byli tak łaskawi żeby napisać to "nie" to złapał bym ich tylko raz/dwa, nie więcej g:zla

Skoro nie ma z kim walczyć to trzeba łapać ; ] Teraz już nie jest tak jak kiedyś, już nie ma tłumów przed miastami..teraz na ofiarę trzeba zapolować ponieważ sama nie chce do ciebie przyjść ; ]

Legolass 
Użytkownik

Level: 7
Wysłany: 18-09-2009, 13:49   

tak tak... najlepiej zamrozić walki to będzie 100 graczy online na każdym świecie.
Najlepiej zlikwidować ochronę wszędzie.. teraz gracze grający na lv czują się bezkarnie bezpieczni.

Dla wysokich lv został wprowadzony niby rank pvp. to mogłoby wypalić gdyby na salamandri nie było ochrony. I to jest - dużych lv. Jest to niesprawiedliwe w stosunku do rankerów na dużym lv. Mały lv na starym kontynencie może kogoś upolować a duży lv nie. I gdzie tu sprawiedliwość ?
W kilku słowach:
raner na małym lv >ranker na dużym lv.

a wy jak chcecie to dalej bijcie te lv.. ile można wykorzystywać te ruchy i mozolnie wbijać 300 lv ? ?

s4 ~ Eddard

Jurassa 
Użytkownik

Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 18-09-2009, 16:18   

Zrozum że np. osób mających +160 lvl jest nie jest dużo, z tego ponad połowa nie chce walczyć. Praktycznie złapanie kogoś przy exp'ieniu i turnieje są jedynym sposobem na walkę. Dlatego, gdyby powstała arena właściwie w ogóle nie byłoby z kim walczyć (Pozostały by tylko turnieje).

paxi13 
Użytkownik

Nick: Arturiki
Level: 92
Wysłany: 23-09-2009, 14:33   

Skailer zgadzam się z tobą kolego !! ze w mieście arena była jakaś bo np: jestem gdzieś daleko i nie mam ruchów na powrót i atakują !! dajcie żeby nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 23-09-2009, 14:46   

paxi13 napisał/a:
Skailer zgadzam się z tobą kolego !! ze w mieście arena była jakaś bo np: jestem gdzieś daleko i nie mam ruchów na powrót i atakują !! dajcie żeby nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach

I wszyscy levelowcy będą śpiewać identycznie jak u góry .. wasza "arena" nic nie da bo ludzie po prostu nie chcą walczyć a skoro nie chcą walczyć to trzeba na nich polować bo w końcu skoro nie chcą walczyć to rank który mają wcale im się nie należy ;> (za wyjątkiem sytuacji gdzie np woj-antywoj rzuca wyzwanie wojowi-antymagowi to chyba oczywiste, że ten drugi nie zdecyduje się na walkę) .

michol11
Użytkownik

Level: 111
Wysłany: 23-09-2009, 19:28   

cybershot napisał/a:
umówić się na walkę np. w podziemiach.
jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami.

Pomysl Ciekawy, jestem ZA.

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 23-09-2009, 19:42   

michol11 napisał/a:
jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami.

A z tą całą areną będzie niby inaczej? :>

Skailer 
Użytkownik

Wysłany: 23-09-2009, 19:46   

cybershot napisał/a:
skoro nie chcą walczyć to rank który mają wcale im się nie należy ;>

Gdyby przy okazji nie tracili złota, ekwipunku i nie przenosiło ich do miasta, a przykładowo byli 2 ruchy od bossa do którego próbowali sie dostać 10 razy (exp. jeszcze da sie przeżyć), to na pewno nie mieliby nic przeciwko..

cybershot 
Użytkownik

Wysłany: 23-09-2009, 19:53   

Skailer napisał/a:
Gdyby przy okazji nie tracili złota, ekwipunku i nie przenosiło ich do miasta, a przykładowo byli 2 ruchy od bossa do którego próbowali sie dostać 10 razy (exp. jeszcze da sie przeżyć), to na pewno nie mieliby nic przeciwko..

Skąd ta pewność ? Nie wszyscy myślą tak samo ; ]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi